30.09.2012 | Ženska A
Selektor ponosen na igralke, z delom in miselnostjo do uspehov

Selektor Damir Rob in njegove igralke so končale z nastopi v kvalifikacijah za EP 2013. Slovenk tam ne bo, je pa selektor povzel dogajanje v drugem delu kvalifikacij, dodan pa je tudi pogled naprej.

Kaj reči po zadnji tekmi proti Srbiji?
»
Obrazi igralk po tekmi so nam vse povedali. Tisti, ki smo bili prisotni na tekmi smo lahko videli, da je za našo ekipo bilo veliko več v igri. Poraz se od poraza razlikuje. Z rezultatom  definitivno ne moremo biti zadovoljni. V tekmo proti Srbiji smo krenili odločno, da poizkušamo potrditi zmago proti Hrvaški. Na tej tekmi smo ustvarili veliko priložnosti, ki so žal ostale neizkoriščene.«

Potem selektor nadaljuje:
»Že v prvem polčasu bi lahko obrnili rezultat nam v prid, ko je dvakrat po lepih akcijah stekla sama proti vratarki Srbije Mateja Zver, ki po navadi kaj takega težko zgreši. Opazno je tudi bilo, da je za igralke iz Srbije to bila prva tekma po zbiranju, ko je za našimi puncami že bila težka in zahtevna tekma proti Hrvaški,  in mogoče tudi iz tega razloga padec koncentracije v zaključku akcij. Puncam z moje strani veliko spoštovanje in kapa dol za pristop na obeh tekmah in narejeno delo na treningih.«

Kako bi ocenili zaključek kvalifikacij?
»
Menim, da smo lahko zadovoljni. Po prvem delu in samo eni točki, nam je uspelo tudi zmagati. Cilj je bil poskušati zmagati v teh kvalifikacijah, kar nam je tudi uspelo. To ne pomeni, da se ni dalo narediti tudi več in ne želim dovoliti miselnost zadovoljenja z narejenim, kljub temu da je skupina bila sestavljena iz ekip ki sodijo v sam evropski vrh.«

Kako ste zadovoljni z narejenim v vašem mandatu?
»
Ne želim govoriti o sebi, o tem naj povedo drugi.  Sem zagovornik, da se vedno da postoriti več.  Zadovoljen sem, da nam je uspelo zmagati in to predvsem zaradi samih igralk, ki so nam verjele in zaupale, da bo delo prej ali slej poplačano. Iz tekme v tekmo smo si zastavljali nove naloge, kar se na koncu obrestovalo.«

Cilj je jasen:
»Kot selektor želim, da z igro pridemo do rezultata, pot je dolgotrajna, ampak edina pravilna če želimo napredovati. Sigurno bi lahko na kaki tekmi iztržili bolj ugoden rezultat če ne bi težili k igri, ampak menim, da je to pravilna pot če želiš naprej.

Kje so bile glavne težave, ki ste jih uspeli odpraviti, popraviti?
»
Težave so po moji subjektivni oceni bile v zmagovalni miselnosti. Ko moštvo ne zmaga dolgo časa in se zadnja zmaga vleče nekaj let nazaj, izgubi moštvo na samozavesti in je zelo težko prepričati igralke, da zmorejo in verjamejo vase. Z zmago proti Hrvaški je narejen ta miselni preskok.«

Kako so igralke sprejele nova navodila, zadolžitve?
»
Kot selektor sem najbolj vesel, da smo se od samega začetka zelo dobro ujeli in da so reprezentantke sprejele način dela in predvsem nov način razmišljanja.«  

Kaj so glavni plus slovenske ekipe, kaj pa minusi, ki jih je potrebno odpraviti?
»
Dejstvo je da smo reprezentanca ki bo lahko uspešna le pod pogojem če bomo homogeni in bo vse podrejeno kolektivu. Vsak trening in tekma ti daje nove odgovore na določena vprašanja in postavlja nove uganke.«

Kako naprej?
»Ni v nogometu posebne filozofije, samo z delom se da priti do uspeha.«

Kdaj bo naslednja akcija reprezentance?
»
V načrtu je pregledna tekma  igralk, ki kandidirajo za žensko A reprezentanco.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 11.01.2021 | Ženska A
  Nika Babnik se vrača v Italijo
  Po pol sezone v Avstriji v dresu FC Wacker Innsbruck bo 22-letna vezistka v nadaljevanju sezone 2020/21 nosila dres ekipe San Marino Academy.
 • 22.12.2020 | Ženska A
  Za konec leta še gol Lare Prašnikar
  Klubska tekmovanja so skorajda sklenila svoje za leto 2020. Danes reprezentančna napadalka Pamela Begić v 13. krogu s svojo ekipo igra proti madridskemu Realu.
 • 18.12.2020 | Ženska A
  Članice do novega mejnika na Fifini lestvici
  Fifa je obelodanila novo lestvico ženskih reprezentanc. Slovenija je vnovič naredila korak naprej in leto končuje najvišje dosedaj. Varovanke selektorja Boruta Jarca so se zavihtele na 48. mesto.
 • 18.12.2020 | Ženska A
  Kapetanka v osmino finala lige prvakinj
  V letošnji ligi prvakinj je skupaj sodelovalo 62 ekip, 22 si jih je zagotovilo mesto v šestnajstini finala tekmovanja, kamor se je uspelo prebiti tudi ŽNK Nona Pomurje Beltinci, vodilni ekipi SŽNL.
 • 14.12.2020 | Ženska A
  Kapetanka zabija v ligi prvakov
  Mateja Zver v dresu avstrijskega St. Pöltna blesti v letošnji ligi prvakov. Z jesenskim delom so končali v Italiji in na Madžarskem, najkrajši premor bo v španski ligi.
 • 01.12.2020 | Ženska A
  Z zmago potrdile 3. mesto
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Kopru odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so si z zmago 2:0 (1:0) zagotovile končno tretje mesto v skupini. 
 • 01.12.2020 | Ženska A
  Naredile bodo vse, da tri točke ostanejo doma
  Danes ob 18. uri bo naša ženska članska reprezentanca odigrala tekmo kvalifikacij za Euro 2022. V Kopru se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile z Estonijo. Slovenija v kvalifikacijski skupini A zaseda 3. mesto, Estonija je šesta.
 • 30.11.2020 | Ženska A
  Uspešno želijo končati kvalifikacije
  Slovenija nastopa v zelo pomlajeni zasedbi. To bo tudi predzadnja tekma v kvalifikacijah, z Estonijo se bo Slovenija pomerila še februarja prihodnje leto.
 • 26.11.2020 | Ženska A
  Z mladimi silami proti Estoniji
  Ker je skupina za kvalifikacije že odločena, pa vendar lahko tekma ponudi izjemno priložnost nabiranja izkušenj mladih nogometašic, bo selektor Borut Jarc priložnost ponudil mlajšim igralkam.
 • 17.11.2020 | Ženska A
  Znan seznam za tekmo proti Estoniji
  Pred slovensko žensko reprezentanco je domača tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2021. V torek, 1. 12., se bo v Kopru pomerila z Estonijo.

DELI NA