29.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Strelske vaje prvakinj, v torek in sredo pokal

Pomurke so četudi s tekmo manj hipoma postavile zadeve na svoje mesto – so vodilna ekipa z razliko v golih +79. Zgornji dom lestvice sestavljajo še Radomlje, ŽNK Preša Slovenja Gradec in ŽNK Rudar Škale, z vrhom se spogledujejo tudi ŽNK Ankaran Hrvatini. 

V prihodnjih dneh bo šesterica ekip aktivnih v 1. krogu pokala NZS.

SŽNL, 5. krog, 28.9.
ŽNK Teleing Pomurje – Ajdovščina 38:0 (17:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale 1:6 (0:1)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Velesovo 6:1 (2:0)
ŽNK Jevnica – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:5 (1:2)

Lista strelk po 5. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 17
2. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 17
3. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 15
4. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 13
5. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
  . Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 11

:: Vse o SŽNL

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Velesovo 6:1 (2:0)

Korošice so uresničile svoje obljube – zmagovitega niza niso želele prekiniti. S petimi zadetki Sanje Malinić so s 6:1 odpravile Velesovo, ki je časten gol prispeval v 64. minuti. Varovanke trenerja Uroša Krajnca so se utrdile na 3. mestu, Velesovo pa je 7. s tremi točkami.

Uroš Krajnc, ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Najprej bi rad čestital mojim puncam za borbeno in športno tekmo. Obračun je bil za nas pomemben, to se je videlo tudi po nervozi, ki je bila prisotna v ekipi. A smo hitro postavili stvari na svoje mesto. Zdaj smo z mislimi že pri tekmi proti Radomljam. To bo pravi test, da vidimo, kje dejansko smo in kam sodimo. Danes je prost dan, potem pa nadaljujemo s trdim delom.«

Primož Štrajhar, trener Velesovo:
»Korošice so dobro igrale. Vidi se, da so kvalitetna in izkušena ekipa, ki zna izkoristili vsako priliko in doseči gol.«

ŽNK Teleing Pomurje – Ajdovščina 38:0 (17:0)

Pomurke so v tej sezoni dosegle 81 golov, od tega skoraj polovico v mrežo novink Ajdovk, ki so domov odšle s 38 žogami v golu. Ducat od tega je prispevala Hrvatica Monika Conjar, osem Tanja Vrabel, šest pa Mateja Zver.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Ajdovke so na začetku poti, igralkam še manjka izkušenj, rabile bodo vrsto let, da nam bodo konkurenčne. V naši vrsti pa je kar nekaj igralk, ki že po 15 let igrajo v 1. SŽNL.«

Marko Lulik, trener ŽNK Ajdovščina:
»Že po rezultatu se vidi, da je bila to prava katastrofa. Dejansko nismo odigrale ničesar, kar smo se dogovorili pred tekmo.

ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale 1:6 (0:1)

Slabo uro so Velenjčanke trle odpor oslabljenih Mariborčank. Dobrih 15 minut slabe in nezbrane igre domačink so gostje s pridom izkoristile in prek Lare Prašnikar napolnile mrežo.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Razočarani smo. Očitno smo v mali psihološki krizi. Sedaj se nam kar ponavlja četrt ure slabe igre. V tem času konkurenca to izkoristi in odloči tekmo v svojo korist. Nekaj bo treba spremeniti.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Zgodilo se je, kar sem pričakoval – dokazali smo, da smo boljša ekipa od Maribora. Dobro smo začeli, v prvih petih minutah smo imeli nekaj priložnosti, a nismo zadeli. Ob koncu polčasa nam je uspelo, potem pa smo le potrdili premoč. Škoda le, ker smo se ob koncu tekme malce preveč sprostili in prejeli zadetek.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:5 (1:2)

Lina Čepar in Barbara Kunej sta zaslužni za zgodnje vodstvo Primork, Alja Ferk pa je z znižanjem na 1:2 poskrbela za nekaj napetosti. A je ta trajala le dobrih osem minut drugega polčasa. Toliko so varovanke trenerja Miha Gaberca rabile, da so tehtnico dokončno prevesile v svojo korist za končno zmago 1:5.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnice:
»Tekma je bila dobra, naša vratarka Jadranka je oddelala svoje. Tudi zadeli smo za 1:2, to pa je bil naš domet. Imeli smo še tri, štiri priložnosti, a nismo uspele vnovič zatresti mreže. Gostje so dobra ekipa, premorejo pa pet kvalitetnih igralk, ki delajo razliko. Ponosen sem na svoja dekleta.««

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»«

Ta teden bo minili v znamenju 1. kroga pokala. 

Ženski pokal NZS 2014/2015, 1. krog, 30.9.
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

1.10.
Ajdovščina – ŽNK Rudar Škale (15.00)
ŽNK Radomlje – Velesovo (19.00)

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA