26.10.2021 | Ženska A
S suvereno zmago in tremi točkami iz Grčije

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Larisi igrala četrto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 in premagala Grčijo s 4:1 (1:1).  Pri Sloveniji sta po dvakrat zadeli Mateja Zver (8., 59.) in Lara Prašnikar (18., 86.).

Izbranke Boruta Jarca naslednja preizkušnja čaka 26. novembra, ko bodo v Novi Gorici gostile Estonijo, štiri dni kasneje sledi v Novi Gorici še tekma proti Grčiji.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023:

GRČIJA – SLOVENIJA 1:4 (1:2)

AEL FC Arena - Larissa
Sodnice: Projkovska (MKD), Izeiri (MKD), Spirkoska (MKD), Rajcevska (MKD)
Strelke: 0:1 Zver (8.), 1:1 Chatzinikolaou (10./11m), 1:2 Prašnikar (18.), 1:3 Zver (59.), 1:4 Prašnikar (86.)
Rumeni kartoni: Erman, Eržen
Rdeč karton: /
Grčija: Chatzicharistou, Palama, Gkatsou (od 15. Kiamou), Sidira, Mitkou (od 62. Pouliou), Spyridonidou (od 46. Georgiou), Kakambouki, Moraitou, Konguli (od 84. Kaldaridou), Markou, Chatzinikolaou (od 73. Strantzali).
Slovenija: Meršnik, Erman (od 46. Križaj), Rozmarič, Kos, Eržen, Korošec, Čonč (od 81. Makovec), Zver (od 71. Predanič), Rogan (od 89. Mori), Kolbl (od 46. Milović), Prašnikar

Druga zmaga

Slovenija je v dosedanjih treh tekmah ob zmagi proti Estoniji v gosteh (4:0), domačem porazu proti Franciji (2:3) in domačem remiju proti Walesu (1:1) zbrala štiri točke, nove tri pa je vpisala danes v Larisi.

Dve spremembi v prvi postavi

Uvod v tekmo je prinesel dve spremembi v postavi: Lana Golob, danes slavi rojstni dan, se je v skladu z dogovorom med univerzo in NZS-jem, po tekmi z Walesom vrnila v ZDA. Namesto nje je tekmo začela Evelina Kos. Pamelo Begić pa je med prvih enajst menjala Manja Rogan.

Hitro vodstvo in odličen odgovor po 1:1

Se pa je za Slovenijo začelo, kot so si varovanke selektorja Boruta Jarca želele. V 8. minuti je po podaji Kaje Korošec zadela kapetanka Mateja Zver. A so domačinke naglo odgovorile in v 10. minuti izenačile, po prekršku Kaje Eržen je glavna sodnica pokazala na najstrožjo kazen, ki so jo domačinke izkoristile.

Slovenk to ni zmedlo, nadaljevale so s svojo igro in bile nagrajene v 18. minuti, ko je četrti gol v kvalifikacijah zabila Lara Prašnikar, ki je postavila tudi rezultat prvega polčasa.

V nadaljevanju je pomemben gol zabila Mateja Zver, tekla je 59. minuta, končno zmago in nadaljevanje boja za vsaj 2. mesto v skupini ter dodatne kvalifikacije za SP 2023, je potrdila Lara Prašnikar.

»V tem drugem ciklusu kvalifikacij za SP 2023 smo z dvema tekmama proti Walesu in Grčiji naredili štiri točke, kar nas v tem trenutku veseli. Na sedmih osvojenih točkah v prvih štirih tekmah gradimo svojo pot naprej. Verjamem v punce, da smo do konca leta sposobni osvojiti še kar nekaj točk in potem napasti tudi 2. mesto,« je po zmagi v Grčiji povedal selektor Borut Jarc.

»Prišli smo do treh točk, skupaj v dveh tekmah v desetih dneh do štirih. Gremo naprej v naslednje tekme, s tem delom smo zadovoljni. Se pa nam dogaja iz tekme v tekmo, da nam malce pade zbranost na tekmah, kjer smo mi favorit in kjer moramo malce dlje držati žogo v svojih nogah. A to ne bi smel biti problem,« je po tekmi, kjer je dosegla dva gola, povedala Lara Prašnikar.

»Na tekmi smo želeli tri točke, dobili smo jih, cilj je dosežen. So pa bile v igri še določene pomanjkljivosti, nismo odigrale, kot znamo. Tu je še prostor za napredek na naslednji akciji,« je dodala Evelina Kos.

Peterica v nadaljevanju

Tekmo so začele Zala Meršnik, Kristina Erman, Špela Rozmarič, Evelina Kos, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Manja Rogan, Špela Kolbl in Lara Prašnikar. V nadaljevanju so priložnost dobile še Adrijana Mori, Sara Makovec, Izabela Križaj, Ana Milović in Nina Predanič.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA