04.05.2022 | 1. SFL
Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko

V Dobovcu se pripravljajo na finale, kjer se bodo uvodoma v petek, 6. maja, pomerili z Litijo. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Prenos bo na Sportklubu.

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prvič zaostajali

»Srečni in veseli smo, ker smo spet v finalu,« pravi hrvaški trener Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi Dobovec. Premore impresivno statistiko –  z ekipo je osvojil tri naslove državnega prvaka (2018, 2019, 2021), pet pokalnih lovorik (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) in en superpokal (2018), za nameček pa je ekipo popeljal na zaključni turnir futsal lige prvakov (leta 2021 v Zadru). V finalu pokala ali državnega prvenstva ekipa z njim še ni doživela poraza. Letos se jim je prvič primerilo, da so izgubljali serijo, v polfinalu je FC Hiša daril Ptuj povedel 1:0, temu pa so sledile tri zmage Dobovca.

»Tisti poraz ni bil ugoden. A smo se dvignili, pobrali, sestavili. Uspeli smo spreobrniti potek polfinala in odigrati boljše. Menim, da smo v polfinalu dvigovali nivo igre. Na vseh tekmah smo si ustvarili precej priložnosti, v določenih situacijah je bila realizacija naš problem. Zdaj pa je tu finale, ki je vrhunec za vse nas,« nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jih v finalu čaka Litija.

»Litijani imajo zelo dobro ekipo, sestavljena je iz zelo dobrih igralcev, vsi si zaslužijo veliko spoštovanje. A tudi mi imamo svoj način, svoje kvalitete,« pravi Morina, ki meni, da kljub naporni sezoni, v kateri so petič prišli med 16 najboljših v Evropi in postali prvaki pokala Terme Olimia, premorejo še nekaj rezerv.

Negativna bilanca dodaten motiv

»Vedno so prisotne neke rezerve. Verjamem, da bomo odigrali dobro. Pred nami je finale, kjer nas čakajo težke tekme, na drugi strani pa izvrstni igralci. Gašper Vrhovec premore svoj udarec, ki nam je povzročal težave že v superpokalu,« Morina izpostavi litijskega kapetana. »V tej sezoni smo se merili trikrat. Le enkrat smo zmagali. Že samo to negativno razmerje je dovolj velik motiv, da se izkažemo v finalu,« je jasen Morina, ki je že ostal brez Klemna Duščaka, ki ima počeno kost na prstu. Na zadnji tekmi na Ptuju pa si je Kristjan Čujec zvil gleženj.

Čujec dela razliko

»Vse moramo narediti, da ga spravimo k sebi. Kristjan je že sam po sebi tak igralec, ki dela razliko, ne glede na to, kje igra. Ni isto, ali ga imaš ali pa ne. Izvrsten sidraš je. Ko je v igri, nam je lažje. Ko ga ni, iščemo alternative,« priznava Morina, ki zaključi v slogu, ki mu ostaja zvest vsa ta leta:
»Še vedno čutimo to lakoto po zmagah in uspehih. Ne bomo se zadovoljili le s tem, da smo prišli v finale!«

Sicer pa Dobovec ostaja zvest svoji igri, stavi na uigranost, izkušnje, avtomatizme v igri. Letos med sezono je ostal brez dveh sidrašev (Perić, Kneževič). V tej sezoni premore sedem reprezentantov. V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA