08.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Radomlje na vrhu, prvakinje suvereno

Aktualne državne prvakinje ŽNK Teleing Pomurje so s prepričljivo zmago (16:1) začele boj za prvenstvene točke. Dvanajst golov so dosegle Korošice, šest pa Velenjčanke. Prvenstvo se nadaljuje 21.9.

SŽNL, 3. krog, 7.9.
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina 12:0 (6:0)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 16:1 (6:0)
ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)
ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale 0:6 (0:3)

Lista strelk po 3. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 6
3. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 5
4. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 3
. Maša Špes (ŽNK Maribor) 3
. Evelina Kos (Velesovo) 3
. Fatima Dervič (ŽNK Rudar Škale) 3
. Moria Murić (ŽNK Rudar Škale) 3

:: Vse o SŽNL

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina 12:0 (6:0)

Svojo prvo zmago na klopi Korošic je prišel trener Uroš Krajnc. Njegove igralke so z 12:0 odpravile novinke iz Ajdovščine, pet žogo v njihovo mrežo je poslala Sanja Malinič.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Zmaga z 12:0 nas je presenetila. Pričakovali smo težjo tekmo. Sam pa sem dobro vedel, da bomo uspeli. S trudom in trdim delom smo naredili to. Če bo šlo tako naprej, tudi dobri rezultati ne bodo izostali.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Bilo je precej slabo. Dolga in naporna vožnja je pustila posledice. Slabše smo reagirali v obrambi. Ni se nam izšlo po načrtih. Slovenj Gradec je pokazal, da ima kvalitetno ekipo. Mi napredujemo iz tekme v tekmo, to pa je tudi očitno.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 16:1 (6:0)

Pomurke so v prvi tekmi novega prvenstva pokazale izredno učinkovitost, dosegle so kar 16 zadetkov. S petimi goli je vnovič navdušila Tanja Vrabel. Častni zadetek gostij je prispevala novopečena reprezentantka Sara Ketiš.

Bojan Jančar, trener ŽNK Teleing Pomurje:
»Po dolgem času smo zopet odigrali prvenstveno tekmo. Malce smo se bali, saj nismo vedeli, koliko forme smo ohranili. A so moje igralke od prve do zadnje minute igrale zelo dobro in upravičile vlogo favorita.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Nismo pričakovali veliko, a nad tem rezultatom smo kar malce razočarani. Vedeli smo, da nas čaka težko delo. Upam, da ta rezultat ne bo demotiviral, ampak dodatno motiviral moja dekleta za treninge in tekme.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)

Nina Predanič in Monika Boh, vsaka v enem polčasu, sta s svojim zadetkom prispevali k zmagi Radomeljčank proti Ankaran Hrvatinom. S tem uspehom bo Radomlje preživelo reprezentančno pavzo na vrhu prvenstvene lestvice.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Nismo blesteli, smo pa zadel in zasluženo osvojili nove tri točke. Najbolj me skrbi igra vezne linije, ki ni bila na nivoju prejšnjih srečanj. Veseli pa kakovostna in brezhibna igra zadnje linije (Čagran, Breznik, Smukovič, Rojc) in vratarke Sonje Čevnik, ki na zadnjih štirih prvenstvenih obračunih ohranja svoja vrata nedotaknjena. Gostujoče igralke so nudile dostojen odpor in na trenutke so pokazale všečno igro. V 2. polčasu bi omenil prečnik Barbare Kralj in še nekaj neizkoriščenih priložnosti. Rezultat je realen pokazatelj moči in dogajanja na igrišču.  Gostujoči ekipi želim še veliko dobrih iger v nadaljevanju prvenstva.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Moram priznati, da so Radomlje čvrsta ekipa, ki je bila tudi močnejša na igrišču. V prvem delu smo skušali zadeti, a so nas dobro pokrili. Svoje je dodala še umetna trava, ki je povzročila malce drugačen odboj žoge. Moje punce so se potrudile. Vse napake, ki smo jih naredili, jih bomo skušali popraviti v nadaljevanju sezone.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale 0:6 (0:3)

Jevničanke ostajajo brez točke v spodnjem delu prvenstvene lestvice. To pot so jim pol ducata golov v mrežo nasule igralke iz Velenja, ki so odpor domačink strle v 28. minuti. S tremi goli se je izkazal Fatima Dervič.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA