01.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Zmaga Ankarana, derbi pa Rudarju

Po dveh krogih SŽNL sta na vrhu Radomlje in ŽNK Maribor, ki sta v 180 minutah iztržila maksimalni izkupiček. Prvi gol in prvo točko čakajo novinke Ajdovke, državne prvakinje ŽNK Teleing Pomurje pa se še niso predstavile. To pot so bile proste.

Prvenstvo se nadaljuje 7.9.

SŽNL, 2. krog, 31.8.
ŽNK Maribor – ŽNK Jevnica 2:0 (2:0)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Preša Slovenj Gradec 1:0 (1:0)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0:6 (0:4)
ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo 3:0 (0:0)

Lista strelk po 2. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Evelina Kos (Velesovo) 3
3. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 3
4. Maša Špes (ŽNK Maribor) 3

ŽNK Maribor – ŽNK Jevnica 2:0

Maša Špes in Živa Hanžič sta bili tisti, ki sta z goloma poskrbeli, da je vijolice ostajajo na vrhu prvoligaške druščine. Gostje se še iščejo, boljše igre napovedujejo po reprezentančnem premoru.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Veseli smo, ker smo tako dobro začeli letošnjo ligo. Dobro smo igrali in zabili dva pomembna gola, zato je bilo potem v drugem polčasu lahko končati začeto. Lahko bi dosegli še kak gol, a je bila vratarka Jevnice nekajkrat na pravem mestu. Skušali bomo izkoristiti tudi odmor, ki sledi zaradi reprezentance.«

Mile Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Mariborčanke so bile boljše, njihova zmaga je povsem zaslužena. Nekaj naših igralk je bilo celo prvič na tekmi, a so odigrale v mejah sposobnosti, a predvsem odgovorno in zbrano. Bilo je dobro, a še vedno smo daleč od optimalnega. Mariborčanke so imele precej priložnosti, a smo imeli na vratih razpoloženo vratarko.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Preša Slovenj Gradec 1:0

Velenjčanke so s tesno, a toliko bolj dragoceno zmago, potrdile primat na tem koncu Slovenije. Oslabljena vrsta Dušana Uršnika je slavila zahvaljujoč zadetku izkušene Moire Murić. Obilo dela je imela zdravniška služba velenjskega kluba, ki pa je odreagirala izvrstno, pohvale za izjemno delo pa prihajajo iz obeh taborov.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Tekma je bila zanimiva, a za oko nič kaj lepa. Preveč je bilo kupčkanja levo in desno. Video se je, da nam manjkajo tri igralke. Imeli smo nekaj prilik, na srečo pa smo v prvem polčasu zabili in si nekako olajšali delo. Svoje k slabši predstavi je dodal tudi težak teren.«

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Tekma je bila prava prvenstvena. Imeli smo nekaj svojih priložnosti, a nismo zadeli. To je bila še ena lekcija za nas, odločno gremo naprej, prišle bodo tudi točke. Bi pa se na tem mestu zahvalil domačemu klubu za fair tekmo in hvala njihovi zdravniški službi za posredovanje.«

Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0:6

Ajdovke niso bile kos razigrani četi trenerja Milomirja Mandiča. Mrežo domačink je načela Barbara Kralj, ki je zadela za 0:1 in 0:3. Vmes se je med strelke vnovič vpisala povratnica Nina Predanič. Z enajstmetrovke je bila uspešna tudi vratarka Sonja Čevnik.

Marko Lulik, trener ŽNK Ajdovščina:
»Učimo se. Iz tekme v tekmo pridobivamo izkušnje, to je bila še ena takih. A smo že danes igrali precej boljše in zbranejše. Zavedamo se, da smo novinci v ligi.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Vlogo favorita smo opravičili. Kar pa se je dogajalo na igrišču, pa bomo hitro pozabili. Motivacija in pristop ključnih igralk nista bili na visokem nivoju. Kljub šestim zadetkom in kopici neizkoriščenih priložnostih ostaja grenak priokus. Smo mlada ekipa, ki ima v svoji igri precej nihanj. Eno tekmo blestimo, na drugi pa smo bledi in neprepoznavni. S kilometrino in izkušnjami bomo napredovali in takrat bomo nevarni vsem tekmicam. Tudi Pomurju.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo 3:0

Primorke so po počitku v prvem krogu v drugo slavile. Z zadetki Monike Požar in dvema Barbare Kunej so ugnale Gorenjke,

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Trenirali smo res dobro, to pa se je videlo tudi na tekmi. Igralke so se države dogovora. Zadeli smo tisto, kar je bilo treba. Upam in želim si, da v tem tempu nadaljujemo.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Pričakovali smo precej več, kot smo iztržili. Z mislimi smo pri novi tekmi.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA