10.04.2023 | A
Šeško natančen dvakrat, Šporar zadel na derbiju

Med velikonočnimi prazniki so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Medtem ko so bili Šporar, Šeško, Celar in Lovrić znova v dobri strelski formi pa je kapetan slovenske izbrane vrste Oblak postavil nov mejnik.

V 29. krogu italijanske Serie A sta se slovenska reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol v dresu Udineseja pomerila z Monzo. Moštvo črno-belih iz Furlanije Julijske krajine je v vodstvo popeljal slovenski vezist Lovrić, ki se je v 18. minuti znašel sam pred vratarjem nasprotnika in ga zanesljivo ugnal za 1:0. Srečanje se je končalo z remijem 2:2, Lovrić pa je dosegel svoj četrti zadetek v letošnji sezoni. Udinese bo v naslednjem krogu italijanskega najmočnejšega prvenstva gostoval pri tretjeuvrščeni Romi.

V Švici je bil v prejšnjem tednu na sporedu polfinalni obračun pokalnega tekmovanja med Servette in Luganom, za katerega nastopa Žan Celar. Slovenski napadalec je srečanje začel od prve minute, redni del igre pa se je končal z izidom 2:2. Ker zmagovalec ni bil odločen niti po dveh podaljških, sta se moštvi spopadli v izvajanju enjastmetrovk in na koncu se je napredovanja v finale veselilo moštvo Lugana, za katerega je enajstmetrovko kot prvi uspešno izvedel prav Celar. Izid v izvajanju enjastmetrovk je bil 7:5. Lugano se bo v finalu švicarskega pokalnega tekmovanja pomeril z moštvom Young Boys.

V najmočnejšem grškem prvenstvu je bil v nedeljo na sporedu veliki derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom. Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar sta srečanje začela v prvi postavi, zelene iz Aten pa je v vodstvo popeljal prav napadalec Šporar, ki je 28. minuti izkoristil napako gostujoče obrambe ter z močnim strelom ugnal nasprotnikovega vratarja in se tako veselil že svojega desetega zadetka v grški Super ligi. Panathinaikos je na koncu slavil z 2:0, na lestvici pa je trenutno na prvem mestu z istim številom točk kot njegov mestni rival AEK. V naslednjem krogu se bo slovenski trio, ki nastopa za Panathinaikos pomeril s solunskim Paokom.

V avstrijski Bundesligi se je z novo odlično predstavo ponovno izkazal mladi napadalec Benjamin Šeško. Njegov Red Bull se je doma pomeril z dunajsko Austrio in po polčasu vodil z 2:0. Drugi zadetek za rdeče bike je dosegel slovenski napadalec, čigar strel je gostujoči vratar sprva ubranil, nato pa je Šeško natančno meril z glavo in vodstvo svojega moštva podvojil. V drugem polčasu je vijoličnim iz Dunaja uspel popoln preobrat in ko je že vse kazalo na šele drugi poraz Red Bulla v letošnji sezoni, je glavni sodnik srečanja zaradi prekrška v kazenskem prostoru pokazal na belo točko. Odgovornost je nase prevzel prav Šeško, meril neubranljivo v vratarjev desni kot in svojemu moštvu priigral pomembno točko v boju za naslov prvaka. Red Bull Salzburg ima pred Sturmom na lestvici štiri točke prednosti.

V španskem prvenstvu se je kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak v dresu Atletico Madrida veselil nove zmage, ko je s svojimi soigralci slavil proti Rayu Vallecanu in se z zmago 1:2 na lestvici španske La Lige madridskemu Realu približal le na dve točki zaostanka. Na omenjenem srečanju pa je Jan Oblak za Atletico zabeležil že svoj 390. nastop in s tem prehitel klubsko legendo Diego Godina kot tujec z največ nastopi za Atletico Madrid. S tem pa se je kapetan slovenske reprezentance zavihtel tudi na deseto mesto lestvice po številu nastopov v zgodovini tega kluba. Oblak se bo s svojim moštvom v prihodnjem krogu pomeril z Almerio.

V turškem prvenstvu pa se je med strelce ponovno vpisal Miha Zajc. Njegov Fenerbahče je v 28. krogu gostoval pri mestnemu tekmecu Fatih Karagumruk in po prvem polčasu zaostajal z 1:0. Slovenski vezist je v igro vstopil ob pričetku drugega dela in le nekaj minut za tem dosegel izenačujoči zadetek, ko je iz voleja s prekrasnim strelom premagal domačega vratarja in se tako veselil svojega drugega zadetka v letošnjem turškem prvenstvu. Fenerbahče je po koncu slavil novo zmago in na drugem mestvu lestvice za vodilnim Galatasarayjem zaostaja za 6 točk. V prihodnjem krogu se bo Miha Zajc s svojimi soigralcu pomeril z moštvom Ankaragucu.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) - - -
Vid Belec APOEL (CIP) AEK 2-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 2-2 Monza 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Angers 1-0 Lille - -
David Brekalo Viking (NOR) Rosenborg 1-0 Viking 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Servette 2-2* Lugano 120' gol
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Salernitana 1-1 Inter - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-2 Krylya Sovetov 90'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Bravo 1-0 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Olympiacos do 84' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) LASK 2-1 Sturm - -
Tomi Horvat Sturm (AVT) LASK 2-1 Sturm 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Mura 0-2 Celje 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 4-2 Volos - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 2-2 Monza do 80' gol
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Rayo Vallecano 1-2 Atletico 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Milan 0-0 Empoli - -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) RB Salzburg 3-3 Austria Dunaj 90' 2 gola
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Olympiacos do 69' gol
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Olympiacos - -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Bravo 1-0 Olimpija 90' -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Maribor 3-1 Koper -  
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Atletico Tucuman 1-3 San Lorenzo do 66' asistenca
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 3-2 Cracovia - -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Karagurmurk 1-2 Fenerbahče od 46' gol

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA