01.06.2010 | NZS
Simič predlagal prenehanje svojega delovnega razmerja

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je imel v ponedeljek v Tivoliju 19. redno sejo, na kateri je obravnaval 13 točk dnevnega reda. Zanimiva je bila zlasti četrta točka dnevnega reda - prenehanje delovnega razmerja predsednika NZS Ivana Simiča. Slednjemu na lastni predlog 30. junija preneha delovno razmerje z NZS.

Znano je, da je Simič že na aprilski skupščini NZS na Brdu pri Kranju poudaril, da se bo po svetovnem prvenstvu v JAR odpovedal plačani funkciji predsednika zveze. S 30. junijem mu tako glede na reorganizacijo dela na NZS ter na obseg dela, ki bo po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki manjši, preneha delovno razmerje, saj ni več potrebe po redni zaposlitvi.

IO NZS je na seji preimenoval dve komisiji, ki se po statutu imenujeta drugače - komisija za obveščanje se imenuje komisija za odnose z javnostmi, komisija za marketing pa komisija za finance in trženje. Ob tem je sprejel sklep, da se začnejo zbirati predlogi za tri nove komisije - za amaterski nogomet, za profesionalni nogomet in za sodniške zadeve. Zaradi objektivnih razlogov je IO sprejel sklep, da Aleksa Štolfo (ker je medtem zaposlen na NZS, se je Štolfa odločil, da se umakne s položaja predsednika komisije) na mestu predsedniku mednarodne komisije do konca mandata zamenja Damir Ban, član MNZ Koper in član IO NZS.

Na 19. redni seji so obenem sprejeli in potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ki sta zdaj usklajena z mednarodnimi termini mednarodnih zvez FIFA in UEFA. IO je še imenoval vodstva tekmovanj za naslednji dve tekmovalni sezoni za 3. SNL in za 2. SML/SKL. Ta tekmovanja v imenu NZS vodijo posamezne medobčinske nogometne zveze (MNZ).

IO je med drugim obravnaval tudi merila za razdelitev sredstev Grassroots posameznim MNZ-jem in sprejel odločitev, da se bo razprava še nadaljevala, da se uskladijo kriteriji, na kakšen način razdeljevati sredstva UEFA na področju "grassroots" nogometa.

Na novinarski konferenci je bil prisoten le novinar Sportskih Novosti.

Tekst: STA in NZS/MaK
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 05.06.2023 | NZS
  Mijatović: Superliga bi uničila nogomet
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je po koncu domače sezone v pogovoru z STA izrazil zadovoljstvo z njenim potekom. Na zvezi sicer še preučujejo težave z navijači na finalu pokala. Trend navijaškega divjanja, ki ga je zaznati širše v Evropi, po Mijatovićem mnenju terja širšo družbeno razpravo.
 • 02.06.2023 | NZS
  Nogometna zveza nadaljuje s sofinanciranjem ženskega in dekliškega nogometa
  Izvršni odbor NZS je na svoji 35. seji potrdil tudi predlog o sofinanciranju ženskih klubov v tekmovanjih v tekmovalni sezono 2023/24, na podlagi katerega NZS nadaljuje s sofinanciranjem nadomestil vodij mladinskega programa ter trenerskega kadra v mlajših kategorijah v ženskih klubih.
 • 31.05.2023 | NZS
  Sprememba formata Pokala Pivovarna Union
  V začetku maja zaključena sezona Pokala Pivovarna Union je bila zadetek v polno. V sezoni 2022/23 je po spremembi formata v tekmovanju sodelovalo 186 klubov, zaradi česar se bo ta sezona zapisala v zgodovino slovenskega nogometa kot sezona z največjim številom udeležencev v pokalnem tekmovanju. V prihodnji sezoni pa bomo v pokalnem tekmovanju videli še eno pomembno novost.
 • 29.05.2023 | NZS
  Izvršni odbor potrdil strateški projekt sofinanciranja trenerjev mlajših ekip
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 35. seji obravnaval in potrdil izvedbo strateškega projekta NZS, ki želi v svojem temelju dvigniti nivo tistega dela stroke, ki skrbi za največje število perspektivnih igralcev, obenem pa izboljšati pogoje za delo trenerjev in igralcev do 13. leta starosti. 
 • 08.05.2023 | NZS
  Odziv NZS po sobotnem finalu
  Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.
 • 24.04.2023 | NZS
  V prihodnjih letih v ospredju infrastruktura
  Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju izvedla redno letno skupščino NZS, delegati in prisotni gostje pa so podrobneje spoznali delo NZS v preteklem letu, kakor tudi glavne usmeritve v prihodnje. Proračun NZS je uravnotežen, poudarek na seji Skupščine pa je bil tokrat na vložkih v infrastrukturo, enakopravnosti žensk v vodstvenih strukturah in sprejetju Etičnega kodeksa NZS.
 • 21.04.2023 | NZS
  Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2023
 • 05.04.2023 | NZS
  Čeferinu nov mandat na čelu Uefe
  Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.
 • 30.03.2023 | NZS
  Vrata odpira 11teamsports Ljubljana
  Nogometna zveza Slovenije in 11teamsports, uradni opremljevalec reprezentance, sta združila moči in v Ljubljani odpirata največjo nogometno trgovino v Sloveniji, 11teamsports Ljubljana. Ta bo vrata v Hali A nakupovalnega središča BTC odprla jutri ob 10.uri, obiskovalci pa bodo prva dva dneva lahko izkoristili 20% otvoritveni popust.
 • 30.03.2023 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG
  Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  

DELI NA