28.09.2021 | U17
S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti

Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.

Kvalifikacijski turnir bodo gostili Avstrijci, Slovenija pa bo prvo tekmo odigrala 6. oktobra ob 11.00 v Lindabrunnu proti Ferskim otokom. Tri dni kasneje se bodo ob isti uri in na istem prizorišču naši fantje pomerili s Kosovim, medtem ko bo za konec sledil še obračun z Avstrijo, ki bo na sporedu 12. oktobra ob 15.30 v Traiskirchnu.

Radosavljević, ki bo reprezentanco zbral 2. oktobra, je ekipo oblikoval na podlagi pripravljalnih tekem. »Za nami sta dva super testa s Hrvati, kjer so vsi igralci dobili priložnost za dokazovanje. Fantom sem že takrat povedal, da se bodo na pripravljalnih tekmah delila mesta za kvalifikacijski turnir, tako da sem sedaj vpoklical tiste, ki so se izkazali in so v najboljši formi. Spisek je skrčen na dvajset igralcev, so pa zaenkrat vsi zdravi in na voljo. Pričakujem, da bo tako tudi do konca kvalifikacij,« je razložil slovenski selektor, ki ima z nogometaši letnika 2005 visoke načrte.

»Cilji so vedno najvišji, to pomeni uvrstitev na evropsko prvenstvo. Pred nami je prvi krog kvalifikacij, kjer želimo biti uspešni tako skozi igro kot tudi rezultatsko. To seveda pomeni uvrstitev v naslednji krog. Pomembno je, da dobro začnemo. Pred prvo tekmo je običajno med igralci še malo neznank glede samega turnirja, tako da je potrebno prebiti led. Na papirju se tekmeci stopnjujejo po kakovosti in poskrbeti, da bomo vsako tekmo še boljši. Uvodna tekma s Ferskimi otoki je ključna, da fantje pridejo v pravi ritem, potem pa je potrebno stopnjevati odločnost in željo, da bomo do konca še boljši,« zaključi Radosavljević, zadovoljen nad dejstvom, da bo kvalifikacijski turnir potekal v slovenski bližini.

Seznam vabljenih igralcev:

Vid Štefanec (Mura), Niko Kasalo (Mura), Kevin Benkič (Ilirija), Tin Štricelj (Ilirija), Mark Šerbec (Ilirija), Oskar Kvaternik (Bravo), Tim Štrasberger (Bravo), Beno Selan (Bravo), Lan Hribar (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Anel Islamagić (Brinje Grosuplje), Andraž Miklič (Brinje Grosuplje), Vid Hojč (Brinje Grosuplje), Mark Stojinović (Celje), Jošt Zajc (Domžale), Tilen Kovačič (Krka), Luka Poredoš (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Lukas Tomažič (Maribor), Jaka Čuber Potočnik (Olimpija).

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 22.03.2022 | U17
  Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA