14.05.2023 | 1. SŽNL
Še dve tekmi

ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes ŽNK Ljubljana gosti vodilno ekipo lige ŽNK Muro Nona, v spodnjem domu pa Krim sezono končuje proti Gorenjkam.

SŽNL, 19, krog, 13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex 5:1 (2:1)
1:0 Križaj (3.), 2:0 Milović (14.), 2:1 Gradišek (36./11m), 3:1 Dimitrijević (83.), 4:1 Rogan (85./11m), 5:1 Rogan (92.)

14.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona (12.00)
Krim – ŽNK Cerklje (17.00)

ŽNK Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu, danes pa bi se rade varovanke trenerke Urške Žganec pokazale v dobri luči proti vodilni ekipi lige. Ljubljana je v zadnjih štirih krogih dvakrat klonila proti Olimpiji, enkrat proti ŽNK Mura Nona, z Radomljami je remizirala po preobratu.

„Za nami so težke tekme. Kljub slabšim rezultatom je vzdušje v ekipi dobro. Do konca si želimo dobro trenirati, punce so motivirane. V taksnih trenutkih se pokaže pravi karakter ekipe. Verjamemo, da bodo čez čas prišli tudi rezultati, ki si jih želimo. Vsi vemo, kako dober nasprotnik je Mura. Se pa v tem trenutku ne ukvarjamo z njimi, zanima nas naša igra in napredek,“ preudarno in dolgoročno razmišlja domača trenerka Urška Žganec. V tej sezoni sta ekipi v ligi odigrali dve tekmi – murašice so bile prepričljive – 5:1 in 8:1.

Ljubljana danes igra brez Jane Intihar.

S tako igro, s tako ali podobno zmago, pa želi ekipa iz Murske Sobote danes potrdili nov, že 10. po vrsti državni naslov.

„To je tekma, ki že odloča o naslovu državnih prvakinj. Tega se zavedamo. Naša igra se izboljšuje, odločno gremo v tekmo, ki bo po moji oceni dobra. Smo previdni, a se hkrati zavedamo, da bomo naredili vse, da že danes osvojimo naslov,“ pove Štefan Kozic, športni direktor ekipe iz Murske Sobote. V ekipi tokrat ne bo kaznovane Lucije Kos, Neli Hofman bo manjkala zaradi študijskih obveznosti.

Krimovke bi rade na zadnji tekmi sezone do treh točk. A bo to proti stabilni in dobri ekipi ŽNK Cerklje zelo težko. Čeprav ekipa trenerja Žige Grgasoviča raste v formi.
„Zadnja tekma v sezoni za našo ekipo. Želimo pokazati kvalitetno predstavo, ki jo kažemo v zadnjih krogih. Zmanjka pa nam pri zaključku. Upamo, da bo tokrat drugače in bomo uspešni tudi v zadnji tretjini igrišča in da bomo na tej tekmi nagrajeni. Dekleta se veselijo tekme!“ napove Grgasovič. V domači vrsti bo manjkala kaznovana Manca Kavšek.

Svoja pričakovanja in obete imajo tudi v taboru ŽNK Cerklje.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana četrtič zapored, Radomlje tretjič brez prejetega gola
  Po reprezentančni pavzi se je nadaljevalo državno prvenstvo članic. Na sporedu je bil 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona je slavila na Gorenjskem, do zmag še ŽNK Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex in Primorje Gaia Naturelle. Olimpija je bila prosta.
 • 30.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem, v Radomljah pod žarometi
  Po reprezentančni pavzi se nadaljuje državno prvenstvo članic. Na sporedu je 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.

DELI NA