20.09.2010 | U15
Šesterica nastopajočih, trije porumeneli

Vremenske razmere so krojile 9. krog prvoligaškega tekmovanja, saj so dve tekmi morali prestaviti. Na odigranih treh srečanjih si je šesterica v 440 minutah priigrala tri rumene kartone, strelsko razpoloženih ni bilo.

Srečanje Luke Koper in Nafte so dobili gostje, ki so s 3:0 potopili 'kanarčke'. Tako so branilci naslova zabeležili tretji prvenstveni poraz proti Lendavčanom, ti pa so s šesto zmago prišli do 19 točk. Polurna zamuda zaradi deževja in razmočenega terena ni prinesla posebej atraktivne igre. Priložnost sta dobila tudi dva reprezentanta – po en v vsakem polčasu. Prvi del je odigral Aljaž Struna, drugega pa Andraž Struna, ki je v 85. minuti srečanja tudi porumenel.

Velenjski Rudar je na domačem terenu klonil proti HIT Gorici. Za gol (1:2) so bili boljši gostje. Druga zaporedna zmaga in četrta skupno je Novogoričanom prinesla četrto mesto na lestvici, Velenjčani pa so dvoboj zaradi kartonov končali le z deveterico. Na domači strani je nastopil Nikola Tolimir, ki je pet minut preden ga je trener poklical na klop porumenel, na drugi strani so od mladih reprezentantov priložnost dobili Gregor Balažic, Miha Mevlja in Etien Velikonja. Prvi je ob zaključku prvega polčasa porumenel.

Dvoboj Triglava in Olimpije, kjer so zeleno-beli dodobra preluknjali gorenjsko mrežo (0:5) ni ponudil priložnosti za mlade nogometaše, ki zastopajo tudi slovensko trobojnico. Je pa Olimpiji uspelo priti do prve zmage v tej tekmovalni sezoni.

Preostala dovboja, med Domžalami in Mariborom ter Primorjem in Celjem, sta preložena.

Na drugoligaških zelenicah sta celotno srečanje odigrala Ažbe Jug v vratih Interblocka. Vratar je uspešno zaklenil svoja vrata proti Aluminiju in Ljubljančani so slavili z 2:0. Končni izid srečanja je že v 13. minuti postavil potnik reprezentance do 19 let, ki se je preteklo poletje uvrstila na EP, Matej Rapnik.

Na dvoboju Mure in Roltek Doba, ki je v pokalu dodobra namučil Mariborčane, so slavili gostitelji (3:0). Celotno srečanje je odigral tudi Žiga Kous.

Med reprezentanti, ki se kalijo v tujini, je izstopal Haris Vučkič. Desetica v dresu Newcastle United je na dvoboju proti mladinski ekipi Chelseaja začela v prvi postavi. Do izraza je mlajši od bratov Vučkič prišel v drugem polčasu, ko je sprva nenatančno meril zgornji vratarjev kot, nato pa z desnico izid poravnal na 2:2. Sicer so belo-črni na koncu klonili, je pa najmlajši član izbrane vrste do 21 let dokazal, da res velja za biser med mladimi slovenskimi nogometaši.

Tekst in foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA