28.09.2021 | U17
S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti

Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.

Kvalifikacijski turnir bodo gostili Avstrijci, Slovenija pa bo prvo tekmo odigrala 6. oktobra ob 11.00 v Lindabrunnu proti Ferskim otokom. Tri dni kasneje se bodo ob isti uri in na istem prizorišču naši fantje pomerili s Kosovim, medtem ko bo za konec sledil še obračun z Avstrijo, ki bo na sporedu 12. oktobra ob 15.30 v Traiskirchnu.

Radosavljević, ki bo reprezentanco zbral 2. oktobra, je ekipo oblikoval na podlagi pripravljalnih tekem. »Za nami sta dva super testa s Hrvati, kjer so vsi igralci dobili priložnost za dokazovanje. Fantom sem že takrat povedal, da se bodo na pripravljalnih tekmah delila mesta za kvalifikacijski turnir, tako da sem sedaj vpoklical tiste, ki so se izkazali in so v najboljši formi. Spisek je skrčen na dvajset igralcev, so pa zaenkrat vsi zdravi in na voljo. Pričakujem, da bo tako tudi do konca kvalifikacij,« je razložil slovenski selektor, ki ima z nogometaši letnika 2005 visoke načrte.

»Cilji so vedno najvišji, to pomeni uvrstitev na evropsko prvenstvo. Pred nami je prvi krog kvalifikacij, kjer želimo biti uspešni tako skozi igro kot tudi rezultatsko. To seveda pomeni uvrstitev v naslednji krog. Pomembno je, da dobro začnemo. Pred prvo tekmo je običajno med igralci še malo neznank glede samega turnirja, tako da je potrebno prebiti led. Na papirju se tekmeci stopnjujejo po kakovosti in poskrbeti, da bomo vsako tekmo še boljši. Uvodna tekma s Ferskimi otoki je ključna, da fantje pridejo v pravi ritem, potem pa je potrebno stopnjevati odločnost in željo, da bomo do konca še boljši,« zaključi Radosavljević, zadovoljen nad dejstvom, da bo kvalifikacijski turnir potekal v slovenski bližini.

Seznam vabljenih igralcev:

Vid Štefanec (Mura), Niko Kasalo (Mura), Kevin Benkič (Ilirija), Tin Štricelj (Ilirija), Mark Šerbec (Ilirija), Oskar Kvaternik (Bravo), Tim Štrasberger (Bravo), Beno Selan (Bravo), Lan Hribar (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Anel Islamagić (Brinje Grosuplje), Andraž Miklič (Brinje Grosuplje), Vid Hojč (Brinje Grosuplje), Mark Stojinović (Celje), Jošt Zajc (Domžale), Tilen Kovačič (Krka), Luka Poredoš (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Lukas Tomažič (Maribor), Jaka Čuber Potočnik (Olimpija).

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 08.12.2021 | U17
  Za evropsko prvenstvo s Turčijo, Srbijo in Walesom
  Na sedežu Evropske nogometne zveze so popoldne izžrebali še pare elitnega dela kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo 2022. Med dvaintrideseterico reprezentanc so se z uspešnimi oktobrskimi predstavami prebili tudi Slovenci.
 • 08.12.2021 | U17
  Kadetska reprezentanca tudi s Portugalci
  Po mladincih je nasprotnike v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023, ki ga bo gostila vzhodna soseda Madžarska, dobila še prihajajoča generacija kadetske izbrane vrste. 
 • 12.10.2021 | U17
  Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.
 • 11.10.2021 | U17
  Tudi jutri po zmago
  Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 08.10.2021 | U17
  Ponoviti predstavo s prve tekme
  Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 04.10.2021 | U17
  Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji
  Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).

DELI NA