02.05.2022 | Prva liga Telemach
Sešlar zadel za zmago Olimpije

Olimpija - Bravo 1:0 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: M. Jug, Vojska, T. Jug.
* Strelec: 1:0 Sešlar (9.).
* Olimpija: Banić, Čabraja, Ratnik, van Bruggen, Boakye, Đurasek (od 74. Pilj), Sešlar, Elšnik, Ziljkić (od 62. Matko), Aldair (od 80. Kvesić), Prtajin (od 74. Nukić).
* Bravo: Orbanić, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič (od 22. Španring), Nsana, Kurtović (od 66. Trdin), Trontelj, Kramarič, Kerin (od 66. Marjanac), Bajde (od 76. Maružin).
* Rumeni kartoni: Ziljkić, Aldair; Trdin, Milić.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Roberta Prosinečkega so dosegli pomembno zmago v boju za Evropo ter se spet prebili na tretje mesto, kjer imajo dve točki več od četrtouvrščene Mure. Bravo, ki si Evropo lahko priigra z zmago v pokalnem finalu, kjer se bo 11. maja meril s Koprom, je šesti.

Zeleno-beli so hitro povedli, v deveti minuti je namreč Svit Sešlar mojstrsko zadel, ko je z 20 metrov žogo poslal v desni zgornji kot Bravovih vrat. V deževnem vremenu so domači znova zagrozili v 18. minuti, ko je s 15 metrov sprožil Neven Đurasek, Matija Orbanić pa je dobro posredoval. Malce zatem je Ivan Partajin po kotu z leve strani prišel do strela z glavo, vendar je žogo poslal mimo gola.

Olimpija je tudi sicer imela več od igre, je pa Bravo v 32. minuti prišel do omembe vrednega strela, vseeno pa Ivan Banić ni imel veliko dela po poskusu Almina Kurtovića. Precej več ga je imel v 41. minuti po strelu Luke Kerina z 20 metrov, toda tudi takrat je dobro posredoval.

V uvodu drugega polčasa je spet imela več od igre Olimpija, ki pa ni prišla do kakšne resnejše priložnosti vse do 63. minute, ko je takoj po vstopu v igro neuspešno streljal Aljoša Matko.

V 68. minuti je pri gostih z 20 metrov poskusil Martin Kramarič in žogo poslal malo mimo levega zgornjega kota domačih vrat. Naslednji pri Bravu je v 82. minuti z več kot 25 metrov streljal Luka Marjanac, Banić pa je z nekaj težavami žogo vendarle spravil čez prečko. Že v sodniškem dodatku je pri domačih gol dosegel Mustafa Nukić, a je bil v prepovedanem položaju.

Olimpija bo v 34. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Aluminiju, Bravo pa bo dan prej gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Bravo
    Zadnja tekma kroga bo odigrana v Stožicah. Komu bo pripadel mestni derbi?

DELI NA