08.11.2023 | Futsal AA
S karakterno igro do remija z Ukrajino

Ženska futsal reprezentanca je z remijem (2:2) proti Ukrajini zelo uspešno končala dvodnevje tekme z evropskimi podprvakinjami.

Pripravljalni tekmi:

7.11.
Slovenija – Ukrajina 1:2
 (0:0)
0:1 Dubytska (21.), 1:1 Ermenc (32.), 1:2 Forsiuk (38.)

8.11.
Slovenija – Ukrajina 2:2 (0:1)
0:1 Kalyagina (19.), 0:2 Kalyagina (24.), 1:2 Jesenovec (25.), 2:2 Žvokelj (35.)

Nevaren strel Anje Žvokelj

Tudi na drugi tekmi se je Slovenija izkazala. Selektor Drago Adamič je malce premešal svoje vrste: na gol je postavil Sanelo Balić, tekmo pa je začela četverica Maja Srebot, Deja Adamič, Vanesa Kozina, Ines Ermenc. Ukrajinke so imele nekaj več žogo v svoji posesti, a prvo resno priložnost beležimo pri Sloveniji. Po hitrem protinapadu „tri na dva“ je strel Anje Žvokelj ukrajinska vratarka Mitrofanska (v 2. polčasu jo je nadomestila Kyslova) odbila v kot. Na odmor so s prednostjo odšle gostje, ki so povedle v 19. minuti.

0:2

Drugi polčas je podjetneje začela Slovenija, Ines Ermenc je izvrstno pomerila od daleč, v 24. minuti pa je Ukrajina povedla 0:2. Še svoj drugi gol je zabila Anastasia Kalyagina. Odgovor Slovenije je bil fantastičen, predvsem pa zelo karakteren.

Dva evrogola

V 25. minuti je Tina Jesenovec z leve strani zabila pod prečko v daljši zgornji kot ukrajinskega gola. Selektor Adamič je hotel točko, zato je sklepni del tekme odigral z igralko, vratarko v polju. V 35. minuti je prišla nagrada za trud – Anja Žvokelj je s kakih 16 metrov z desne strani presenetila gostujočo vratarko in zadela za končnih 2:2.

„Kapo dol puncam! Pokazale so, da smo naredili korak v pravo smer. Smo na pravi poti, le vztrajati moramo,“ je uvodoma po tekmi povedal selektor Adamič.

Uspel jih je prepričati

„Že zjutraj sem videl, da so igralke prave, da so sveže in zbrane. Verjel sem, da lahko ponovimo dobro tekmo s torkovega obračuna. Ukrajina je imela več žogo v svoji posesti, smo pa mi imeli dve izraziti priložnost z „ena na ena“, dosegli smo dva evrogola. Borili smo se, bili smo organizirani. Predvsem pa sem vesel, da sem uspel igralke prepričati, da so začele delati na lastni fizični pripravljenosti. V obeh dneh sta svoje delo vrhunsko opravili tudi obe vratarki Sanela in Barbara. Sedaj je bistveno, da nam ti zadnji rezultati ne stopijo v glavo. Pokazali smo korak v pravo smer, zdaj je treba pri tem vztrajati in še dodati kanček več samostojnega dela, ostalo pa bomo naredili na zborih,“ je povedal Drago Adamič.

37 uradnih tekem

Slovenija je dosedaj odigrala 37 uradnih tekem: zbrala je 10 zmag, pet remijev in 22 porazov. Reprezentanco sta dosedaj vodila dva selektorja: Dejan Kramberger in Drago Adamič. S 14 goli je prva strelka reprezentance aktualna kapetanka Sergeja Kos.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.
 • 18.01.2024 | Futsal AA
  Razigrani Turk dvakrat zadel
  V Italiji se je vnovič izkazal naš reprezentant Teo Turk, prvo tekmo v koledarskem letu 2024 je na Hrvaškem odigral Jeremy Bukovec. Med strelce so se vpisali še Matej Fideršek, Matej Gajser in Rok Grželj.
 • 15.01.2024 | Futsal AA
  Pred nami mesec reprezentančnih akcij, aprila v goste svetovnim prvakom
  Krepko smo stopili v leto 2024, zato je napočil čas za prve reprezentančne akcije. Pa ne le eno, pred nami je mesec dni, ko bodo igrale vse futsal reprezentančne selekcije. Na sporedu bo kar 10 tekem, od tega šest tudi doma.

DELI NA