11.05.2016 | 1. SŽNL
SŽNL: Strelke so se razigrale v 2. polčasu

Prvakinje ŽNK Teleing Pomurje so v drugem polčasu tekme 18. kroga strle odpor Velesovega (0:6). Mariborčanke so doma z 2:0 porazile ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Rudar Škale je bil prepričljivo z 9:0 boljši od ŽNK Krim MDC Group, Olimpija je tesno z 1:0 slavila zmago v Radomljah. Proste so bile igralke Ajdovščine. 

Zanimivost kroga pa je dejstvo, da so se kar trije prvi polčasi končali z začetnim rezultatom 0:0.

SŽNL, 18. krog, 8.5.
Velesovo – ŽNK Teleing Pomurje 0:6 (0:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (0:0)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Krim MDC Group 9:0 (7:0)

Strelke po 18. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 37
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 36
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 29

Veselki zmage

Derbi kroga, za prevlado v ljubljanski kotlini, je pripadel Olimpiji. Edini gol na tekmi je dosegla Lara Ivanuša, ki je bila v 53. minuti uspešna z 11-metrovke. Domači publiki se je predstavil novi trener Peter Kristan. „Te zmage smo vsi v klubu zelo veseli, saj smo dobili ugodnejši razpored za zadnji del del sezone,“ je bil minimalne zmage vesel trener zmajčic Milan Petrovič, ki je svoje varovanke pohvalil za kontrolo iger in dober pretok žoge. „Najboljše v ekipi Ivanuša, Žganec, Benak, Kavčič, Poglajen, Marolt so s svojo energijo in prizadevnostjo omogočile ta rezultat,“ so še dodali v taboru Olimpije.

Razigrane Velenjčanke

Velenjčanke so na domačem terenu vnovič prikazale učinkovito igro, devet žog so spravile varovanke trenerja Dušana Uršnika spravile za hrbet vratarke novinca v ligi. Po dva gola so prispevale Larissa Šoronda, Sanja Malinić in Lara Prašnikar.

„Za nami je dobra tekma, v kateri so vse igralke odigrale tako kot znajo. V drugem polčasu so priložnost dobile tudi mlajše igralke in tekmo mirno pripeljale do konca. Pred nami so še trije krogi, prepričan sem da bodo dekleta dala vse od sebe. Čestitke igralkam za prikazano igro in novo zmago,“ je povedal trener Uršnik po novem uspehu.

Njegov stanovski kolega David Fekonja je priznal, da so bili na tokratnem gostovanju povsem nemočni. „Ekipa je bila oslabljena, prisiljeni smo bili v drastične spremembe,“ je opisal svoje težave Fekonja, ki je priznal, da je tudi v dani situaciji dobil nekaj uporabnih odgovorov, ki mu bodo še prav prišli v nadaljevanju sezone.

Našli recept za Gorenjke

Nove in stare prvakinje so gostovanje na Gorenjskem, kjer pa proti ekipi Velesovega v prvem polčasu v prvem polčasu niso dosegle gola. Ekipa trenerja Primoža Štrajharja se je vnovič izkazala za sila neugodno za Pomurke, ki pa so v drugem delu le prebile gostiteljice. Manja Rogan je bila uspešna trikrat, Monika Conjar dvakrat, en gol pa je dodala še Tjaša Tibaut.

„Še enkrat več se je pokazalo, da nam Velesovo ne leži. Ko pa smo v drugem polčas dali v prestavo višje, pa je steklo,“ je bil z zmago Teleing Pomurja Beltinci zadovoljen direktor kluba Štefan Kozic.

Točke ostale v Mariboru

V obračunu oslabljenih zasedb v Mariboru so točke ostale na Štajerskem. Dominika Čonč je bila uspešna v 65. minuti, na 2:0 pa je v 86. minuti povišala Urška Kozar. „Kljub težavam s sestavo ekipe smo odigrali zelo dobro in zmagali. Čestitam svojim igralkam. Upam, da bomo tako nadaljevali,“ je dejal trener domačink Boštjan Kamenšek. 

„V prvem polčasu smo si priigrali nekaj priložnost, a smo bili premalo konkretni,“ je zapravljene prilike obžaloval trener gostij Miha Gaberc. Gostujočemu trenerju je bilo tudi žal, da so njegovim igralkam v nadaljevanju pošle moči. „Dekleta so dala vse od sebe. Upam, da se nam bo ta borbenost povrnila na prihajajočih tekmah,“ so še povedali v taboru obalnega predstavnika.  

Tekst: D.P.
Foto: Rok Zore

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA