Šestica Domžal proti Rudarju

Domžale - Rudar 6:2 (1:0)

* Športni park, sodniki: Glažar, Gabrovec in Skok.
* Strelci: 1:0 Podlogar (23.), 1:1 Škoflek (52.), 2:1 Vuk (60.), 2:2 Škoflek (66.), 3:2 Nicholson (69.), 4:2 Dobrovoljc (78.), 5:2 Lazarević (85.), 6:2 Vuk (90.).
* Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Mujan (od 71. Lazarević), Ibričić, Gnezda Čerin, Vetrih, Podlogar (od 59. Vuk), Nicholson (od 83. Hodžić).
* Rudar: Stopajnik, Tomašević, Ćosić, Hrubik (od 57. Tučić), Kašnik, Krefl, Trifković, Bolha (od 79. Pišek), Škoflek, Radić, Črnčič (od 63. Kobiljar).
* Rumena kartona: Sikošek; Ćosić.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so z visoko zmago odprli pomlad in zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih krogih. Z njo so se prebili na tako želeno tretje mesto, ki si ga želijo tudi ob koncu sezone, saj prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja. Gledalci v domžalskem športnem parku so videli sedem zadetkov, kar šest v drugem polčasu. Rudar, ki si želi priti na sredino lestvice, pa je doživel četrti poraz na zadnjih petih tekmah in ostaja pri dnu.

Izbranci Simona Rožmana so prvi polčas dobili z golom prednosti. Tudi sicer so pokazali več napadalnih ambicij, posebej v prve pol ure. Po nekaj (pol)priložnostih v prvi in 17. minuti Shamarja Nicholsona, v 18. Senijada Ibričića, 21. Matije Roma in 23. Tončija Mujana, vsakokrat je bil na mestu Tomaž Stopajnik, so domači povedli v 23. minuti.

Takrat je Ibričić podal iz kota z desne strani, žoga se odbila do Mateja Podlogarja, ki je zadel iz bližine. Velenjčani prav nevarni niso bili, velja omeniti zgolj poskus Josipa Tomaševića od daleč, s katerim pa Krševan Santini v domžalskih vratih ni imel veliko dela.

Zato pa so Velenjčani izenačili v 52. minuti, ko je Aljaž Krefl poslal lepo podajo za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Žiga Škoflek ter med nogama Santinija poslal žogo v mrežo. Toda Domžalčani so hitro odgovorili. Slobodan Vuk je namreč le nekaj sekund po vstopu v igro zadel za 2:1, ko je iz bližine izkoristil Nicholsonovo podajo z leve strani.

Po polpriložnosti na vsaki strani pa so knapi spet izid izenačili v 66. minuti, ko je Milan Tučić z leve podal pred gol, kjer je z bokom še drugič na tekmi zadel Škoflek. Vsega tri minute pozneje pa nov zadetek domačih. Ibričić, po novem sam tretji najboljši podajalec lige (7), je podal v osrčje kazenskega prostora, Nicholson se je izognil prepovedanemu položaju in zadel za 3:2.

Na 4:2 so gostitelji, ki so imeli še nekaj priložnosti, povišali v 78. minuti, Ibričić je iz kota z leve strani prispeval osmo podajo sezone, v skoku pa je bil najvišji Gaber Dobrovoljc in žogo tudi ob slabšem posredovanju Stopajnika spravil v mrežo.

To pa še ni bilo vse z domžalske strani, saj je v 85. minuti zadel za 5:2 še Dejan Lazarević, ki je sprožil iz prve po dolgi podaji Nermina Hodžića. S tem je bil zmagovalec dokončno odločen. Piko na i je v 90. minuti dosegel Vuk, ko je po lepem preigravanju zadel z diagonalnim strelom z desnega roba kazenskega prostora. Ob tem je zadel tudi vratnico.

Domžalčani bodo v 21. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Rudar pa bo dan pozneje gostil Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Rudar
    Domžalčani v nogometno pomlad vstopajo z jasno željo, sezono želijo skleniti na tretjem mestu. Bolj skromne so želje Velenjčanov, ki so prezimili na osmem mestu, v drugem delu prvenstva pa želijo čimprej izplavati iz nevarnih voda.

DELI NA