05.10.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Zreslostni izpit Radomelj in zadnji test Pomurk za ligo prvakinj

Pomurke bodo odigrale še zadnjo tekmo proti sredinem obračunu v ligi prvakinj. V Radomljah se bo igral derbi zgornjega doma, Velesovo pa želi proti Jevnici prekiniti črn niz.

SŽNL, 5. krog, 5.10.
Velesovo – ŽNK Jevnica (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Preša Slovenj Gradec (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (13.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Beltinci (15.00)

Lista strelk po 5. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 17
2. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 17
3. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 15
4. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 13
5. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
  . Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 11

:: Vse o SŽNL

Velesovo – ŽNK Jevnica (11.00)

Gorenjke so v 1. krogu ugnale Ajdovke, potem pa so nanizale tri zaporedne poraze. Še posebej boleč je bil tisti v Ankaranu. Za nameček trener Primož Štrajhar ni imel sreče s poškodbami. Zdaj upa, da je kvoto izpolnil in da se njegove igralke vračajo k zbiranju točk. Jevničanke se še preštevajo, a borbenosti in predanosti jim ne gre očitati. Danes bodo skušal (ne)mogoče do prvih točk.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Vemo, kaj je naš cilj – to je zmaga. Za nami sta dve tekmi, kjer smo imeli priliko, da naredimo nekaj. Nismo uspeli, naj se to zgodi danes.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Danes igramo v nekoliko boljši zasedbi. Pričakujem odprt boj. Mogoče se nam posreči, da pridemo do 1. točke.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Preša Slovenj Gradec (11.00)

To bo pravi derbi, kjer gre pričakovati dober nogomet. Ni skrivnost, tudi pogled na lestvico to potrjuje, da sta trenerja Milomir Mandič in Uroš Krajnc dobro uglasbila svoja orkestra. Radomeljčanke so 2. ekipa lige, Slovenjgrajčanke pa 3. Radomeljčanke so med tednom z zmago s 4:2 proti Velesovem napredovale v polfinale pokala.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomelj:
»Nedeljsko srečanje je za nas ena ključnih tekem jesenskega dela. Z zmago bi se otresli še enega zasledovalca, obenem pa bi se utrdili na 2. mestu. Prednost je na naši strani, saj igramo doma pred domačimi navijači. Tekma ne bo lahka, tekmice cenimo in spoštujemo. Storili pa bomo vse, da točke ostanejo doma. Zaradi poškodb bomo imeli nekaj težav s sestavo prve enajsterice. Današnja tekma bo zrelostni test za moje igralke in jasen pokazatelj trenutne moči in pripravljenosti našega moštva.«

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preše Slovenj Gradec:
»Imamo precej poškodovanih igralk. A gremo kljub temu v Radomlje, da presenetimo domačinke, kar pa bo težko. Kot vedno pa – verjamem v moje igralke. V Radomlje prihaja veliko naših navijačev iz Slovenj Gradca, na pomoč pa pridejo tudi Green Dragonsi, ki so potiho podpirajo Slovenjgrajčanke.«

Ajdovščina – ŽNK Maribor (13.00)

Za Ajdovkam je naporen ritem. Za novinke pa sploh, saj so igralke tako s Pomurkami kot Velenjčankami (v pokalu so jih rudarke izločile z 20:0). Prve točke so varovanke Marka Lulika vknjižile proti Jevnici, na to pa računajo tudi proti vijolicam, ki so v sredo napredovale v polfinale pokala po minimalni zmagi proti Ankaranu.

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Zdaj so za nami tekme z najboljšimi ekipami v Sloveniji. Sledijo take, kjer bomo konkurenci stopili korak bližje in odigrali bolj borbeno. Upam, da pridejo tudi točke.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Počasi se sestavljamo, a bomo morali ta teden še sanirati nekaj poškodb. Vrača se Neja Uršič, žal pa ne bo Urške Kozic, ki si je zvila gleženj. A ne glede na to – gremo po zmago!«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Beltinci (15.00)

Zanimiv obračun se obeta na Obali, kjer pri Ankaranu Hrvatini gostuje aktualni državni in pokalni prvak. To bo tudi zadnji test za ekipo Bojana Jančarja pred sredino tekmo lige prvakinj, ko v Lendavi gostuje italijanski Torres. Gostje prihajajo na Primorsko brez Andreje Nikl.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Želim si, to bo uspeh, če bomo odigrali proti Pomurje hrabro in samozavestno. Imamo nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bomo dostojno igrali.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Čaka nas težko gostovanje. Ekipa Ankarana je v zadnjem letu dni napredovala in sestavila za slovenske razmere dobro ekipo.« 

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA