08.09.2022 | 1. SFL
Sladke skrbi za trenerja Oplasta in DObrepolja

V petek, 9. septembra, se začenja 28. sezona 1. SFL, v kateri se bo za naslov prvaka merilo osem ekip. Prvi krog prinaša tekma na Vrhniki ter v Sevnici, Kobaridu in Zagorju.

1.SFL, 1. krog, 9.9.
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Futsal klub Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30)

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 5
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Sistem tekmovanja v 1. SFL

Način tekmovanja v rednem delu 1. SFL je ligaški trokrožni. Ekipe, ki bodo redni del končale na mestih od 1. do 6., se uvrstilo v končnico za državnega prvaka. Sedmouvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL proti drugouvrščeni ekipi v končnem vrstnem redu 2. SFL, osmouvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL pa bo izpadla v 2. SFL. V končnici za državnega prvaka se igra na izpadanje. V polfinale se neposredno uvrstita 1. in 2. ekipa rednega dela, za dve prosti mesti v polfinalu pa se bodo pomerile tretji, četrti, peti in šesti po rednem delu – po sistemu četrtouvrščena ekipa proti petouvrščeni ter tretjeuvrščena ekipa proti šestouvrščeni.

Osveženi Oplast čaka Dobrepolje

V Kobaridu pri Oplastu so minuli petek slovesno obeležili 20 let delovanja, ob tej priložnosti so pripravili tudi zbornik in film, v imenu Nogometne zveze Slovenije pa je Oplastu čestital Vlado Močnik, član IO in predsednik komisije za futsal. Oplast pa gre podjetno v novo sezono. Ekipo so prilično okrepili. Kot prva sta vrnitev na futsal igrišča potrdila Klavdij Ivančič in Žan Kravanja, ki sta za Oplast že igrala. V Oplast so se vrnili tudi Anže Širok, Jurij Kikelj ter golman Tomaž Ivančič. Novinci v klubu so Tine Šturm, Rok UrbančičMatevž Sovdat, Tomaž Gregorčič in Kevin Skočir. Iz ekipe U19 so se članom pridružili Patrik IvančičBlaž Plesničar in Leon Korošec. Ekipo so zapustili Dani VulikićAljaž KusterleAndrej Mohorič in Jure Uršič.

„Menim, da smo naredili dobro količino treninga pred uvodom v sezono. Igralci so bili prizadevni in zavzeti, okrepili smo igralski kader,“ uvodoma pove trener Matej Kavčič, ki pove, da so dali poudarek kvalitetni fizični priprave in igri. „Vse skupaj je proces, pred nami pa 1. krog, priprave in delo se nadaljuje,“ opozarja Kavčič. „Trener brez ambicij, ni pravi trener. Sem realen, želim si, da bi bil naš klub presenečenje iz ozadja,“ pa Kavčič o tem, kaj si želi v tej sezoni. V petek bo Kavčič zaradi kazni iz minule sezone na tribuni, manjkala pa bosta še Rok Bešter in Matej Mohorič.

Manj napak, več igre

V Posočje na prvo tekmo prihaja Dobrepolje, ki ga bo tudi v novi sezoni vodi trener Dani Kaljevič. „Ekipo smo sestavili, v tem trenutku imamo na treningu 20 igralcev. Priprave so bile najboljše dosedaj! Igralce bi pohvalil za pristop in delo,“ pove trener Dani Kaljevič, ki je v ekipo dobil dva novinca: Miho Mlakarja in Miho Carja.

V petek ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Matej Babnik&Kevin Strnad. „Hočemo igrati. Če se bomo držali navodil, potem bo na prvi tekmi v Posočju tudi rezultat dober. Odhajamo sicer na zahtevno gostovanju, trener Matej Kavčič ima odlično moštvo. Imamo pa tudi mi svoj načrt, da smo poleg. Predvsem pa si želim, da ne delamo nepotrebnih napak v obrambi,“ še napove trener Dani Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA