01.06.2010 | NZS
Simič predlagal prenehanje svojega delovnega razmerja

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je imel v ponedeljek v Tivoliju 19. redno sejo, na kateri je obravnaval 13 točk dnevnega reda. Zanimiva je bila zlasti četrta točka dnevnega reda - prenehanje delovnega razmerja predsednika NZS Ivana Simiča. Slednjemu na lastni predlog 30. junija preneha delovno razmerje z NZS.

Znano je, da je Simič že na aprilski skupščini NZS na Brdu pri Kranju poudaril, da se bo po svetovnem prvenstvu v JAR odpovedal plačani funkciji predsednika zveze. S 30. junijem mu tako glede na reorganizacijo dela na NZS ter na obseg dela, ki bo po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki manjši, preneha delovno razmerje, saj ni več potrebe po redni zaposlitvi.

IO NZS je na seji preimenoval dve komisiji, ki se po statutu imenujeta drugače - komisija za obveščanje se imenuje komisija za odnose z javnostmi, komisija za marketing pa komisija za finance in trženje. Ob tem je sprejel sklep, da se začnejo zbirati predlogi za tri nove komisije - za amaterski nogomet, za profesionalni nogomet in za sodniške zadeve. Zaradi objektivnih razlogov je IO sprejel sklep, da Aleksa Štolfo (ker je medtem zaposlen na NZS, se je Štolfa odločil, da se umakne s položaja predsednika komisije) na mestu predsedniku mednarodne komisije do konca mandata zamenja Damir Ban, član MNZ Koper in član IO NZS.

Na 19. redni seji so obenem sprejeli in potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ki sta zdaj usklajena z mednarodnimi termini mednarodnih zvez FIFA in UEFA. IO je še imenoval vodstva tekmovanj za naslednji dve tekmovalni sezoni za 3. SNL in za 2. SML/SKL. Ta tekmovanja v imenu NZS vodijo posamezne medobčinske nogometne zveze (MNZ).

IO je med drugim obravnaval tudi merila za razdelitev sredstev Grassroots posameznim MNZ-jem in sprejel odločitev, da se bo razprava še nadaljevala, da se uskladijo kriteriji, na kakšen način razdeljevati sredstva UEFA na področju "grassroots" nogometa.

Na novinarski konferenci je bil prisoten le novinar Sportskih Novosti.

Tekst: STA in NZS/MaK
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 
 • 11.01.2024 | NZS
  Novi selektorji reprezentanc U15, U16 in U17
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 43. seji imenoval nove selektorje reprezentanc U15, U16 in U17. Reprezentanco do 17 let bo prevzel Muamer Vugdalić, Goran Cvijanović bo vodil reprezentanco do 16 let, reprezentanco do 15 let pa bo v novo kvalifikacijsko obdobje popeljal Boštjan Kreft.

DELI NA