26.11.2022 | Sodniki
Simon Smej in Uroš Bensa odložila zastavico in pomahala sojenju v slovo

Zaradi starostne omejitve 45 let konec leta sta včeraj na derbiju 18. kroga v 2. slovenski nogometni ligi (2. SNL), ko sta se za vrh lestvice v Kidričevem pomerila Aluminij in Rogaška zadnjič v karieri na nivoju tekmovanj Nogometne zveze Slovenije delovala dva dolgoletna prvoligaška pomočnika.

Simon Smej iz Fokovcev (MDNS Murska Sobota) je na najvišjem nivoju slovenskega državnega prvenstva debitiral 16. marca 2011 na tekmi ob Kamniški Bistrici, ko sta se pomerila Domžale in Triglav iz Kranja. Skupno je kot pomočnik sodnika na tekmah 1. SNL zbral 109 tekem, kot zanimivost pa omenimo, da je zadnjič na slovenski prvoligaški sceni deloval prav tako v ŠP Domžale in sicer pred uvedbo sistema VAR na vseh tekmah 1.SNL v sezoni 21/22 na tekmi Prve lige Telemach 11. decembra 2021 med Radomljami in Olimpijo.

Uroš Bensa iz MDNS Nova Gorica je svojo zadnjo tekmo v Prvi ligi Telemach imel lanskega deževnega 28. novembra 2021 na tekmi v Spodnji Šiški med ekipama Bravo in Koper. V celoti je kot pomočnik sodnika zbral 96 tekem Prve lige, kjer je debitiral v sezoni 2012/13 po tem, ko je 26. avgusta 2012 na Bonifiki kot drugi pomočnik sodnika deloval na tekmi med Koprom in Muro. Kot mladi nogometni aktivist zadolžen za sekretarsko delo v novogoriškem sodniškem društvu svojo pot nadaljuje tudi kot podpredsednik Medobčinske nogometne zveze Nova Gorica.

V znak zahvale za vsa skupna leta, je ZNSS s strani kontrolorja sojenja in člana izvršnega odbora Društva nogometnih sodnikov Ljubljana Novice Petrovića, Simonu in Urošu predala sijajni kreaciji spominskih dresov naše A reprezentance z njunim priimkom ter datumom in navedbo zadnje tekme v 2. slovenski nogometni ligi. 

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.02.2023 | Sodniki
    Delegiranje sodnikov za uvodni pomladni krog sezone 2022/23
    Znano je delegiranje sodnikov za uvodni spomladanski krog 32. sezone slovenskega državnega prvenstva Prve lige Telemach 2022/23.
  • 05.02.2023 | Sodniki
    Sodniki na intenzivnih pripravah v Antalyi
    Potem ko so se minuli teden na seminarju v Rimu najboljši evropski sodniki seznanili z najnovejšimi smernicami Uefe, se je v petek zgodaj zjutraj preko ljubljanskega in zagrebškega letališča na redni zimski seminar v Antalyo odpravilo 35 sodnikov A liste, 9 mednarodnih pomočnikov in štiri mednarodne sodnice. Pod vznožjem gorovja Taurus bodo v Beleku elitni slovenski arbitri pred začetkom spomladanskega dela tekmovanj NZS usklajevali in poenotili kriterije, seznanili pa se bodo s praktičnimi navodili s pomočjo posnetkov iz evropskih tekem, tekem iz slovenske Prve lige Telemach ter tudi s posnetki iz nižjih tekmovalnih nivojev.
  • 04.02.2023 | Sodniki
    Dan boja proti raku tudi s sodniki
    Današnji svetovni dan boja proti raku je mednarodni dan namenjen ozaveščanju ter spodbujanju preprečevanja, odkrivanja in zdravljenja raka. Sodniki in sodnice so opozorili, da redna telesna aktivnost pripomore k manjšem pojavljanju številnih oblik rakastih bolezni, saj je več kot tretjino primerov raka mogoče preprečiti, drugo tretjino je mogoče pozdraviti, če bolezen odkrijemo zgodaj in jo pravilno zdravimo lahko vsako leto rešimo veliko življenj.
  • 01.02.2023 | Sodniki
    Vinčić, Jug in Obrenović na seminarju UEFA v Rimu
    Pod okriljem UEFA med nedeljo in četrtkom poteka tudi 31. seminar elitnih sodnikov in sodnic ter arbitrov 1. kakovostnega ranga pred nadaljevanjem spomladanskih evropskih klubskih tekmovanj. V enem najstarejših mest na svetu, ki se razprostira na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih se je zbralo 56 sodnikov elitne in 1. kakovostne ravni sodnikov Uefa, ki vsaka šteje po 28 mož v črnem. Z njimi je še 17 najboljših sodnic na stari celini in 13 video sodnikov (VAR).
  • 31.01.2023 | Sodniki
    Tjaša Misja in Vanja Janković v Rimu
    Po tem, ko se je v soboto na Apeninih zaključil 7. Uefa seminar za uveljavljene pomočnike sodnikov, se je v nedeljo v večnem mestu začel 32. Uefa seminar za nove FIFA sodnike in sodnice. V Rimu se tako mudita tudi Slovenki, ki sta bili z letom 2023 uvrščeni na mednarodno listo sodnikov in sodnic in sicer Tjaša Misja iz Gornje Radgone in Vanja Janković iz Žabnice.
  • 29.01.2023 | Sodniki
    V Novi Gorici prvo testiranje telesne pripravljenosti v novem letu
    S preverjanjem telesne pripravljenosti so se včeraj na Severnoprimorskem v Novi Gorici na prvem letošnjem preizkusu spopadli pomočniki A1 liste, sodnice ženske A in A1 liste in talenti vseh nivojev ter kandidati sodniki in pomočniki za prehod v izobraževalni sistem na državnem nivoju. Igrišče z umetno travo v novogoriškem športnem parku je v ugodni klimi in sončnem vremenu zasedlo 118 sodnikov in sodnic.
  • 26.01.2023 | Sodniki
    Kordež, Praprotnik in Žunič v Rimu
    Med sredo in petkom v italijanski prestolnici- Rim- na sklic sodniškega komiteja evropskih sodnikov Uefa poteka 7. seminar mednarodnih pomočnikov sodnika. V večno mesto so se včeraj odpravili tudi trije naši uveljavljeni mednarodni pomočniki in sicer (od leve proti desni) 39-letni Matej Žunič iz Kranja, 40-letni Grega Kordež iz Raven na Koroškem in 37-letni Jure Praprotnik iz Ljubljane, ki se pri zahodnih sosedih na Apeninskem polotoku mudijo v družbi še 44 pomočnikov sodnika iz 33 držav na stari celini.
  • 23.01.2023 | Sodniki
    Na Ptuju zbirajo prijave za sodniški tečaj do 20.2.2023
    Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Ptuj organizira brezplačni tečaj za nove sodnike in sodnice s čimer bi povečali število sodnikov za sojenje v številnih tekmovanjih. Rok za prijave na tečaj je ponedeljek, 20. februar 2023. Več informacij 041-669-686 (Roman).
  • 22.01.2023 | Sodniki
    Novih 16 sodnikov na Online tečaju preko spleta
    Včeraj je bil na podlagi najboljših praks in priporočil Evropske nogometne zveze (Uefa) v povezavi z dostopnostjo moderne tehnologije in vsakdanjikom mladostnikov izpeljan prvi Online- spletni sodniški tečaj. Z metodo E-učenja je sodniški tečaj za nove sodnike pripravnike uspešno opravilo 16 kandidatov od tega tudi 2 dekleti. Društvo nogometnih sodnikov Ljubljana je pridobilo 11 novih sodnikov, MDNS Celje 4 nove sodnike ter DNSG Kranj eno sodnico.
  • 20.01.2023 | Sodniki
    FIFA sodnica obiskala ŽNK Olimpija
    V ponedeljek so pripravljalno obdobje začele tudi slovenske pokalne prvakinje ekipa ŽNK Olimpije. Za popestritev uvodnega tedna po vsakodnevnih napornih fizičnih treningih so v klubu iz prestolnice včeraj organizirali sodniško popoldne po vzoru izpeljanega dogodkav mesecu novembru, ko je sodniški oddelek obiskal dekliško šolo. V press centru stadiona Stožice je bila z vodjo sodniškega oddelka tudi najboljša slovenska sodnica Aleksandra Česen (FIFA od 2014), na dogodku pa se je poleg specialne predstavitve modusa operandi naše sodnice izvedlo tudi strokovno predavanje s tolmačenjem dogodkov in interpretacijo pravil nogometne igre.

DELI NA