Selekcija MNZ Maribor brani lansko zmago

V sredo bomo dobili zmagovalca letošnje izvedbe Pokala regij. Nacionalni nogometni center Brdo bo gostil finalni dvoboj selekcij MNZ Maribor in MNZ Koper, obračun pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Finalno srečanje se bo v NNC Brdo, na igrišču številka ena, pričelo ob 16.30, selekcija Medobčinske nogometne zveze Maribor pa brani lansko zmago. Štajerci in Korošci so bili v lanski sezoni boljši od selekcije MNZ Gorenjske Kranj. Zadnji nasprotnik aktualnega prvaka je moštvo MNZ Koper, ki si je finale priigralo s polfinalno zmago v tekmi z ekipo MNZ Murska Sobota.

Obračun na koprski Bonifiki je ponudil tri zadetke, po prvem polčasu pa je bolje kazalo Prekmurcem, ki so po golu Damirja Fujsa vodili vse do 71. minute. Gostitelji so tedaj izenačili po zaslugi avtogola Luke Kotnika, štiri minute pred koncem srečanja pa je koprska selekcija prišla do popolnega preobrata. Erika Škodnika je matiral Matej Rojc, sicer nogometaš tretjeligaša Jadrana Hrpelje-Kozina.

Aktualni zmagovalec tekmovanja je v lovu na finale preskočil dve oviri. V prvem krogu se je selekcija MNZ Maribor pomerila z nogometaši MNZ Ljubljana. Zmagovalec je bil znan po izvajanju kazenskih udarcev. Ljubljančani so z golom Adisa Ajkića dobili prvi polčas, gostje pa so se v nadaljevanju veselili preobrata. Timotej Javornik in Rudolf Martin Kraner sta v razmaku treh minut, v 65. in 68. minuti, zrežirala preobrat, a je Ajkić dve minuti pred koncem izkoristil najstrožjo kazen in o napredovanju so odločale enajstmetrovke. Pri strelih z bele točke so krajšo potegnili Ljubljančani, moštvo MNZ Maribor pa se je prebilo v polfinale.

Polfinale je ponudil spopad sosedskih zvez, Ptujčani pa niso uspeli zaustaviti ekipe MNZ Maribor. Boj za finale je bil odločen že v prvem polčasu, ko so ptujsko mrežo zatresli Davor Rogina, Dejan Hager, Timotej Javornik in Peter Kogelnik, ki so bili del selekcije že v lanski sezoni. Pohod do visoke zmage se je nadaljeval tudi v nadaljevanju tekme, ko sta v uvodu drugega polčasa zadel Anžej Maček in že omenjeni Davor Rogina, pod sedmi gol pa se je podpisal Jan Sredenešk. Poraz Ptujčanov je v končnici tekme omilil Uroš Simonič.

Zmagovalec sredinega obračuna bo barve slovenskega amaterskega nogometa zastopal na mednarodni ravni. Junija, v prvem krogu UEFA Pokala regij, bodo nasprotniki Slovencev še Romuni, Gruzijci in Škoti. Aktualni zmagovalci omenjenega tekmovanja so Hrvati.

Tekst: PDo
Foto: MNZ Maribor

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA