15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.

Dobovec se bo v petkovem polfinalu pomeril z vrhniškim Silikom. To bo hkrati tudi tekma vodilnih ekip 1. SFL: Dobovec ima po 18. krogu 45 točk, Siliko 44.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Pohvala za trening

„Treniramo dobro, nekaj stvari smo menjali, povečali smo tudi količino dela. Pohvalil bi igralce za pristop in način dela,“ uvodoma pove Kujtim Morina, trener Dobovca, ki kuje načrt za nov pokalni naslov. Dosedaj so jih osvojili pet - v finalu pa so vrsti premagali Ptuj (6:1, leta 2022), Litijo (1:0, 2021), Oplast (4:0, 2020), FutureNet Maribor (3:1, 2019) in Litijo (2:4, 2018).

„Pred nami je eden od vrhuncev sezone, branimo naslov. Želimo se pokazati v čim boljši luči z jasno željo, da osvojimo nov naslov. Se pa tudi zavedamo, da nas čaka zahtevno delo. Novinca v ekipi sta prinesla potreben impulz, ki je izzval pozitivno spremembo, potrebovali smo to. Mi je pa jasno, da bomo potrebovali tudi čas, da se do konca uigramo,“ nadaljuje Morina, katerega ekipo sta okrepila Brazilec Antônio Lucas Santos Souza Lukinhas ter Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri - El Churro.

Tri tekme, trije različni rezultati

V polfinalu se bo Dobovec pomerili s Silikom, s katerim so v tej sezoni odigrali tri tekme. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2). „Dobro se poznamo med sabo. Glede na videno v tej sezoni nas čaka dobra in izenačena tekma. Merili se bomo z ekipo, ki iz sezone v sezono napreduje in zori. Dosegajo veliko golov, dobro izgledajo. Ni naključje, da nam tako sledijo v prvenstvu, kjer imamo točko prednosti pred njimi. V tej sezoni so dodali igralce na mesta, kjer so bili prej deficitarni. Danes je Siliko resna ekipa. Pri njihovi igri velja izpostaviti igro z golmanom ter posameznike Maxa Vesela, Žana Janeža in Jureta Subana, prvega strelca 1. SFL,“ trener Dobovca opozarja na Vrhničane, ki so jih lani tesno z rezultatom 5:6 porazili v polfinalu pokala Terme Olimia.

Vesel Čujčeve vrnitve

„Po drugi strani pa sem prepričan, da imam kvaliteto in da imamo ekipo, ki ima kaj pokazati. Se pa že v polfinalu obeta prava poslastica, ki si jo velja ogledati v živo. Verjamem v moč naše ekipe in to, da so moji igralci motivirani in lačni dokazovanja in osvajanja lovorik. Za nameček imamo tudi precej izkušenj,“ pove Morina, ki je vesel, da je Kristjan Čujec saniral poškodbe in je pripravljen za petkov polfinale. „S Kristjanom dobivamo dimenzijo več v naši ekipi. Srečen sem, ker je spet z nami,“ še sklene Morina.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA