23.03.2020 | Igrišče
Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge na mestu

V času, ko je naše gibanje zaradi pandemije oteženo, je pomembno, da ostanemo aktivni. Ob telesni aktivnosti se namreč v telesu sporščajo endorfini, ki skrbijo za dobro počutje. Zato bomo nadslednje štiri ponedeljke objavili sklop uporabnih vaj, ki so jih pripravili inštruktorji NZS in ki jih mladi igralci v teh dneh lahko izjavajo doma in tako izboljšajo individualno tehniko.

Vaje so bile posnete kot del projekta video gradiva za trenerje, ki jih pripravlja Nogometna zveza Slovenije, pri njih pa so sodelovali igralci NK Triglav Kranj, selekcija do 10 let.

S pomočjo teh vaj lahko igralci izboljšajo občutek za žogo in koordinacijo nog. Hkrati so slednje lahko zelo koristne predvaje za kasnejše učenje nekaterih varanj z žogo.  

V prvem sklopu predstavljamo 5 vaj upravljanja žoge na mestu:

Vaja 1: kombinacija povleke s podplatom k sebi in potiska z nartom naprej, izmenično z menjavo nog;

Vaja 2: kombinacija povleke s podplatom k sebi in potiska žoge v stran z zunanjim delom stopala;

Vaja 3: kombinacija povleke s podplatom k sebi in potiska žoge z notranjim delom stopala v drugo stran, izmenično z menjavo nog;

Vaja 4: kombinacija povleke s podplatom k sebi in potiska žoge z zunanjim delom stopala v drugo stran, izmenično z menjavo nog;

Vaja 5: trikratna povleka s podplatom in sicer navznoter-navzven-navznoter, izmenično z menjavo nog;

#VadiDoma #OstaniDoma

Tekst: NZS
Foto: NZS/m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2018 | Igrišče
    Prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek
    Zaradi slabe vremenske napovedi je prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek Gimnazije Šiška, ki je bilo sprva predvideno za 6. marec 2018.
  • 10.11.2017 | Igrišče
    V Domžalah zaživela nogometna akademija
    Deveti november bo za vselej z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. Leta 1920 je bil namreč ustanovljen Športni klub DISK, zakoniti predhodnik kluba, 97 let pozneje pa je svoja vrata uradno odprla Akademija Nogometnega kluba Domžale.

DELI NA