23.05.2024 | 1. SFL
Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano

„Premor nam je koristil, prav nam je prišel, saj smo posanirali male poškodbe in se regenerirali. Dva meseca igramo s petimi oz. šestimi igralci. Čas od prve do druge tekme pa smo namenili tudi taktični pripravi na povratno tekmo,“ napoved povratne tekme za 3. mesto začne trener Nik Jelič, ki uspešno vodi THE Nutrition Extrem. Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, 24.5, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si.

Komu bron?

Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.

Pričakuje boljše in več

„V Sodražici smo odigrali najslabšo tekmo do sedaj pod mojim vodstvom, zato pričakujem reakcijo igralcev,“ pa se je na prvo tekmo odzval trener Jaka Sovdat, trener Oplasta.

Za 3. mesto 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
THE Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid 2:2
 (1:1)
1:0 Gregorič (2.), 1:1 Logar (8.), 2:1 Totošković (23.), 2:2 Kovačič (39.)

2. tekma, 24.5.
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (19.00) (spletni prenos na Futsal.si)

Radi bi bron

THE Nutrition Extrem je najprijetnejše presenečenje letošnje sezone, Oplast pa s svojimi igrami v 2. sezone ne zaostaja prav veliko. 

Sodražani so lani postali prvaki 2 . SFL, letos pa se borijo za bron. „Res je ta sezona super, lani smo bili v 2. SFL, letos pa takole. Veseli smo, ker imamo možnost, da se borimo za bron. Ta medalja bi bila češnja na torti. Medaljo in pokal za 3. mesto bi radi prinesli domov,“ poudari Jelič, ki pohvali tudi konkurenco.

Hvali Oplast

„Odkar so menjali trenerja, igrajo precej bolj disciplinirano. Zelo malo golov prejmejo, kar je dober znak. Tudi Dobovec je imel težave z njimi. Jaka Sovdat je pustil močan pečat v igri Oplasta. Igrajo moderen futsal. Verjamem, da je to šele začetek njihove poti. Imajo pa v primerjavi z nami daljšo klop, nevarni so v igri s sidrašem,“ nadaljuje Jelič, ki je pred zadnjo tekmo sezone ostal brez Anžeta Žlindre, ki se je poškodoval na treningu. Domačini bodo brez kaznovanega Tineta Šturma.

„Skušali ga bomo nadomestit z enim od mladih igralcev. Vem, da nas v Kobaridu čaka podobno zahtevna tekma. Malce bolj smo se pripravili na njihovo igro z vratarjem v polju, ne odstopamo pa od svojega presinga in visokega pokrivanja,“ se Jelič ozre na tekmo.

Kar sedem let

„Kar sedem let igralci Oplasta niso osvojili medalje v članski konkurenci. Že ta podatek mora biti dovolj velik motiv, da na tekmo pridejo z energijo, ki nas je krasila dosedaj, agresivni, borbeni in odločni, da tekmo zmagajo,“ pa pove Jaka Sovdat, ki je med sezono sedel na klop moštva iz Kobarida.

Polna dvorana

Tudi tokrat se obetajo polne tribune kobariške športne dvorane.
„Kot slišim, bo dvorana spet polna. Zato bi morali fantje leteti po igrišču, saj te ta atmosfera ponese, in želim si, da nas ponese do medalje,“ na temo navijačev in poln dvorane pove Jaka Sovdat, Nik Jelič razkrije: „Naša ekipa odhaja v Posočje že danes, jutri je tekma že ob 19. uri. Naši navijači pridejo v petek. Verjamem, da bomo imeli vnovič pravo podporo!“

Tekst: D.P.
Foto: M.V./THE Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA