09.04.2022 | WU19
S suvereno zmago korak do Lige A

Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet – tekma pa bo v torek, 12. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

LIGA B
SLOVENIJA – LIECHTENSTEIN 7:0 (5:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tschon (AVT), Gutschi (AVT), Aktan (TUR), Tiryaki (TUR)
Strelke: 1:0 Šenk (1.), 2:0 Eferl (4.), 3:0 Eferl (13.), 4:0 Rovšek (30.), 5:0 Eferl (43.), 6:0 Bizjak (86.), 7:0 Erman (90.)
Rumeni kartoni: /
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan (Galjot od 62.), Bizjak, Kosirnik (Sušnik od 81.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Šabotič (Erman od 46.), Rovšek (Mele od 46.), Gradišek (McQuarrie od 46.)
Liechtenstein: Sele, Tschupp (Eberle od 67.), Rinderer, Kollmann, Frick, Stampfli (Dona od 47.), Kind, Hermann, Lattorff, Hilti (Kindle od 83.), Walser.

Videoposnetek tekme:

Hitro 3:0

Naša dekleta so drugo tekmo začele, da boljše praktično ni šlo. V prvem resnem napadu so prišle do udarca iz kota, merila je Laura Šenk in v 38. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Po štirih minutah je bilo 2:0, gol je dosegla Anja Eferl. Prav Eferlova je v 13. minuti lepo izkoristila globinsko podajo Korine Lane Janež in zadela za 3:0.

Razmerje moči se na terenu ni menjalo. Do 20. minute je Slovenija zbrala devet strelov proti golu gostij in prišla do dveh kotov. Gostje so prvič resno prešle sredino igrišča v 30. minuti. Dve minuti prej je kapetanka Korina Lana Janež poizkusila s strelom od daleč, a je šla žoga prek gola.

V 30. minuti pa nov gol. Vnovič prekinitev, akcija pa se je začela s kota, v gneči pred golom Liechtensteina pa je bila najbolj spretna Dairine Rovšek (podala je Šenkova), ki je zadela za 4:0. Anja Eferl je v 43. minuti v hladnem vremenu, v Brežicah je bilo dobrih šest stopinj, pred in med tekmo pa je tudi deževalo, postavila rezultat prvega polčasa – 5:0. Za gol je podala Korina Lana Janež.

Slovenija je tudi v drugi polovici zadržala terensko premoč. Smo pa videli manj neposrednih udarcev na gol, mreža Liechtensteina se je prvič v nadaljevanju zatresla v 86. minuti. Gol je dosegla Gaja Bizjak. Velja pa omeniti, da se je dvakrat v drugem polčasu, skupaj pa štirikrat na tekmi, tresel okvir gola gostij, ko so merile Korina Lana Janež in Timea Rojnik v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še dvakrat Anja Eferl. Končni rezultat, 7:0, je postavila Ema Erman.

Igra je stekla

»Pričakovali smo, da se bo nasprotnik potegnil nazaj. Želeli smo, da bi hitro dosegli gol, ker je potem lažje. Uspelo nam je že v prvem napadu, potem je igra stekla sama od sebe, igralke so se sprostile, zato na koncu tudi tak rezultat,« je po še drugi zmagi na turnirju povedala selektorica Petra Mikeln.

»Od začetka smo se postavile kot boljše nasprotnice. Vse smo imele v svojih nogah. Treba je bilo le hitro dati gol, to se nam je zelo hitro tudi posrečilo. Prav to hitro vodstvo je celo tekmo naredilo lažjo. Bile smo sproščene, lepo smo odigrale, na dobro igro pa kaže tudi končen rezultat,« pa je pristavila reprezentantka Sara Gradišek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | WU19
    Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
    Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
  • 09.04.2024 | WU19
    Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
    Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
  • 06.04.2024 | WU19
    Dobro kljubovale Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
  • 06.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 03.04.2024 | WU19
    Španija prevelik zalogaj
    V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
  • 03.04.2024 | WU19
    Mladinke pred kamerami proti Španiji
    V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
  • 01.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
    Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 22.03.2024 | WU19
    Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
    Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 23.02.2024 | WU19
    Z igro in goli do zmage v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
  • 22.02.2024 | WU19
    V petek s Hrvaško v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA