08.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Radomlje na vrhu, prvakinje suvereno

Aktualne državne prvakinje ŽNK Teleing Pomurje so s prepričljivo zmago (16:1) začele boj za prvenstvene točke. Dvanajst golov so dosegle Korošice, šest pa Velenjčanke. Prvenstvo se nadaljuje 21.9.

SŽNL, 3. krog, 7.9.
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina 12:0 (6:0)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 16:1 (6:0)
ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)
ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale 0:6 (0:3)

Lista strelk po 3. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 6
3. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 5
4. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 3
. Maša Špes (ŽNK Maribor) 3
. Evelina Kos (Velesovo) 3
. Fatima Dervič (ŽNK Rudar Škale) 3
. Moria Murić (ŽNK Rudar Škale) 3

:: Vse o SŽNL

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina 12:0 (6:0)

Svojo prvo zmago na klopi Korošic je prišel trener Uroš Krajnc. Njegove igralke so z 12:0 odpravile novinke iz Ajdovščine, pet žogo v njihovo mrežo je poslala Sanja Malinič.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Zmaga z 12:0 nas je presenetila. Pričakovali smo težjo tekmo. Sam pa sem dobro vedel, da bomo uspeli. S trudom in trdim delom smo naredili to. Če bo šlo tako naprej, tudi dobri rezultati ne bodo izostali.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Bilo je precej slabo. Dolga in naporna vožnja je pustila posledice. Slabše smo reagirali v obrambi. Ni se nam izšlo po načrtih. Slovenj Gradec je pokazal, da ima kvalitetno ekipo. Mi napredujemo iz tekme v tekmo, to pa je tudi očitno.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 16:1 (6:0)

Pomurke so v prvi tekmi novega prvenstva pokazale izredno učinkovitost, dosegle so kar 16 zadetkov. S petimi goli je vnovič navdušila Tanja Vrabel. Častni zadetek gostij je prispevala novopečena reprezentantka Sara Ketiš.

Bojan Jančar, trener ŽNK Teleing Pomurje:
»Po dolgem času smo zopet odigrali prvenstveno tekmo. Malce smo se bali, saj nismo vedeli, koliko forme smo ohranili. A so moje igralke od prve do zadnje minute igrale zelo dobro in upravičile vlogo favorita.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Nismo pričakovali veliko, a nad tem rezultatom smo kar malce razočarani. Vedeli smo, da nas čaka težko delo. Upam, da ta rezultat ne bo demotiviral, ampak dodatno motiviral moja dekleta za treninge in tekme.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)

Nina Predanič in Monika Boh, vsaka v enem polčasu, sta s svojim zadetkom prispevali k zmagi Radomeljčank proti Ankaran Hrvatinom. S tem uspehom bo Radomlje preživelo reprezentančno pavzo na vrhu prvenstvene lestvice.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Nismo blesteli, smo pa zadel in zasluženo osvojili nove tri točke. Najbolj me skrbi igra vezne linije, ki ni bila na nivoju prejšnjih srečanj. Veseli pa kakovostna in brezhibna igra zadnje linije (Čagran, Breznik, Smukovič, Rojc) in vratarke Sonje Čevnik, ki na zadnjih štirih prvenstvenih obračunih ohranja svoja vrata nedotaknjena. Gostujoče igralke so nudile dostojen odpor in na trenutke so pokazale všečno igro. V 2. polčasu bi omenil prečnik Barbare Kralj in še nekaj neizkoriščenih priložnosti. Rezultat je realen pokazatelj moči in dogajanja na igrišču.  Gostujoči ekipi želim še veliko dobrih iger v nadaljevanju prvenstva.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Moram priznati, da so Radomlje čvrsta ekipa, ki je bila tudi močnejša na igrišču. V prvem delu smo skušali zadeti, a so nas dobro pokrili. Svoje je dodala še umetna trava, ki je povzročila malce drugačen odboj žoge. Moje punce so se potrudile. Vse napake, ki smo jih naredili, jih bomo skušali popraviti v nadaljevanju sezone.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale 0:6 (0:3)

Jevničanke ostajajo brez točke v spodnjem delu prvenstvene lestvice. To pot so jim pol ducata golov v mrežo nasule igralke iz Velenja, ki so odpor domačink strle v 28. minuti. S tremi goli se je izkazal Fatima Dervič.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA