27.07.2020 | Futsal U19
S Slovenijo želi na evropsko prvenstvo

V ekipi KMN Bronx Škofije se bodo tudi v novi sezoni oprli na mlade sile, to je filozofija, ki ji zvesto sledijo že nekaj let, prvi rezultati so tu. Njihovi mladi upi opozarjajo nase, eden teh je tudi Aleksander Stanić (2003), ki je sprva igral nogomet v Piranu. Po ustanovitvi ekip U13 KMN Bronx Škofije se je pridružil le tej, čeprav je vsebovala igralce rojene v letih 2001 in 2003.

Oče in stric

„Veliko sem bil v dvorani in spremljal očeta, kako vodi člansko ekipo, s tem sem dobil ljubezen do tega športa. Navdušil me je oče Goran Stanić (Gi) kot vzornik. V družini že dolgo časa traja ljubezen do futsala. Ustanovitelja kluba Bronx Škofije sta bila moj oče in stric, Goran in Željko Stanić,“ je Aleksander ponosen, sam pa je povsem zapisan futsalu.

Iskal napredek

„Pomeni mi vse in si ne bi mogel predstavljati življenja brez tega športa. Namenim mu večino svojega časa tudi izven treningov. Šolo in šport usklajujem dobro,“ pove dijak Srednje tehniške šole Koper, za njim pa sta dva letnika. Zadnja sezona je bila milo rečeno čudna, zaznamovana pa s koronavirusom in prekinitvijo tekmovanj. Aleksander pa jo je skušal izkoristiti na karseda dober način. „Prejšnjo sezono sem izkoristil za izboljšavo moje vloge v ekipi. Bil sem del ekip U17 in U19. Predvsem sem delal na igri pivota, kar pride v veliko pomoč pri akcijah v vsaki selekciji. Svoj korak naprej vidim pri igri na bočnem položaju, kjer bi se lahko še bolj izboljšal,“ meni Aleksander.

Rad bi med člane

S futsalom ima določene cilje, da bi zaigral v večjih ligah in ekipah. Ampak gre korak po korak in ne prehiteva. Avgusta ga čakajo priprave na novo sezono, ko bo član selekcije U19, pogleduje pa že proti članski ekipi. „Volje in motivacije mi ne manjka. V naslednji sezoni je moj cilj, da se priključim tekmovanju v ligi članov in se izboljšati na vseh področjih igre,“ ne skriva ambicij, pri članih pa bo treniral že drugo sezono zapored.

S Slovenijo na EP

„Igranje za reprezentanco mi pomeni veliko, da lahko branim barve svoje države in pokažem na igrišču, koliko sem sposoben. Reprezentanci lahko dam dobro vlogo pri igri pivota. Bližajo se kvalifikacije z ekipo in vodstvom nas čaka veliko dela, ki se ga veselim. Cilji so visoki in dal bom vse od sebe, da Slovenija pride na evropsko prvenstvo,“ pa se razgovori, ko beseda nanese na dres reprezentance, za zdaj ima pet nastopov za Slovenijo U19.

Spomnimo, prihodnjo leto bo vnovič potekalo evropsko prvenstvo U19. Na sporedu bo med 31. oktobrom in 7. novembrom. Uefa je obelodanila, da se bodo prihodnje leto začele kvalifikacije za EP U19. Žreb bo opravljen 23. oktobra v Nyonu. Predkrog kvalifikacij bo na sporedu med 12. in 17. januarjem, glavni del pa med 23. in 28. marcem.

V mlajših futsal selekcijah je Stanić dosegel že 204 zadetke, dva tudi v dresu Slovenije U19. Aleksandrov vzornik je Brazilec ,,Ferrão'',ki igra v Futsal Barceloni.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.09.2020 | Futsal U19
  Mladinci na priprave v Laško
  Futsal reprezentanca U19 nadaljuje z delom. Med 25.9. in 29.9. je na vrsti nova reprezentančna akcija. Izbrana vrsta se bo zbrala v Laškem. Selektor Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 14.09.2020 | Futsal U19
  Po pripravah v Laškem
  Reprezentanca se pripravlja na leto 2021, ki bo pomembno tudi za vrsto do 19 let. Prihodnjo leto bo vnovič potekalo evropsko prvenstvo U19. Na sporedu bo med 31. oktobrom in 7. novembrom. Žreb kvalifikacij bo opravljen 23. oktobra v Nyonu.
 • 05.09.2020 | Futsal U19
  Zbor mladih upov v Podčetrtku
  Prihodnji teden se bo zbrala futsal reprezentanca do 19 let, med 12. in 13. septembrom bo trenirala v Podčetrtku. Selektor Andrej Dobovičnik je ob tej priložnosti obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 29.06.2020 | Futsal U19
  Marca v kvalifikacije za Euro 2021
  Evropska nogometna zveza Uefa še naprej posveča pozornost razvoju futsala. V ta sklop sodi tudi organizacija evropskih tekmovanj za reprezentančne selekcije. Prihodnjo leto bo vnovič potekalo evropsko prvenstvo U19.
 • 25.02.2020 | Futsal U19
  Po zmagi še remi
  Tako kot dan poprej je Slovenija povedla v 13. minuti, tokrat je bil uspešen Žiga Kneževič Mrak. Gostje so poravnali v 17. v 25. pa so povedli. Točko in remi pa je Sloveniji priboril Gašper Trdin, ki je bil uspešen z 10-metrovke v 37. minuti.
 • 24.02.2020 | Futsal U19
  Navdušili ob zmagi proti Italiji
  Slovenska futsal reprezentanca do 19 let je na Škofijah pred 250 gledalci s 4:1 premagala vrstnike Italije. Jutri se bosta ekipi pomerili vnovič, tekma se začne ob 17.30.
 • 23.02.2020 | Futsal U19
  Pripravljeni na Italijo
  V soboto se je na Škofijah zbrala reprezentanca do 19 let. Ekipa ne bo le trenirala, ampak jo v ponedeljek in torek čakata tekmi z italijanskimi vrstniki, obe srečanji bosta na Škofijah, kamor ste lepo vabljeni vsi ljubitelji futsala!
 • 18.02.2020 | Futsal U19
  Mladi upi dvakrat proti Italiji
  Futsal reprezentanca Slovenije do 19 let bo v zadnjem tednu meseca februarja odigrala prijateljski tekmi proti vrstnikom iz Italije. Obe srečanji bosta v Športni dvorani Burja na Škofijah. Prva bo na sporedu v ponedeljek, 24.2., druga pa dan za tem.
 • 08.01.2020 | Futsal U19
  Sloveniji 3. mesto in nagrada za fair play
  Futsal reprezentanca do 19 let je z odliko sklenila turnir na Hrvaškem. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so na zadnji tekmi s 3:2 porazili Francijo in na koncu zasedli 3. mesto.

DELI NA