12.10.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Test za prvakinje, derbi v Mariboru

Danes so na sporedu tekme 7. kroga SŽNL. Pri državnih prvakinjah gostuje Velesovo, v Jevnici Radomlje, v Mariboru pa ekipa z Obale. V Velenje prihajajo novinke, igralke ŽNK Preše Slovenj Gradec so to pot proste.

SŽNL, 7. krog, 12.10.
ŽNK Teleing Pomurje – Velesovo (11.00)
ŽNK Jevnica – ŽNK Radomlje (15.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran Hrvatini (15.00)
ŽNK Rudar Škale – Ajdovščina (15.00)

Lista strelk po 6. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 30
2. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 18
3. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 16
4. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 13
5. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 13

:: Vse o SŽNL

ŽNK Teleing Pomurje – Velesovo (11.00)
Gorenjke prihajajo v Beltince, da drago prodajo svojo kožo. Domače igralke so z mislimi pri ligi prvakinj in povratni tekmi, ki jih na Sardiniji čaka v sredo.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Računamo na nove tri točke, predvsem pa moramo tekmo končati brez poškodb. V ponedeljek pa že potujemo v Italijo. Vnovič smo si ogledali posnetek prve tekme. Nisem nezadovoljen s predstavo, a tudi ambient 1300 gledalcev nam je malce spodrezal noge.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Radomlje (15.00)
Jevničanke na prvo točko še čakajo. Morda je priložnost za ekipo Milana Petroviča danes, ko prihajajo ranjene Radomlje. A bo naloga težka, saj Petrovič nima na voljo vratarke Jadranke Kneževič. Gostje so v minulem krogu izgubile proti Korošicam, ki so to pot proste.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Imamo težavo, ker smo brez vratarke, ki nam veliko pomeni. Ostale igralke so vesele dokazovanja z zelo kakovostnimi igralkami. Tako kot na zadnji tekmi želimo doseči zadetek. V Velesovem nam to kljub petim konkretnim priložnostnim žal ni uspelo. Upam, da nam danes bo!«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Po nepričakovanem porazu in načeti samozavesti bo potrebno strniti vrste ter s pravim pristopom in dobro igro vknjižiti nove točke. Dobro se zavedamo, da bo potrebno zmagovati, če želimo obdržati stik z vrhom. Postorili smo vse, da vlogo favorita upravičimo na zelenici. V domačem taboru se s tem najbrž ne strinjajo in bodo storili vse, da nam preprečijo zastavljene cilje.«

ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran Hrvatini (15.00)
V Mariboru se obeta precej izenačen obračun. Ekipi imata na prvenstveni lestvici 9 oz. 6 točk. Trenerja Boštjan Kamenšek in Miha Gaberc imata na voljo popolni postavi. V domači vrsti se zanašajo na učinkovitost Maše Špes in Žive Hanžič.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Pričakujem težko tekmo. Imamo nekaj težav s poškodbami in boleznijo, a bomo imeli na voljo vse igralke. Upam, da ponovimo igro s pokalnega obračuna, ko smo tokratne tekmice ugnali.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»V Maribor prihajamo z dokaj popolno ekipo. Želimo si, da se jim oddolžimo za pora v pokalu pred desetimi dnevi. V ekipi smo naredili nekaj menjav po igralnih mestih. Upam, da se bo obneslo. Zmaga bi nam dala pomembno motivacijo pred nadaljevanjem sezone. Če bomo agresivni, kot smo bili proti Pomurju in ne bomo prejeli poceni zadetkov, bi nam moralo uspeti!«

ŽNK Rudar Škale – Ajdovščina (15.00)
Velenjčanke se po tednu dni odmora vračajo na zelenico. V Šaleško dolino to pot prihajajo novinke iz Ajdovščine, ki so jih rudarke visoko odpravile že v pokalu.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Pričakujem našo zmago. Se pa bomo tekmice in tekme lotili trezno in odločno.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Proti Rudarju smo igrali že v pokalu in spoznali tekmice, ki imajo nekaj zelo dobrih posameznic, ki izstopajo. Skušali bomo doseči boljši rezultat kot v pokalu.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA