15.05.2023 | A
Šeško ponovno zanesljiv

Pretekli konec tedna so svoje klube ponovno zastopali slovenski reprezentanti. Medtem ko se je za slovensko četverico v Grčiji prvenstvo že zaključilo, sta Benjamin Šeško in Timi Max Elšnik oba merila v polno, Andres Vombergar pa se je tokrat izkazal z asistenco.

V Grčiji je bil pretekli konec tedna odigran zadnji krog državnega prvenstva. Panathinaikos je imel po 35 krogih tri točke zaostanka za AEK-om, a je bil slednji že proglašen za prvaka, saj je imel pred zadnjo tekmo boljšo gol razliko od Zelenih. Šporar, Gnezda Čerin in Verbič so zadnje srečanje, ki ga je Panathinaikos odigral doma proti Arisu, začeli na klopi. Vsi trije so v igro vstopili v drugem polčasu, srečanje pa se je končalo z nedoločenim izidom 1:1. Jasmin Kurtić pa je bil prvič po jeseni ponovno vključen v kader PAOK-a. Slovenski vezist je zaradi poškodbe kolena izpustil skoraj celoten spomladanski del sezone, njegov klub pa je prvenstvo končal na četrtem mestu. Medtem ko je sezona za Panathinaikos že končana pa se bo PAOK v finalu grškega pokala pomeril z novim državnim prvakom AEK-om.

V avstrijskem prvenstvu je bil pretekli vikend odigran 29. krog Bundeslige, v luči žarometov pa je bil ponovno mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je svojemu klubu priigral novo zmago. Njegov Red Bull je gostoval pri LASK-u in se veselil minimalne zmage. Edini zadetek za bike je prispeval prav Šeško, ki je natančno meril v 64. minuti srečanja. Slovenska vezista Gorenc Stankovič in Horvat sta s svojim Sturmom gostila celovško Austrijo in se prav tako veselila zmage. Črno-beli iz Gradca so bili boljši z 4:1. Red Bull Salzburg ima na vrhu lestvice tri kroge pred koncem še vedno tri točke prednosti pred graškim Sturmom. Prav v prihodnjem krogu pa se bosta moštvi med seboj pomerili še zadnjič v aktualni sezoni. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 21. maja ob 17. uri v Salzburgu.

V slovenski Prvi ligi Telemach so bili zadnji konec tedna na delu trije reprezentanti Slovenije. Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je s svojim moštvom gostoval pri Domžalah in klonil z 2:1. Edini zadetk za zmaje je dosegel prav reprezentančni vezist, ki je tako prispeval svoj šesti zadetek za Olimpijo v letošnji sezoni najmočnejšega slovenskega prvenstva. Vratarja Vidovška tokrat ni bilo v moštvu Ljubljančanov. Napadalec Žan Vipotnik je odigral vseh devetdeset minut za Maribor na gostovanju pri Taboru iz Sežane. Vijolični so se z nasprotnikom s Krasa razšli z neodločenim izidom 1:1. Bočni branilec Žan Karničnik pa se je s Celjem veselil že četrte zaporedne zmage. Na srečanju proti Kopru je odigral vseh 90 minut, končni izid pa je bil 2:0 za Celjane.

V argentiskem prvenstvu, kjer za San Lorenzo nastopa slovenski napadalec Andres Vombergar, je bil odigran 16. krog prvenstva. San Lorenzo je gostoval pri Banfieldu in vknjižil svojo deveto zmago v letošnji sezoni. Napadalec Vombergar, ki je tekmo pričel na klopi, je v igro vstopil v 59. minuti in v sodniškem dodatku vknjižil asistenco, ki je San Lorenzu prinesla zmago z 1:2. Vombergar in soigralci na lestvici trenutno zasedajo drugo mesto in za vodilnim Riverjem zaostajajo za pet točk.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor - Konyaspor (jutri ob 19:00) - -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 2-1 AEK 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Fiorentina 2-0 Udinese 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Marseille 3-1 Angers 90' -
David Brekalo Viking (NOR) Sandefjord 1-2 Viking 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Lugano 2-1 Winterthur do 77' -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Salernitana 1-0 Atalanta - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-0 Rostov 90'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Domžale 2-1 Olimpija 90' gol
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Aris od 64' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 4-1 Austria K. 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 4-1 Austria K. do 70' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 2-0 Koper 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 0-1 Olympiacos klop -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Fiorentina 2-0 Udinese do 78' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Elche 1-0 Atletico - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Sampdoria - Salernitana (nocoj ob 20:45) - -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) LASK - RB Salzburg 0-1 90' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Aris od 64' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Aris od 83' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Domžale 2-1 Olimpija - -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Tabor 1-1 Maribor 90' -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Banfield 1- San Lorenzo od 59' asistenca
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 3-2 Miedź od 46' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče - Sivasspor (18.05. ob 19:00) - -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.

DELI NA