Še en poraz Gorice

Aluminij - Gorica 3:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.
* Strelci: 1:0 Štor (2.), 1:1 Velikonja (55., 11-m), 2:1 Štor (57.), 3:1 Muminović (85.).
* Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinovič, Horvat (od 87. Leko), Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 89. Čermak), Maloku (od 67. Matjašič), Štor.
* Gorica: Sorčan, Halilović, Kavčič (od 75. Kolenc), Lipušček, Tomiček, Grudina, Filipović, Osuji, Smailagić (od 86. Gulič), Velikonja, Šipek (od 83. Jermol).
* Rumeni kartoni: Vrbanec, Martinović, Maloku; Tomiček, Grudina, Lipušček, Filipović.
* Rdeči karton: /

V dvoboju ekip sredine lestvice sta si moštvi prizadevali priti do pomembnih točk, s katerimi bi se pred tekmo šesti Aluminij približal mestom, ki vodijo v Evropo, deveta Gorica pa bi naredila korak za pobeg z mest za dodatne kvalifikacije. Na koncu so bili po učinkovitem drugem polčasu boljši domači in dosegli osmo zmago na svojem igrišču v sezoni.

Na težkem in razmočenem terenu, ki ga je namočilo deževje, je bilo težko igrati, tako da je bilo priložnosti v prvem delu malo, prav tako pa dobrega nogometa.

A že takoj na začetku je domača ekipa iz praktično prve akcije dosegla edini gol v prvem polčasu. Matic Vrbanec je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Luka Štor sprejel žogo na kakšnih 14 metrih, se obrnil in nato z natančnim strelom premagal vratarja Grego Sorčana.

Pozneje je bilo dogajanje manj razburljivo, premoč je sicer imela Gorica, toda brez prave priložnosti za izenačenje, še najbližje je bil Rok Grudina v 11. minuti, a je njegov poskus iz bližine ubranil domači vratar Luka Janžekovič.

Prosti strel Lucasa Maria Horvata za Gorico v 20. minuti ni bil preveč nevaren, domači pa so v 30. minuti protestirali, ko je v kazenskem prostoru po posredovanju domače obrambe padel Vrbanec, vendar sodnik ni pokazal na belo točko.

Precej bolj razgiban, boljši in tudi bogatejši z zadetki je bil drugi polčas. Začelo se je v 55. minuti, ko je Gorica izenačila; Andrija Filipović je prodrl v kazenski prostor domačih, kjer so ga zrušili, enajstmetrovko pa je hladnokrvno izkoristil Etien Velikonja.

A že dve minuti pozneje so domači spet vodili. Akcijo je začel Elvir Maloku, njegov strel z desne je Sorčan še ubranil, a je žogo odbil le do Štora, ki jo je s kakšnih dveh metrov poslal v mrežo.

Domači so bili vse bolj razpoloženi, imeli pa so tudi nekaj smole, saj so do konca tekme kar trikrat stresli okvir gola. Prvič v 79. minuti, ko je meril Verbanec, odbito žogo pa bi skorajda v gol poslal Štor, toda Sorčan je bil zbran. Nato pa je prečko v 82. minuti zadel še danes najbolj razpoloženi igralec Aluminija Štor.

Vseeno pa so domači - Goričani so bili v drugem polčasu precej nenevarni, le ob strelih Roka Grudine in Žige Lipuščka se je moral domači vratar nekoliko bolj potruditi - prednost kmalu še povišali. Zadel je Sanin Muminović, ki mu je s slabim posredovanjem po strelu od daleč pomagal tudi Sorčan, žoga je gostujočemu vratarju namreč med nogama ušla v gol.

Za konec pa so domači že v sodnikovem dodatku še tretjič zadeli le okvir vrat, tokrat je bil za las nenatančen Dejan Petrović, ki je zadel vratnico.

Kidričani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    V Kidričevem se bosta spopadla ranjena leva minulega kroga. Aluminij je na domači zelenici remiziral s Krškim, Gorica je pred svojimi gledalci izgubila z Muro. Kdo se bo bolje odrezal v 26. krogu PLTS?

DELI NA