07.10.2022 | 2. SNL
S prenosoma iz Ljubljane in Novega mesta

Drugoligaši so z izjemo zaostale tekme Krškega in Doba zaključili z uvodno tretjino prvenstva, ki se s tremi petkovimi obračuni nadaljuje z 11. krogom. Vodilni Novomeščani, ki so med tednom izgubili v Dobu, bodo gostili Velenjčane, srečanje s Portovala pa boste lahko spremljali na programu Sportkluba. Kamera NZS bo pospremila obračun Ilirije in Bilj.

Petek, ob 15.30: ALUMINIJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Enajsti krog 2. SNL bodo s petkovo popoldansko tekmo odprli nogometaši Aluminija in Jadrana. Dekančani se na Štajersko odpravljajo po tem, ko so po dveh pozitivnih rezultatih izgubili z Rogaško. Srečanje na Primorskem je odločil Marko Musulin. Kidričani so prejšnji konec tedna gostovali v Beltincih, kjer so bili po preobratu v drugem polčasu na pragu zmage, vendar zadetka Andraža Borovnika in Daniela Skibeja po domačem izenačenju v izdihljajih tekme nista bila dovolj. Rdeči tako niso izkoristili sobotnega remija Krke, z osvojeno točko pa se niso uspeli zavihteti pred vodilne Dolenjce, ki s tekmo manj ostajajo na vrhu lestvice. Bo zasedba trenerja Roberta Pevnika po petkovem obračunu z Dekančani vodila vsaj do nedelje?

 

Petek, ob 18.00: NAFTA 1903 - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

V petkovem terminu bosta odigrani še dve tekmi, ob 18. uri se bosta pod lendavskimi griči pomerili zasedbi Nafte in Bistrice. Letošnji novinci so s 14 točkami prijetno presenečenje uvodne tretjine 2. SNL, v kateri so zbrali štiri zmage. Ekipa trenerja Franca Fridla je v desetem krogu dobila tudi dvoboj aktualnih tretjeligaških prvakov, srečanje z Grosupeljčani sta v korist Štajercev odločila Tai Matea Panić in Jaša Martinčič. Slabše se je v minulem krogu godilo Lendavčanom, ki so se s Koroške vrnili brez točk. Barnabas Feher je sicer poskrbel za prednost ob polčasu, po odmoru pa so Ravenčani prišli do preobrata in zmaga. Nafta je s porazom zdrsnila na četrto mesto, z zmago na Ravnah pa bi modri ujeli vodilne Novomeščane  in Kidričane. Kdo bo uspešnejši v petkovem spopadu?

 

Petek, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Kranjčani so ob koncu uvodne tretjine drugoligaškega tekmovanja znova zapustili dno lestvice, z zmago v Velenju so na dno izrinili Grosupeljčane. Izbranci Safeta Hadžića so bili uspešni v Šaleški dolini, za slavje v obračunu z Rudarjem pa sta zadela Oliver Kregar in Mark Čeh. Orli so šele drugič v tej sezoni dosegli dva zadetka, Luka Čadež pa je drugič - prvič mu je to uspelo ob zmagi v Kidričevem - svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Bo kranjska obramba čvrsta tudi v petek, ko na Gorenjsko prihajajo nogometaši Fužinarja? Ravenačni imajo z 21 prejetimi goli najbolj luknjasto obrambo lige, a tudi kranjska ekipa s tremi zadetki manj ne velja ravno za najbolj trdno. So pa Ravenčani precej nevarnejši v napadu, kar so na svoji koži okusili tudi Lendavčani, ki so Koroško zapuščali poraženi. Za domači preobrat sta bila zaslužna Nejc Plaznik in Ivijan Svržnjak.

 

Sobota, ob 15.30: BRINJE GROSUPLJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Grosupeljčani so uvodno tretjino krstne drugoligaške sezone zaključili na repu ligaške razpredelnice. Na zadnje mesto so jih z zmago v Velenju izrinili Kranjčani, Dolenjci pa so v Slovenski Bistrici doživeli tesen poraz. Štajerci so sredi drugega polčasa povedli z 2:0, gol Filipa Nikole Ostojića pa je bil dovolj zgolj za kozmetični popravek rezultata. Moštvo Gorana Markovića tako ostaja pri petih točkah, na srečo pa tudi konkurenti niso pretirano oddaljeni. Triglav ima na svojem računu dve točki več, devet so jih doslej nabrali tudi Velenjčani in Dekančani. Bolje kaže Beltinčanom, ki so po zaslugi odličnega vstopa v sezono pri 12 točkah, zadnjo so osvojili v nedeljo, ko so z remijem presenetili Kidričane. Prekmurci so do točke prišli v 93. minuti, ko je vodstvo Aluminij izničil rezervist Henrik Nerguti.

 

Sobota, ob 15.30: KRŠKO - PRIMORJE
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: David Arapović (Krško)

Sobotne tekme desetega kroga 2. SNL so navdušile z velikim številom zadetkov, kar osemkrat sta se tresli mreži v biljenski Dolinci. Na koncu so se zmage veselili Krčani, ki so zabili kar pet golov, dva tudi z bele točke. Posavci so se veselili še tretjič na zadnjih petih preizkušnjah, po Biljencih pa jih tudi v 11. krogu prvenstva čaka primorski tekmec. Na zelenici Stadiona Matija Gubec bodo gostovali Ajdovci, ki se ne morejo izvleči iz primeža neodločenih rezultatov. Točka v obračunu z vodilno Krko, ki v letu 2022 še ne pozna poraza, ni slab izplen, a so sinovi burje po štirih remijih v nizu že pošteno oddaljeni od vrha lestvice, proti kateremu so potihoma pogledovali pred pričetkom sezone. Ajdovci so marca letos dobili za zdaj edini drugoligaški obračun v Krškem, kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: ROGAŠKA - ROLTEK DOB
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

Rogaška je hit zadnjih tednov, saj so Slatinčani dobili že pet zaporednih preizkušenj. Marko Musulin je pred dnevi odločil tudi dvoboj v Dekanih, četa Oskarja Drobneta pa se je s šesto zmago sezone povzpela na tretje mesto lestvice, pred lendavsko Nafto. Povsem blizu sta tudi Krka in Aluminij, ki črno-beli zasedbi bežita za dve točki, vsaj do nedelje pa lahko Rogaška prehiti Novomeščane. Krka bo namreč igrala v nedeljo, Slatinčani pa bodo skušali v sobotnem popoldnevu pozitivno serijo podaljšati v dvoboju z Dobom. Modri so samozavest po domačem porazu z Ilirijo, ki je dosegla kar štiri zadetke, okrepili s skalpom vodilnih Novomeščanov, za preobrat in zmago v zaostalem srečanju sta zadela Luka Gajić in Kristijan Šipek. 

 

Sobota, ob 15.30: ILIRIJA 1911 - VITANEST BILJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V sobotnem popoldnevu boste lahko spremljevalci 2. SNL spremljali dvoboj Ilirije in Bilj. Srečanje v Šiški z boljšo popotnico pričakujejo Ljubljančani, ko so se z bližnjega gostovanja v Dobu vrnili s kompletom točk. V domači mreži so končale štiri žoge, šestič to sezono je bil uspešen Matej Poplatnik, ki je najboljši strelec kluba iz Šiške. Zeleni bodo tretjo zmago v letošnjem prvenstvu potrjevali na domačem igrišču, Biljenci pa se bodo v prestolnici pobirali po domačem porazu s Krčani. Posavci so za hrbet Anžeta Nabergoja pospravili kar pet žog, Primorcem pa niso pomagali niti trije doseženi zadetki. Mrežo gostov iz Posavja je načel Bamba Susso, na najučinkovitejša nogometaša lige pa bodo morali biti pozorni tudi Ljubljančani. Lahko obramba Ilirije zaustavi 11-kratnega strelca?

 

Nedelja, ob 18.00: KRKA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

V nedeljskem terminu bo odigran zgolj dvoboj Krke in Rudarja, ki se po uvodni tretjini prvenstva nahajata na nasprotnih bregovih. Vodilnim Novomeščanom za zdaj kaže odlično, precej skromnejši pa so Velenjčani, ki se z devetimi točkami nahajajo zgolj pred Grosupeljčani, Kranjčani in Dobljani. Knapi so pred dobrim tednom prejeli še eno zaušnico, saj so se v Velenju veselili kranjski orli, Krka pa se je iz prestolnice burje vrnila s točko. Ajdovci so bili po lendavski Nafti šele drugi, ki so v aktualni sezoni odščipnili točke Dolenjcem, ki so tudi na Primorskem podaljšali neverjetno serijo, ki pa so jo med tednom prekinili Dobljani. Novomeščani so bili neporaženi vse od lanskega novembra, po preobratu pa so morali po skoraj 11 mesecih čestitati tekmecu. Nogometaši Rudarja, ki so dobili novega trenerja - Simona Dvorška je nasledil Adnan Zildžović -, na štirih drugoligaških tekmah ob reki Krki še niso slavili zmage.

Tekst: PDo
Foto: ND Ilirija
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA