20.03.2019 | Futsal U19
S Puškarjevimi nasveti pogumno v kvalifikacije

Da bo v slovenski mreži končalo čim manj žog v skorajšnjih kvalifikacijah za Euro 2019, bo skušal poskrbeti tudi Maks Vidmar, vratar Silika, ki si je priboril mesto v reprezentanci selektorja Andreja Dobovičnika.

Kvalifikacije za Euro U21, Podčetrtek, tekme Slovenije:

27.3.
Slovenija – Nizozemska (17.30)

28.3.
Slovenija – Ciper (18.45)

30.3.
Azerbajdžan – Slovenija (18.00)

Dva treninga

„Futsal imam rad, je ekipni šport. Lahko si zvezda, sam pa ne moreš zmagati. Potrebuješ nekaj več: ekipo, karakter, energijo,“ razmišlja Maks, ki je sprva sedem let treniral odbojko na Brezovici. Potem se je na povabilo prijateljev udeležil turnirjev, na Vrhniko v klub ga je povabil Rok Železnik. Maks je ostal in se zapisal futsalu. Pridno trenira. Včeraj smo ga ujeli takoj po šoli (študent logistike, za nameček študentsko dela pri podjeju Prozvok), končal je ob 16.00, ko je hitel na trening. Najprej mlajše selekcije, potem še fitnes vodena vadba s člani.

„V futsalu sem se naučil marsikaj tudi za življenje: začenši s spoštovanjem, samodisciplino,“ nadaljuje Maks, ki se zaveda, da je njegovo delovno mesto v ekipi precej na očeh. Če pobrani vse, je naredil, kar se od njega pričakuje, če stori napako, pa si jo še lep čas žene k srcu, čeprav morda ni kriv za prejeti zadetek. „V soboto mi je šlo, potem tudi celi ekipi. V nedeljo smo hoteli odkriti toplo vodo...“ se spomni na polovični izkupiček proti Srbiji, generalki za skorajšnje kvalifikacije za Euro 2019.

Nejc in Damir

„Ko je tekma, je tekma. Takrat sem povsem „notri“. Sem motor ekipe, v zadnji liniji tisti, ki govori, daje energijo. Povsem se odklopim, da opravim svoje delo optimalno. Ne pa da razmišljam o čemer koli,“ nadaljuje Vidmar, ki ima dva vzornika: Nejca Vidmarja in Damirja Puškarja, s slednjim tudi precej trenira.

„Prihod Damirja je velik plus za vse nas! Res je dober človek in izjemen vratar. Daje nam svoj čas in nas uči, po drugi strani pa je rekel, da naredi nekaj zase. Velik užitek je delati in trenirati z njim, dobivati izkušnje iz prve roke,“ Maks ne skriva navdušenja nad Damirjem Puškarjem.

Maks pa se veseli kvalifikacij, ki se čez teden dni začnjejo v Podčetrtku.
„V ekipi vlada pozitivna energija. Ni važno, kdo od kod prihaja, v prvem planu je Slovenija, za domovino pa se igra s srcem. Vse gledalce, ki bodo prišli v Podčetrtek, ne bomo razočarali!“ obljublja Maks, ki se pred vsako tekmo prekriža, nekaj pa tudi zmoli. Pravi, da mu je potem lažje. Pa še en ritual nam razkrije: pol ure pred odhodom na tekmo vlada v hotelski sobi tišina, v njej pa skupaj s Timijem Debeljakom pripravita torbi in počakata na odhod.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Futsal U19
    Po 3. mestu še pohvala selektorja
    Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
  • 05.04.2024 | Futsal U19
    Za 3. mesto proti Slovaški
    „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 03.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu boljši od ZDA
    Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).
  • 02.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu do zmage
    Mladinska futsal reprezentanca je turnir v Novigradu začela z zmago proti Severni Makedoniji (3:2). Za zmago sta zadela Urban Sevenšek (2) in Amar Velić. Slovenija bo jutri igrala proti ZDA.
  • 01.04.2024 | Futsal U19
    V Novigradu začenjajo proti Severni Makedoniji
    „V petih dneh bomo odigrali štiri tekme. Taki turnirji so izredno pomembni za našo ekipo, ki se še razvija, ki je v nastajanju,“ selektor Horvat izpostavi pomen turnirja za našo reprezentanco.
  • 25.03.2024 | Futsal U19
    Na turnir na Hrvaško
    Redni del turnirja Slovenija začenja v skupini B, ob njej še Severna Makedonija. ZDA U18 in Hrvaška. V skupini A bodo igrale ZDA U19, Črna gora in Francija. Zadnji dan turnirja sledijo tekme za razigravanje za končna mesta od 1. do 6.
  • 15.02.2024 | Futsal U19
    Na drugi tekmi boljši od Črne gore
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi s 5:0 premagala Črno goro. Dan prej so varovanci selektorja Tomislava Horvata slavili zmago z rezultatom 5:4.
  • 14.02.2024 | Futsal U19
    V 39. minuti do zmage proti Črni gori
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na prvi tekmi s 5:4 premagala Črno goro. V sredo se bosta reprezentanci pomerili še enkrat.
  • 13.02.2024 | Futsal U19
    Danes in jutri dve preizkušnji za mladinsko reprezentanco
    Futsal reprezentanca do 19 let nadaljuje z delom. Pred varovanci selektorja Tomislava Horvata sta dve novi preizkušnji. Danes in jutri se bodo dvakrat pomerili z vrstniki iz Črne gore. Današnja tekma se začne ob 17.30, jutrišnja ob 17.00.
  • 11.02.2024 | Futsal U19
    Dvakrat proti Črni gori
    Pred futsal reprezentanco do 19 let sta dve novi preizkušnji. Izbranci selektorja Tomislava Horvata se bodo zbrali v Podčetrtku, kjer jih v torek, 13.2., in v sredo, 14.2., čakata tekmi s črnogorskimi vrstniki.

DELI NA