20.01.2022 | Futsal AA
Selektor prepričan, da bo danes na delu prava Slovenija

Naša futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Groningenu, danes sledi še sestanek, ob 17.30 pa uvodna tekma Slovenije na 12. evropskem prvenstvu. Tudi s prenosom na TV Slovenija.

»Zadnji trening je pokazal, da se tekma približuje. Dvigamo koncentracijo, malce nervoze pa se čuti, to je povsem normalno pred prvo tekmo na prvenstvu. V četrtek bomo pravi,« je po sinočnjem treningu povedal selektor Tomislav Horvat.

Tekme Slovenije:

20.1.
Kazahstan – Slovenija (17.30)

24.1.
Italija – Slovenija (17.30)

28.1.
Slovenija – Finska (17.30)

Tekma dveh odličnih ekip

»Dilem in skrbi ni, pripravljeni smo,« nadaljuje selektor. »Kazahstan je polfinalist zadnjih dveh evropskih prvenstev, so polfinalist z lanskoletnega svetovnega prvenstva. Zato lahko rečem, da bi bila naša zmaga presenečenje. A ko vsak dan vidim na treningu naše fante, potem moram reči, da imamo odlično ekipo. Kazahstan je tudi odličen. Nocoj nas čaka tekma dveh odličnih ekip, imeli bomo svoje priložnosti. Dali bomo vse od sebe. Ta prva tekma je zelo pomembna tudi s psihološkega vidika. Kdor zmaga, bo naredil dober korak proti četrtfinalu,« nadaljuje selektor Horvat, ki priznava, da manjši stres za ekipo predstavlja tudi testiranje.

»Po testu vsi nestrpno čakamo izide. Ko smo vsi negativni, se veselimo, kot da smo zmagali tekmo proti COVID-19. Če se karkoli zgodi, bomo reagirali. Na tej prvi tekmi bomo brez Klemna Duščaka,« še doda Horvat.

»Atmosfera v reprezentanci je super. Vedno je veselo in prijetno, ko se igra za reprezentanco. Prijatelji smo. Danes pa nas zanima le zmaga, ni izgovorov, igramo na zmago,« je svoje misli strnil Žiga Čeh, ki se je potem ozrl na tekmeca, na Kazahstan, 6. ekipo na Fifini lestvici, Slovenija je na 19. mestu.

»Kazahstan sodi med najboljše štiri ekipe na svetu. Izjemno so disciplinirani, močni v posesti in na žogi. Ne dovolijo si napak, ne dajo veliko priložnosti. Naša želja in cilj sta, da izkoristimo tiste pomanjkljivosti, ki jih vendarle imajo in da skrijemo naše slabosti,« še pove Čeh, ki priznava, da na prvenstvu pomembno vlogo igra tudi nova realnost, ki je tesno povezana s COVID-19.

Medsebojni tekmi:

Kvalifikacije za SP 2020, 3.2. 2020
Slovenija – Kazahstan 3:4
(Fideršek, Čujec, Fetić)

Kvalifikacije za EP 2016, 11.12. 2015
Slovenija – Kazahstan 2:2
(Mordej, Čujec)

Kar nekaj jubilantov

»Situacija je taka, kot je. Za vse enaka. Je pa prisoten strah pred vsakim naslednjim testiranjem. Vsi hočemo ostati tu na prvenstvu in plesati med zvezdami,« je jasen Čeh, sicer član Dobovca, Čeh pa bo danes odigral 41. tekmo v dresu Slovenije. Je pa danes nekaj jubilantov: Teo Turk igra 40. tekmo, Jeremy Bukovec 30., Gašper Vrhovec 90. tekmo, Alen Fetić pa 120. tekmo. Če bi bil v postavi, a selektor Horvat ne more računati nanj, bi 30. tekmo za dres z nacionalnim grbom vknjižil Klemen Duščak.

Sedmič na EP, Osredkar rekorder

Slovenija pa bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, dosedaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Najvišje, med osem v Evropi, se je zavihtela dvakrat – v letih 2014 in 2018.  Slovenija je na evropskih prvenstvih med letoma 2003 in 2018 odigrala 15 tekem. V tem času je dvakrat ugnala Italijo (v letih 2014 in 2018), remizirala s Srbijo (2018.) in doživela 12 porazov. Slovenija, članska reprezentanca, je dosedaj odigrala 279 uradnih tekem. Do danes je tako zbrala 124 zmag, 44 remijev in 111 porazov. Igor Osredkar je s 168 nastopi in 83 goli rekorder reprezentance po številu nastopov in doseženih golih v dresu Slovenije.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA