06.06.2018 | Ženska A
Selektor ima recept za Ferske otoke in Islandijo

Slovenska ženska članska reprezentanca bo v četrtek ob 18. uri igrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Selektor Borut Jarc bo še tretjič v kvalifikacijah na klopi. Za njim sta preizkušnji z Islandijo in Nemčijo. Zdaj vsaj na papirju prihaja uvodoma lažji tekmec. Selektor Jarc se s tem ne obremenjuje. Pohvalno govori o svojih varovankah, minute in priložnost namenja mladim nogometašicam. Prepričan pa je, da se lahko Slovenija s tokratnega gostovanja vrne s šestimi točkami.

Po slabih dveh mesecih se kvalifikacije nadaljujejo.
„Gremo po točke. Prihaja do preobrata, igralke se morajo dejansko navaditi, da igrajo izključno na rezultat. Za tak preobrat v miselnosti pa je potreben čas.“

Torej je napočil čas, da se obogati bera točk? Slovenija je v teh kvalifikacijah na petih tekmah enkrat zmagala in štirikrat izgubila.
„Zagotovo je napočil čas! Na prvi in drugi tekmi nas zanima rezultat!“

Termin ni ravno optimalen.
„Delo v času priprav na tekmi je potekalo po ustaljenem urniku. Dekleta so dobro razpoložena, se pa čuti predvsem fizična zasičenost po tako dolgi sezoni ter napornih prvenstvih. Kljub vsemu temu so dekleta odločena, da dajo vse od sebe in zmagujejo!“

Kako boste izkoristili čas do prve tekme, ki bo v četrtek proti Ferskim otokom?
„Predvsem se bomo psihološko pripravili na tekmice. To je tekma, kjer bo potrebno za zmago poleg nogometnega znanja pokazati tudi psihološko stabilnost.“

Nam lahko Ferski otoki pokvarijo načrte?
„Ne pozabimo, da so Ferski otoki na zadnji tekmi proti Islandiji skoraj do konca polčasa držali 0:0. Krasita jih taktična disciplina in organiziranost. Domače igralke so precej agresivne.“

Imamo recept za to?
„Zagotovo. Predvsem pa je potrebno ostati miren in psihološko trden ter stabilen. V naši igri mora pri podajah prevladovati mirnost. To je tista psihološka trdnost, o kateri sem prej govoril.“

V ponedeljek je na sporedu še gostovanje pri Islandiji.
„Vsi vemo, kako visoko Islandija kotira v svetovnem merilu. Precej podrobno smo analizirali zadnjo medsebojno tekmo v Lendavi. Še enkrat več se je videlo, kako blizu dobremu rezultatu smo bili. Tudi zato so naša dekleta željna dokazovanja, na Islandiji želijo dokazati, da niso maček v žaklju v tej 5. kvalifikacijski skupini.“

Reprezentanca je pomlajena, novi obrazi prevzemajo odgovornost v igri.
„Pomlajevanje in sestavljanje ekipe je proces, ne gre iz danes na jutri. Že sedaj delamo za naslednji kvalifikacijski ciklus za september 2019. Prepozno je, če bi čakali ali pa se teh sprememb lotili tik pred kvalifikacijami.“

Za konec pa selektor dodaja:
„Mlade igralke me navdušujejo! Zelo so odgovorne in disciplinirane, pripravljene so se učiti in nemudoma želijo odpravljati svoje napake.“

Kvalifikacije za SP 2019:

Torshavn, 7.6.
Ferski otoki – Slovenija (18.00)

Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Slovenija igra kvalifikacije v kvalifikacijski skupini 5. Po petih tekmah zaseda 4. mesto, zbrala je zmago in štiri poraze.

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 3 (5)
Ferski otoki 0 (5)

Članska reprezentanca:
Zala Meršnik (ŽNK Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje), Anja Prša (ŽNK Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje), Maja Zajc (NK Krim), Nika Babnik (NK Krim), Katja Turk (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija), Lara Ivanuša (ŽNK Olimpija), Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje),Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Karmen Ulbin (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kristina Erman (PSV NIZ), Kaja Eržen (Tavagnacco ITA), Dominika Čonč (RCD Espanyol ŠPA).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA