06.02.2023 | A
Šeško zadel v pokalu, med strelci tudi Šporar

Minuli konec tedna so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. Nedavno so bili pri naših severnih sosedih odigrani četrfinalni obračuni v avstrijskem pokalnem tekmovanju, kjer si so nasproti stali znova strelsko uspešen Benjamin Šeško ter Tomi Horvat in Jon Gorenc Stankovič. V Grčiji pa je za svoje moštvo v polno ponovno meril napadalec Andraž Šporar.

V Avstriji je bilo teden dni pred nadaljevanjem prvenstva na sporedu pokalno tekmovanje. V enem izdmed četrfinalnih parov sta se pomerila Red Bull Salzburg ter Sturm iz Gradca. Kot edini izmed slovenskih reprezentantov je srečanje začel vezist Jon Gorenc Stankovič (Sturm), v nadaljevanju pa sta v igro vstopila še Tomi Horvat (Sturm) in Benjamin Šeško (Red Bull Salzburg). Redni del srečanja se je končal z neodločenih izidom 1:1, ker pa zmagovalec ni bil odločen niti po podaljških, sta se moštvi pomerili v izvajanju kazenskih strelov. Za Red Bull je enajstmetrovko uspešno izvedel tudi slovenski reprezentant Benjamin Šeško, a so rdeči biki iz Mozartovega mesta kljub temu izgubili dvoboj, kar pomeni, da bosta v polfinalu s Sturmom zaigrala Gorenc Stankovič in Horvat.

V grškem prvenstvu sta bila v preteklem tednu odigrana dva kroga ligaškega tekmovanja. Panathinaikos, kjer si kruh služijo trije slovenski reprezentanti, je sprva v gosteh klonil proti Asterasu iz Tripolija, v zadnjem krogu pa je doma gostil Lamio ter klub z dna lestvice ugnal z 2:0. Drugi zadetek za Zelene je v sodnikovem dodatku dosegel Andraž Šporar, ki je v igro vstopil le nekaj minut pred tem. Adam Gnezda Čerin je srečanje pričel od prve minute, zaradi okrevanja po poškodbi pa je bil tokrat odsoten krilni napadalec Benjamin Verbič.

Pri naši zahodnih sosedih je Petar Stojanović z Empolijem gostoval pri Romi in se iz večnega mesta vrnil poražen (2:0). Jaka Bijol ter Sandi Lovrić pa sta z Udinesejem gostovala pri Torinu in se iz prestolnice Alp prav tako vrnila brez pozitivnega izkupička (1:0). Stojanović bo z Empolijem v naslednjem krogu gostil Spezio, ki se ji je ob koncu januarja pridružil mladi slovenski reprezentant Tio Cipot, Bijol in Lovrić pa bosta konec tedna gostovala pri Sassuolu.

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak je s svojim Atleticom gostil Getafe in se s klubom iz predmestja španske prestolnice razšel z nedoločenim izidom 1:1. Atletico je neporažen že na zadnjih štirih ligaških srečanjih. Varovanci Diega Simeoneja so zabeležili dve zmagi in dva remija ter na lestvici še vedno zasedajo četrto mesto. Colchonerosi za tretjeuvrščenim Sociedadom zaostajajo za štiri točke, v naslednjem krogu pa se bodo v gosteh pomerili s Celto iz Viga.

 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Istanbulspor 2-1 Alanyaspor
Alanyaspor 0-3 Sivasspor
90'
90'
-
-
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 3-1 Apollon 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Torino 1-0 Udinese
Udinese 1-1 Hellas
do 85'
90'
-
Miha Blažič Angers (FRA) Lorient 0-0 Angers
Angers 1-2 Ajaccio
90'
90'
-
-
David Brekalo Viking (NOR) Zimski premor - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Salernitana - Juventus (jutri ob 20.45) - -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
90'
do 74'
-
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* od 64' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Zimski premor - -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 0-0 Olympiacos - -
Sandi Lovrič Udinese (ITA) Torino 1-0 Udinese
Udinese 1-1 Hellas
od 60'
od 65'
-
Miha Mevlja Brez kluba - - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-1 Getafe 90' -
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Zimski premor - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Roma 2-0 Empoli od 82' -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* od 116' gol*
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
od 81'
do 67'
gol
-
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Pacos Ferreira 0-2 Benfica klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
-
-
-
-
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Lanus 2-1 San Lorenzo do 57' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 0-2 Slask od 57' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Adana 1-1 Fenerbahče od 61' -

*po enajstmetrovkah.

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA