20.03.2022 | Sodniki
Seminar lendavskih sodnikov na zahodu Madžarske

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava, ki je lansko leto praznovalo 40. obletnico delovanja med 18. in 20. marcem organizira zimski pripravljalni seminar sodnikov. V Zalaegerzsegu na zahodu Madžarske so nastanjeni v hotelu Willis, ki nudi izvrstne pogoje za delo v konferenčni predavalnici in na bližnjih nogometnih igriščih v okolici stadiona ZTE Arena.

Po sobotni otvoritvi, ko je trak za začetek seminarja preprezal predsednik lendavskih sodnikov Marjan Tompa, so udeleženci poslušali predavanje o sodobnih trendih v sojenju, opravljali videotest in testiranje iz poznavanja Pravil igre in obravnavali različne prekrške in zahtevane disciplinske kazni. Po kosilu je sledil skupinski ogled tekme Madžarske lige ZTE - Puskas Akademia, pred večerjo pa so imeli na igrišču z umetno travo na sporedu še trening fizične priprave. Predsednik MNZ Lendava in delegat na tekmah Prve lige Slavko Režonja jih je seznanili z navodili za sojenje v pomladanskem delu prvenstva, predstavljena pa je bila tudi uporaba VAR tehnologije.

V nedeljskem sporedu se je obravnavalo sodelovanje sodniške ekipe iz različnih vidikov, podane so bile smernice delovanja na tekmah, pred odhodom v domovino pa je bilo na sporedu še preverjanje fizične pripravljenosti. 

Predavala sta zlasti nekdanji vrhunski prvoligaški sodnik in profesor športne vzgoje Miran Bukovec, ki je tudi vodja III. skupine talentov pri ZNSS ter aktualni prvoligaški sodnik Bojan Mertik, glede delovanja ob vzdolžni črti pa se je vključil tudi pomočnik sodnika na tekmah 1. SNL Eric Herženjak.

Vsi ljubitelji nogometa v Pomurju, katere zanima delo sodnikov in bi se želeli preizkusiti v tej prestižni vlogi se lahko vključite v lendavsko sodniško društvo, iz katerega prihaja tudi prvoligaški sodnik Bojan Mertik na plakatu. Veseli bodo vašega odziva in ne odlašajte s prijavo.

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2022 | Sodniki
  Čeferin v četrtfinalu Eura U17
  Darko Čeferin po štirih tekmah skupinskega dela UEFA Evropskega prvenstva do 17. let , kontrolor sojenja tudi na četrtfinalni tekmi EURA U17 med Nizozemsko in Italijo.
 • 20.05.2022 | Sodniki
  Dan ženskih nogometnih sodnic
  Sedež NZS v nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju so v včerajšnjih popoldanskih urah zasedle predstavnice nežnejšega spola. Na vrsti je bil 4. Razvojni dan sodnic, ki se je organiziral prvič po letu 2018.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 18.05.2022 | Sodniki
  Čeferin v Izraelu na Euru U17
  Na letošnjem UEFA Evropskem prvenstvu do 17. let (EURO U17 2022), ki se je na Bližnjem vzhodu v Sveti deželi začel v ponedeljek 16. maja in bo potekal vse do 1. junija, na žalost ni slovenske reprezentance selektorja Aleksandra Radosavljevića, zato pa slovenske barve zastopa Darko Čeferin (53) iz Kranja v vlogi kontrolorja sojenja. Za upravljanje s Pravili igre na turnirju 16 najboljših evropskih reprezentanc v Izraelu bo skrbelo 8 sodnikov, 12 pomočnikov sodnika in 2 četrta sodnika, ki prihajajo iz 14 držav. Po dva sodnika prihajata iz Hrvaške, Walesa, Francije, Armenije, Avstrije, Severne Makedonije, Islandije in Romunije, po eden pa iz Bolgarije, Češke, Estonije, Norveške, Luksemburga in Kazahstana.
 • 14.05.2022 | Sodniki
  Dan vseh slovenskih sodnic -19. maj
  Prihodnji četrtek dne 19.05.2022 smo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije posvetili samo ženskam in dekletom. Po letu 2018 bo na sporedu Razvojni dan vseh aktivnih in potencialnih nogometnih sodnic. Na sedežu Nogometne zveze Slovenije bo poleg vodje sodniškega oddelka vlogo sodnic v modernem nogometu in svojo pot do mednarodne FIFA sodnice predstavila naša najboljša sodnica Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 11.05.2022 | Sodniki
  Kajtazović na VAR seminar
  Nejc Kajtazović se danes odpravlja na dvodnevni izobraževalni seminar video sodnikov (VAR), ki bo potekal ob ženevskem jezeru na sedežu Evropske nogometne zveze UEFA.
 • 10.05.2022 | Sodniki
  Šmajc na seminarju novih mednarodnih sodnikov
  Od leta 2022 novi mednarodni FIFA sodnik David Šmajc (33) iz Predoselj pri Kranju ima v teh dneh obveznosti ob ženevskem jezeru. Na sedežu UEFE namreč od nedelje do srede poteka pripravljalni seminar novoimenovanih mednarodnih sodnikov, kjer 45 udeležencem predava častni predsednik ZNSS Vlado Šajn.
 • 06.05.2022 | Sodniki
  Vinčić tretjič v finalu pokala
  V sredinem finalu pokala Pivovarne Union v Celju na stadionu Z'dežele, ko se bosta v knežjem mestu udarila Koper in Bravo bo glavni sodnik Mariborčan Slavko Vinčić (42). Pet ur predtem pa bo finalno tekmo ženskega pokala upravljal Martin Matoša. Oba dvoboja bosta na podlagi odločitve IO NZS z dne 22. decembra 2021 odigrana pod nadzorom in uporabo tehnologije VAR.

DELI NA