30.09.2012 | Ženska A
Selektor ponosen na igralke, z delom in miselnostjo do uspehov

Selektor Damir Rob in njegove igralke so končale z nastopi v kvalifikacijah za EP 2013. Slovenk tam ne bo, je pa selektor povzel dogajanje v drugem delu kvalifikacij, dodan pa je tudi pogled naprej.

Kaj reči po zadnji tekmi proti Srbiji?
»
Obrazi igralk po tekmi so nam vse povedali. Tisti, ki smo bili prisotni na tekmi smo lahko videli, da je za našo ekipo bilo veliko več v igri. Poraz se od poraza razlikuje. Z rezultatom  definitivno ne moremo biti zadovoljni. V tekmo proti Srbiji smo krenili odločno, da poizkušamo potrditi zmago proti Hrvaški. Na tej tekmi smo ustvarili veliko priložnosti, ki so žal ostale neizkoriščene.«

Potem selektor nadaljuje:
»Že v prvem polčasu bi lahko obrnili rezultat nam v prid, ko je dvakrat po lepih akcijah stekla sama proti vratarki Srbije Mateja Zver, ki po navadi kaj takega težko zgreši. Opazno je tudi bilo, da je za igralke iz Srbije to bila prva tekma po zbiranju, ko je za našimi puncami že bila težka in zahtevna tekma proti Hrvaški,  in mogoče tudi iz tega razloga padec koncentracije v zaključku akcij. Puncam z moje strani veliko spoštovanje in kapa dol za pristop na obeh tekmah in narejeno delo na treningih.«

Kako bi ocenili zaključek kvalifikacij?
»
Menim, da smo lahko zadovoljni. Po prvem delu in samo eni točki, nam je uspelo tudi zmagati. Cilj je bil poskušati zmagati v teh kvalifikacijah, kar nam je tudi uspelo. To ne pomeni, da se ni dalo narediti tudi več in ne želim dovoliti miselnost zadovoljenja z narejenim, kljub temu da je skupina bila sestavljena iz ekip ki sodijo v sam evropski vrh.«

Kako ste zadovoljni z narejenim v vašem mandatu?
»
Ne želim govoriti o sebi, o tem naj povedo drugi.  Sem zagovornik, da se vedno da postoriti več.  Zadovoljen sem, da nam je uspelo zmagati in to predvsem zaradi samih igralk, ki so nam verjele in zaupale, da bo delo prej ali slej poplačano. Iz tekme v tekmo smo si zastavljali nove naloge, kar se na koncu obrestovalo.«

Cilj je jasen:
»Kot selektor želim, da z igro pridemo do rezultata, pot je dolgotrajna, ampak edina pravilna če želimo napredovati. Sigurno bi lahko na kaki tekmi iztržili bolj ugoden rezultat če ne bi težili k igri, ampak menim, da je to pravilna pot če želiš naprej.

Kje so bile glavne težave, ki ste jih uspeli odpraviti, popraviti?
»
Težave so po moji subjektivni oceni bile v zmagovalni miselnosti. Ko moštvo ne zmaga dolgo časa in se zadnja zmaga vleče nekaj let nazaj, izgubi moštvo na samozavesti in je zelo težko prepričati igralke, da zmorejo in verjamejo vase. Z zmago proti Hrvaški je narejen ta miselni preskok.«

Kako so igralke sprejele nova navodila, zadolžitve?
»
Kot selektor sem najbolj vesel, da smo se od samega začetka zelo dobro ujeli in da so reprezentantke sprejele način dela in predvsem nov način razmišljanja.«  

Kaj so glavni plus slovenske ekipe, kaj pa minusi, ki jih je potrebno odpraviti?
»
Dejstvo je da smo reprezentanca ki bo lahko uspešna le pod pogojem če bomo homogeni in bo vse podrejeno kolektivu. Vsak trening in tekma ti daje nove odgovore na določena vprašanja in postavlja nove uganke.«

Kako naprej?
»Ni v nogometu posebne filozofije, samo z delom se da priti do uspeha.«

Kdaj bo naslednja akcija reprezentance?
»
V načrtu je pregledna tekma  igralk, ki kandidirajo za žensko A reprezentanco.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA