02.05.2016 | 1. SŽNL
SŽNL: Radomlje z novim trenerjem k prvakinjam

Tokratni krog se igra na praznični ponedeljek. Prvakinje v Beltincih čakajo Radomeljčanke, ki so menjale trenerja. V Ljubljani pri Olimpiji gostujejo Mariborčanke, na Obalo prihajajo Velenjčanke, Gorenjke pa gostujejo v Ajdovščini. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Krim MDC Group.

SŽNL, 17. krog, 2.5.
Ajdovščina – Velesovo (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (14.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Rudar Škale (17.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Maribor (17.00)

Strelke po 16. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 34
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 33
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 26 

Ajdovščina – Velesovo (11.00)

Ajdovke na zadnjem 9. mestu predčasno končujejo sezono. Kljub temu pa niso razočarale. Pod taktirko trenerja Luke Kompare so pokazale napredek. To želijo tudi danes, ko jih v goste prihajajo igralke Velesovega, kjer pa ne bo kaznovane Nike Lombar.

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
„Sezono zal zaključujemo predčasno, kljub temu pa menim, da smo se letos naučili marsikaj novega, kar nam bo v prihodnje gotovo prišlo se kako prav. Našo zadnjo tekmo želimo odigrati pogumno in odločno ter si s tem pripraviti dobro podlago za prihodnje tekmovalno leto.“

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
„Dobro smo pripravljeni. Upam, da čimpreje izkoristimo čim več svojih priložnosti. Na voljo imam vse igralke, zdravstvenih težav nimamo.“

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (14.00)

Ekipi se bosta do konca sezone pomerili še trikrat. Danes in v prihodnjih tednih za prvenstvene točke, za nameček pa še za pokalni naslov. V domačem taboru imajo nekaj težav s poškodbami. Špela Rozmarič, Monika Conjar in Andreja Nikl so vprašljive za današnji nastop. A tudi brez njih bo trener Bojan Jančar sestavil dobro ekipo.

Gostje imajo novega trenerja. Z dosedanjim trenerjem Milomirjem Mandičem se je uprava sporazumno razšla, prišel pa je Peter Kristan, ki je z ekipo opravil en trening. Radomeljčanke odhajajo na gostovanje brez prve vratarke Sonje Čevnik, ki počiva zaradi rdečega kartona.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
„Radomlje prihajajo v goste po seriji slabših rezultatov. Menjali so trenerja. Igralke bodo zelo motivirane, da se dokažejo novemu strategu. Mi nekaj težav imamo, a doma nas zanimajo le in samo tri točke.“

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Vem, da nas čaka zelo težka tekma. Z ekipo sem opravil en trening, malce smo se postavili po terenu, igralkam sem dal nekaj nasvetov. Verjamem v njih, vem, da se bodo danes maksimalno potrudile. Ta tekma nam bo služila bolj kot priprava za prihajajoče obračune.“

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Rudar Škale (17.00)

Jeseni sta se ekipi udarili v Velenju, kar 8:0 je bilo za ekipo trenerja Dušana Uršnika. Domačinke so motivirane, da se oddolžijo gostjam.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
„Čaka nas zelo težak nasprotnik. Popraviti moramo vtis s prve tekme, kjer smo visoko izgubili. Če smo realni, moramo priznati, da bo zelo težko priti do točke. Želimo pa igrati sproščeno. Cilj pa je, da prekinjamo in razbijamo igro Rudarja.“

ŽNK Olimpija – ŽNK Maribor (17.00)

V Ljubljano k Olimpiji prihaja ŽNK Maribor. Ljubljančanke so na 2. mestu, Mariborčanke so 7. Jeseni so zmajčice slavile z 2:0. Domačinke ne bodo v popolni postavi, gostje pa so v primerjavi z jesenjo bistveno okrepljene.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
„Vse naslednje tekme, vključno z današnjo, direktno lahko vplivajo na dokončno uvrstitev. Veliko dobrega je bilo narejenega in želja vseh v klubu je, da se izkoristi priložnost za čimboljšo uvrstitev. Zaradi različnih razlogov, šolskih obveznostih, bolezni in podobnih, vseh deklet, na katere ponavadi računamo, ne bo v kadru. Slabe vremenske razmere so nam odvzele dva načrtovana treninga in to je bil v tem tednu dodatni problem. Ne glede na vse našteto je želja vseh, da kot uverturo moški članski tekmi Olimpija – Maribor, strnemo vrste in odgovorno in učinkovito odigramo srečanje ter dosežemo čimboljsi rezultat.“

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
„Odigrati želimo tekmo s čim manj napakami in otežiti delo domačinkam, ki veljajo za favorita tekme. Vsekakor bomo naredili vse, da bodo domačinke morale pokazati vse svoje znanje, če bodo želele zmagati.“

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Pomurje Teleing

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA