08.04.2019 | A
Sijajni Iličić, med strelci tudi Berić in Bohar

Minuli teden bo v lepem spominu ohranil Josip Iličić, ki je eksplodiral v dresu Atalante in s svojim moštvom poskrbel za odmeven dosežek. Dobro formo sta z novim golom potrdila tudi Damjan Bohar in Robert Berić.

Robert Berić se je s St. Etiennom prebil na četrto mesto Ligue 1, potem ko so zeleno-beli v ponedeljek z 2:1 premagali Nimes, v soboto pa remizirali z Amiensom. Berić je v celoti odigral obe tekmi, na ponedeljkovem dvoboju pa je z golom za vodstvo z 2:1 dokončal preobrat St. Etienna. Poškodovani Rene Krhin je videl še tretji zaporedni poraz Nantesa, ki je z 1:0 klonil v Toulouseju.

Bohar, povratnik v izbrano vrsto, se je v dresu Zaglebie Lubina veselil že sedmega gola v letošnji sezoni, s katerim je potrdil zmago svojega moštva v Kielcah. Bohar in soigralci so korak pred koncem rednega dela prvenstva storili nov korak do uvrstitve v skupino za prvaka, a tudi na petem mestu še niso povsem varni pred deveto Wislo. Nemanja Mitrović je z Jagiellonio prekinil niz brez zmage, rdeče-črni s z 2:1 premagali zadnji Sosnowiec, porumeneli Mitrović je odigral celotno tekmo.

Odlično kaže tudi Atalanti, ki je konec tedna ujela četrti AC Milan. Rdeče-črni so izgubili z Juventusom, Atalanta pa je pri Interju iztržila točko in z 52. točko ujela četrto ekipo Serie A. Josip Iličić je igral do 82. minute, Kranjčan pa je nase opozoril med tednom, ko je blestel v spopadu z Bologno. Zasedba iz Bergama je v uvodne četrt ure igre zabila kar štiri zadetke in se vpisala v zgodovino italijanskega prvenstva. Gre namreč za dosežek, ki je leta 1932 nazadnje uspel Juventusu. Veliko zaslug za sanjsko odprtje dvoboja ima prav Iličić, saj je Gorenjec z dvema mojstrovinama v tretji in peti minuti načel gostujočo mrežo, v deveti pa je podal za gol Hateboerja. Iličić je postal prvi nogometaš po Di Vaiu, ki je decembra 2001 za dva zadetka potreboval uvodnih pet minut tekme.

Kako so se odrezali ostali reprezentanti, ki kruh služijo na italijanskem škornju? Vid Belec je s klopi pospremil dva poraza devete Sampdorie, ki je izgubila s Torinom in Romo. SPAL Jasmina Kurtića je iztržil polovični izkupiček, a je med tednom na kolena spravil sedmi Lazio, včeraj pa izgubil v gosteh pri Cagliariju. Kurtić je na prvi tekmi odigral vseh 90 minut, včeraj je bil zamenjan v 62. minuti. Jure Balkovec je v torkovem obračunu z Brescio iztržil točko, Verona pa je remizirala še tretjič zapored in na lestvici Serie B zdrsnila na peto mesto. Verončani nocoj gostujejo pri tretjem Palermu, ki ima dve točki naskoka.

Dvojne obveznosti so tudi za Janom Oblakom, ki je teden odprl z domačo zmago nad Girono, ob tem pa vnovič zaklenil svoja vrata. Madridčane je pomembnejša preizkušnja čakala v soboto, a se gostovanje v Barceloni ni izšlo po željah rdeče-belih, ki so že v 28. minuti ostali brez Coste. Škofjeločan je poskuse Kataloncev odbijal vse do 85. minute, ko ga je premagal Suarez, dve minuti zatem pa še Messi. Barcelona ima sedem krogov pred koncem prvenstva 11 točk naskoka pred drugim Atleticom, ki Realu beži za dve točki.

Jon Gorenc Stankovič je vknjižil nov nastop v elitni angleški druščini. Zadnji Huddersfield je na domači zelenici izgubil dvoboj z Leicester Cityjem, ki je slavil z 1:4, Domžalčan pa je bil, potem ko je porumenel v končnici prvega polčasa, zamenjan ob odmoru.

Brez zadetka je tokrat ostal Andraž Šporar, a je Slovan tudi brez njegove pomoči vknjižil novo zmago. V Bratislavi so s 4:1 klonile Michalovce, še vedno neporaženi Slovan pa je izkoristil poraz Žiline in zdaj zasledovalcem beži že za 19 točk. Šporar ima z 21 goli ogromen naskok pred zasledovalci, drugi strelec lige Boženik je v polno meril 11-krat.

Trdno vodi tudi Ferencvaroš Mihe Blažiča, ki je s 3:0 premagal Paks in ima pred Vidijem osem točk zaloge. Primorec je domači obrambi poveljeval od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Po dveh zmagah v minulem tednu je korak bližje naslovu državnega prvaka tudi Dinamo. Zagrebčani so med tednom v Splitu dobili derbi s Hajdukom, konec tedna pa so z 2:0 premagali še Rudeš. Petar Stojanović je na Poljudu odigral celotno tekmo, včeraj ga ni bilo v kadru Dinama. Modri imajo po 28 krogih kar 20 točk naskoka pred drugo Rijeko.

Maribor je po spodrsljaju Olimpije vnovič povečal naskok pred zasledovalci, ki jim po zmagi v Kranju beži za deset točk. Luka Zahović se na Gorenjskem ni vpisal med strelce, odigral pa je celotno tekmo. Grega Sorčan je z Gorico izgubil dvoboj z Muro, po strelu z bele točke ga je premagal Rok Sirk. Uspešni so bili tudi Domžalčani, ki so v obračunu preobratov z 2:3 premagali Celje. Adam Gnezda Čerin je odigral vseh 90 minut.

Lugano se je z gostovanja v Baslu vrnil z veliko točko, Domen Črnigoj pa je na zelenici prebil vseh 90 minut in sredi drugega polčasa prejel rumeni karton. Lugano, ki je med tednom remiziral tudi s Xamaxom, ima po seriji šestih tekem brez poraza sedem točk naskoka pred devetim mestom.

Skok na vzhod Evrope. CSKA je v 22. krogu ruskega prvenstva dobil moskovski derbi s Spartakom in po remiju Lokomotive skočil na tretje mesto, ki prinaša kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj. Bijol je ob zmagi z 0:2 odigral nekaj zaključnih sekund, saj je v igro vstopil v 95. minuti. V slovenskem dvoboju sta se merila Ufa in Rostov, krajšo pa je potegnil Miha Mevlja, ki ga sicer ni bilo v kadru gostov. Ufa je minimalno zmago slavila po golu Slyja, ki mu je podal prav Bojan Jokić. Zaigrala sta Lovro Bizjak in Andres Vombergar. Ufa se je z zmago povzpela na 14. pozicijo, ki zagotavlja igranje v dodatnih kvalifikacijah.

Uspešen je bil tudi kijevski Dinamo, ki pa mu je v spopadu z Zoryjo že tekla voda v grlo. Gostitelji so v 54. minuti povedli z 2:0, Kijevčani pa so v nadaljevanju prišli do popolnega preobrata in zmage s 3:2. Verbič je v 91. minuti prejel rumeni karton, odigral pa je celotno tekmo. Dinamo za vodilnim Šahtarjem zaostaja sedem točk.

Po krajšem premoru se je nadaljevalo tudi turško prvenstvo. Fenerbahče je v Ankari iztržil točko, Miha Zajc pa je svoji ekipi pomagal do točke v zadnjih desetih minutah srečanja. Nejc Skubic po izključitvi v prejšnjem krogu ni imel pravice nastopa za Konyaspor, ki je izgubil z Bašakšehirjem in vpisal tretji zaporedni poraz.

Panionios je brez poškodovanega Matica Kotnika premagal AEL Larisso, Andraž Struna pa je v ciprskem prvenstvu iztržil točko. Anorthosis je gostoval pri Doxi, Struna je odigral celotno tekmo. Mlajši brat Aljaž bo novo preizkušnjo v ligi MLS odigral konec tedna, Houston po štirih krogih še neporažen, Teksačani se lahko pohvalijo z desetimi točkami.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA