01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
S taktičnimi različicami ponagajati Dobovcu

V Vrhniki so ponosni na svojo futsal sredino, Siliko Rem Power si je v svoji drugi sezoni med prvoligaški zagotovil četrtfinale 1. SFL in se uvrstil v polfinale pokala Terme Olimia. Ekipo vodi nekdanji futsal as Mile Simeunovič. „Mi se pripravljamo malce drugače na ta polfinale kot na druge tekme. Zadnji rezultati v 1. SFL niso bili merodajni, rezultatsko ne toliko pomembni, kot bi bili lahko. Dejansko rezultat ni bil v prvem planu,“ priznava Simeunovič.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3. 2018
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Šteje rezultat

„Na zadnjih tekmah so priložnost dobili vsi igralci, ki jih imamo na voljo. Na pokalu bo drugače: igrali bodo tisti, ki si to zaslužijo. V prvem planu je rezultat! Kot bi rekel moj trenerski kolega trener KMN Sevnice Mitja Jontez, Dobovcu bomo skušali maksimalno ponagajati,“ nadaljuje Simeunovič, ki se zaveda, da je ekipa z Vrhnike outsider. „Tega se zavedamo. A vemo vsi dobro, pa saj to ni le v futsalu, pokalno tekmovanje je vedno polno presenečenj,“ se Mile zaveda, da je sedaj z ekipo v drugačni situaciji, kot je bil ponavadi v karieri, ko je še aktivno igral.

Mile ne bi bil Mile, če ne bi skušal pripraviti tudi kakšno presenečenje za tekmeca. Sprva o tem ni želel govoriti, potem pa smo spomnili na igro z vratarjem, kot jo gojijo Kazahstanci. „Hehe, nekaj sem pripravil, to drži. Tudi igro z vratarjem, nekaj pa smo še dodali. Skušali jih bomo presenetiti. Se pa zavedamo, da je težko v tako kratkem času „naštudirati“ tako igro, kot jo želimo. Čez noč ne gre. V kazahstanski reprezentanci je drugače: imajo vrhunske igralce in izjemnega vratarja, vrsto let pa igrajo skupaj. Zato jim to tako deluje. Da pa bi mi bili proti Dobovcu zreli za presenečenje, pa bo moral biti predvsem naš vratar 120-odstoten dan. Če bo tako, potem jim bomo lahko ponagajali,“ verjame Ljubljančan na klopi Vrhničanov.

2:0 za Dobovec

Ekipi sta se letos pomerili dvakrat. Vsakič je slavil Dobovec. „Da takoj rešimo dilemo: Dobovec je zasluženo dobil obe tekmi. Moram pa spomniti, da smo na tekmi na Vrhniki odigrali fantastičen prvi polčas, kjer smo celo vodili 1:0. Ustavili smo njihovo igro, niso nas lahko prebijali, postavili smo se bolj zadaj. Na drugi tekmi je bil Dobovec precej boljši, mi pa v najslabši izvedbi,“ Simeunovič opiše glavne karakteristike medsebojnih obračunov.

Medsebojni tekmi v 1. SFL v tej sezoni:
Siliko Rem Power – Dobovec MB-Monting 2:6
Dobovec MB-Monting – Siliko Rem Power 9:1

Simeunovičeva ocena

Zagotovo je Mile pravi naslov, da pove, kdo je favorit pokala. „Menim, da Dobovec. V Litiji imam precej kolegov, morda bodo jezni name. Dobovec ima v tem hipu najboljšo ekipo, zato so favoriti v zadnjem delu sezone. Razlika pri ekipah je tudi ta: Litija je dejansko ustvarjena ekipa, medtem ko trener Dobovca Kujtim Morina povezuje slovensko in hrvaško mentaliteto ter slovensko in hrvaško kakovost. Dobro mu gre. A ta Dobovec bo svoj optimum dosegel v prihodnji sezoni. Poleg tega pa ima Dobovec tudi najboljšega vratarja v ligi! Če se merita dve najboljši ekipi, lahko prav vratar dela razliko,“ Simeunovič malce bolj detajlno razdela, kaj zmoreta Litija in Dobovec.

Za konec Simeunoviča pobaramo, v kakšni formi čaka pokalni obračun oz. obračuna. „Celo sezono smo igrali konstantno. Ocenjujem pa, da polfinale čakamo v najboljši formi, za nameček smo v popolni postavi, tudi kazni nimamo,“ je Simeunovič vesel, ker so liderji ujeli optimalno formo. Pravi, da ni ravno tempiral forme, zato ne želi, da bi to optimalno formo pripisovali njemu. Vrhničani bodo na pokalni turnir odpotovali v soboto.

„Načrtovali smo, da bi šli že v petek, a smo se odločili, da gremo v soboto in ostanemo do nedelje,“ s skrivnostnim nasmehom sklene Mile, ki v drugem polfinalu med Litijo in Bronxi napoveduje dobro tekmo, kjer pa bodo morali biti Litijani pozorni na Škofjote, najprijetnejše presenečenje letošnje sezone. „Ne igrajo lepo za oko, a gole pa pridno zabijajo,“ še izvemo od Mileta Simeunoviča, tudi ambasadorja pravkar minulega evropskega prvenstva v Ljubljani.

Pot Silika Rem Power do polfinala:

osmina finala:
ŠD Mlinše – Siliko Rem Power 2:4

četrtfinale:
Siliko Rem Power – KMN Slemen 7:1
KMN Slemen – Siliko Rem Power 4:5

Najboljši strelci Silika Rem Power v pokalu:
Matic Jereb 5
Klemen Kunc 2
Aljaž Končan 2
Benjamin Tušar 2
Matic Rudolf 2

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA