02.04.2017 | 1. SŽNL
S 13. krogom začetek tudi za nogometašice

Po štirih mesecih premora se danes s tekmami 13. kroga pričenja spomladanski del državnega prvenstva za članice. Po ducat krogih najboljše kaže Olimpiji, ki ima tri točke naskoka pred Beltinčankami (36:33).

Vodilni ekipi sta doživeli nekaj sprememb, letos pa sta se že udarili za finale pokala. Prepričljivejše so bili Pomurke. Zagotovo se nam obeta zanimiv zaključek lige. Pa ne le zaradi vodilnega dvojca – svojo računico ima tudi ostala osmerica.

SŽNL, 13. krog, 2.4.
ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim (14.00)
Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci (15.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale (15.00)
Velesovo – ŽNK Ankaran (16.00)

Lestvica strelk po 12. krogu SŽNL:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 31
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 29
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

Prepoved nastopa v 13. krogu SŽNL:
Kristina Čebul (Fužinar)
Barbara Kunej (ŽNK Krim)
Maja Zajc (ŽNK Krim)

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)

To bo tekma med 6. in 4. ekipo lige. Na klopi Maribora je ostal Marinko Šarkezi, v Radomlje pa se je vrnil Peter Kristan. Domačinke so pred nadaljevanjem prvenstva ostale brez poškodovane Anise Role. V prvem delu sezone pa so slavile Radomljanke, 3:1 je bilo.

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„Po dolgem premoru vsi že komaj čakamo začetek prvenstva. Upam, da smo ta čast izkoristili za dobro pripravo. Nekaj preglavic nam povzroča poškodba Anise Role. Tekmice spoštujemo, a bomo skušali presenetiti kvalitetnega nasprotnika.“

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Mislim, da že vsi skupaj komaj čakamo nadaljevanje sezone. Vesel sem, ker smo uspeli sanirati se poškodbe in da so dekleta pripravljena na vse napore. V nedeljo pričakujem lepo prvenstveno tekmo. V Mariboru odhajamo povsem sproščeni, obenem pa želimo domov odnesti vse tri točke. Od punc pričakujem predvsem borbenost in srčnost na terenu. Vsi za šampionke rumen!“

Ajdovščina – ŽNK Krim (14.00)

To bo derbi spodnjega dela lestvice. Ekipi napredujeta, krimovke so že pri petih zmagah, napredek pa je očiten tudi pri Ajdovkah. Jeseni so Ljubljančanke slavile s prepričljivih 5:0.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„Čaka nas težka tekma, v kateri pa naša ekipa pogreša kar nekaj igralk: Zajc in Kunej ne smeta zaradi kartonov, Pintarič in Intihar sta z reprezentanco, še nekaj igralk pa je odsotnih zaradi poškodb in drugih obveznosti. Kader smo tako popolnili z mlajšimi igralkami, ki pa v SŽNL večjih izkušenj nimajo. Sedaj imajo priložnost, da se izkažejo. Kljub vsem težavam smo sposobni iz Ajdovščine prinesti tri točke.“

Fužinar – ŽNK Teleing GMT Beltinci (15.00)

Korošice so bile prijetna osvežitev prvega dela prvenstva, zdaj pa je ekipa Dragoljuba Živadinoviča doživela precej sprememb. Spomladanski del začenjajo na 5. mestu. Tri mesta višje so Beltinčanke, ki so jeseni odčitale lekcijo Korošicam – 11:1 je bilo. Tudi danes so varovanke trenerke Nuše Ledinek absolutne favoritinje.

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„Imamo precej težav pri sestavi igralskega kadra. Tri nogometašice so na Nizozemskem, tri poškodovane, dve pa sta sklenili svojo kariero. Ne glede na vse bomo skušali nuditi odpor gostjam in izpeljati tekmo, kot se spodobi.“

Nuša Ladinek, trenerk ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Po napornih pripravah na nadaljevanje prvenstva vsi že nestrpno pričakujemo nedeljsko tekmo. Od igralk pričakujem hitro, kombinatorno igro, na kateri smo gradili zadnja dva meseca.“

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Rudar Škale (15.00)

Olimpija je leto začela z izpadom v polfinalu pokala, zato je sedaj popoln fokus na državnem prvenstvu. Ekipa zbrala okoli trenerja Samirja Škrgiča ničesar ne prepušča naključju. Pred Pomurkami imajo tri točke naskoka, šteje pa vsaka tekma. Olimpija ne bi imela nič proti, da se ponovi jesen – takrat so z 2:0 slavile proti ekipi iz Šaleške doline.

Gostje prihajajo v Ljubljano v oslabljeni zasedbi, trener Dušan Uršnik, povratnik na klop Velenjčank, pa ima svoje ideje in želje, ki pa jih bo udejanil do konca spomladi.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpije:
„Po dolgem premoru smo le dočakali spomladanski del prvenstva. Punce so redno in pridno trenirale. Odigrali smo kar nekaj prijateljskih tekem, a pravo sliko bomo videli na današnjem obračunu.“

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
„Pred nami je zahtevno srečanje. Odigrali ga bomo po najboljših močeh. Za kaj in koliko bo dovolj, pa bo kmalu jasno. Olimpija pa je favorit.“

Velesovo – ŽNK Ankaran (16.00)

Gorenjke so prvi del končale z eno zmago, Ankaran je zbral dve, skupaj pa sedem točk. Na medsebojni tekmi so se veselile Primorke (2:4), ki so vmes segle po italijanskem trenerju Massimilianu Baggatinu. Tudi zato se ekipa z Obale resno spogleduje s sploh prvo zmago na Gorenjskem.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„Po tritedenskem premoru smo vnovič vzpostavili ritem. Čaka nas zanimivo srečanje, saj je Velesovo zaenkrat za nas doma še neporaženo. Žal ne bomo v popolni zasedbi, saj imamo vnovič nekaj težav s poškodbami. V tekmo pa moramo sproščeno, da pokažemo, kaj smo trenirali v času priprav. Potrebujemo te tri točke, saj bi nam prišle prav za samozavest. Smo pripravljeni, v Velesovo prihajamo optimistični.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA