23.09.2020 | 1. SFL
Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju

Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Zaupa jim

„Delali smo, nocoj smo spet trenirali. Vse gre po načrtu, pripravljamo se na Oplast,“ pravi Mile Simeunovič, trener Silika. Za vikend so bili igralci prosti, a so dobili nasvet, da naredijo kaj zase. „Ne dajem jim prav posebnih navodil, kaj morajo narediti. Sem pa prepričan, da storijo kaj zase, da ne počivajo od četrtka do ponedeljka,“ nadaljuje Simeunovič, ki je zagotovo pričakoval kako točko več na računu, lestvici.

Več pričakuje od Berzelaka

„Glede na odigrano imamo premalo točk. Igra se za gole. Zagotovo pa jih prejemamo preveč (kar sedem v uvodnih dveh tekmah; op.a.). V minulih sezonah smo bili znani po eni boljših obramb v 1. SFL. Za to vidim razlog predvsem v tem, da je Nejc Berzelak zadnjih dve tekmi odbranil pod nivojem, ki smo ga vajeni. Tu imamo največ rezerve,“ opozarja Simeunovič, ki pa je vesel, da je Berzelak dobil vabilo v člansko reprezentanco, v nedeljo pa je tudi branil na tekmi proti Srbiji.

Na Vrhniki so vse misli usmerjene v Kobarid. „Oplast je na nivo sestavil borbeno in hitro ekipo, vidi se vpliv futsal šole FSK Stripy. Dejansko so združili izkušnje in mladost, Zoran Tesko to zdaj povezuje,“ o petkovem tekmecu spregovori trener Simenovič, ki se zaveda, da ne smejo spet prejeti toliko golov, dva že, štiri nikakor ne!

Prehitro se zadovoljijo

„Imamo problem, ki ga rešujemo že od lani – ko povedemo, kar popustimo. Ne igramo naprej. Če smo dosegli četrti gol, ne lovimo petega... Prehitro se zadovoljimo, pobudo prepustimo. Kot da je konec,“ pa opozarja Simeunovič, ki bo s spremembo začel pri sebi – v prihodnje bo bolj energičen, ko se ekipa znajde v tej situaciji.

„Gostovanje v Kobaridu je zahtevno: naprej je treba tja priti, potem še odigrati. V zadnjih dveh sezonah nam je uspevalo,“ se tudi to pot Simeunovič nadeja dobri beri v Posočju. Edini poraz so doživeli 24.2. 2017. Je pa verjetno še svež spomin na zadnji polfinale pokala Terme Olimia - Oplast je slavil zmago s 4:1.

Tekme Oplasta in Silika v Kobaridu:
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 1:1 (20.12.2019)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 1:6 (19.10.2018)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 2:2 (16.2.2018)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 5:3 (24.2. 2017)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, remi v Ljutomeru
  Siliko in Sevnica sta si na Vrhniki razdelila plen, 1:1 je bilo. Povedli so gostje, zadel je Sebastijan Drobne. V 18. minuti je na 1:1 izenačil Jure Suban, ki je tako postavil tudi končni rezultat. To je bila sicer 9. medsebojna tekma, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, nocoj pa tretji remi.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  V pričakovanju 9. kroga 1. SFL
  Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.
 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.

DELI NA