15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.

Dobovec se bo v petkovem polfinalu pomeril z vrhniškim Silikom. To bo hkrati tudi tekma vodilnih ekip 1. SFL: Dobovec ima po 18. krogu 45 točk, Siliko 44.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Pohvala za trening

„Treniramo dobro, nekaj stvari smo menjali, povečali smo tudi količino dela. Pohvalil bi igralce za pristop in način dela,“ uvodoma pove Kujtim Morina, trener Dobovca, ki kuje načrt za nov pokalni naslov. Dosedaj so jih osvojili pet - v finalu pa so vrsti premagali Ptuj (6:1, leta 2022), Litijo (1:0, 2021), Oplast (4:0, 2020), FutureNet Maribor (3:1, 2019) in Litijo (2:4, 2018).

„Pred nami je eden od vrhuncev sezone, branimo naslov. Želimo se pokazati v čim boljši luči z jasno željo, da osvojimo nov naslov. Se pa tudi zavedamo, da nas čaka zahtevno delo. Novinca v ekipi sta prinesla potreben impulz, ki je izzval pozitivno spremembo, potrebovali smo to. Mi je pa jasno, da bomo potrebovali tudi čas, da se do konca uigramo,“ nadaljuje Morina, katerega ekipo sta okrepila Brazilec Antônio Lucas Santos Souza Lukinhas ter Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri - El Churro.

Tri tekme, trije različni rezultati

V polfinalu se bo Dobovec pomerili s Silikom, s katerim so v tej sezoni odigrali tri tekme. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2). „Dobro se poznamo med sabo. Glede na videno v tej sezoni nas čaka dobra in izenačena tekma. Merili se bomo z ekipo, ki iz sezone v sezono napreduje in zori. Dosegajo veliko golov, dobro izgledajo. Ni naključje, da nam tako sledijo v prvenstvu, kjer imamo točko prednosti pred njimi. V tej sezoni so dodali igralce na mesta, kjer so bili prej deficitarni. Danes je Siliko resna ekipa. Pri njihovi igri velja izpostaviti igro z golmanom ter posameznike Maxa Vesela, Žana Janeža in Jureta Subana, prvega strelca 1. SFL,“ trener Dobovca opozarja na Vrhničane, ki so jih lani tesno z rezultatom 5:6 porazili v polfinalu pokala Terme Olimia.

Vesel Čujčeve vrnitve

„Po drugi strani pa sem prepričan, da imam kvaliteto in da imamo ekipo, ki ima kaj pokazati. Se pa že v polfinalu obeta prava poslastica, ki si jo velja ogledati v živo. Verjamem v moč naše ekipe in to, da so moji igralci motivirani in lačni dokazovanja in osvajanja lovorik. Za nameček imamo tudi precej izkušenj,“ pove Morina, ki je vesel, da je Kristjan Čujec saniral poškodbe in je pripravljen za petkov polfinale. „S Kristjanom dobivamo dimenzijo več v naši ekipi. Srečen sem, ker je spet z nami,“ še sklene Morina.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA