06.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Prvič tudi prvakinje

Nedelja je dan za ženski nogomet, na sporedu pa so tekme 3. kroga. V Slovenj Gradec prihaja Ajdovščina, v Beltince pa Maribor. Ankaran Hrvatini gostujejo v Radomljah, Rudar Škale v Jevnici.

SŽNL, 3. krog, 7.9.
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)
ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale (16.00)

Lista strelk po 2. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Evelina Kos (Velesovo) 3
3. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 3
4. Maša Špes (ŽNK Maribor) 3

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina (11.00)

Korošice v 3. krogu SŽNL računajo na prve tri točke. To bo derbi začelja, v goste jim prihajajo novinke iz Ajdovščine. Trenerja s poškodbami težav nimata, za Ajdovke bo to tretja tekma v prvoligaški zasedbi. Do sedaj zadetka še niso dosegle, prejele so jih 27.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Na papirju prihaja k nam slabša ekipa, a to je le na papirju. Igralk Ajdovščine ne poznamo, ne pričakujem lahke tekme. A povsem verjamem v moje igralke, saj treniramo vrhunsko. Vse drugo kot tri točke bo razočaranje.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Odhajamo v goste ekipi, ki je bila lani na začetku v podobnem položaju kot mi. Pričakujem precej bolj enakovreden boj, tudi mi pridobivamo izkušnje. Želeli bi se jim zoperstaviti čim bolj enakovredno!«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor (11.00)

Po dveh krogih počitka s prvenstvom pričenjajo tudi aktualne državne in pokalne prvakinje. V tem hipu imajo nekaj težav zavoljo manjka tekem ter poškodb Melani Jelen in Sare Nemet. Mariborčanke prihajajo v popolni postavi, njihov adut je tudi neobremenjenost po dobrem uvodu v sezono.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Pomurja Teleing:
»Precej časa je minilo od naše zadnje tekme. Ne vemo, v kakšni (tekmovalni) formi smo, se pa veselimo, ker se začenja SŽNL tudi za nas.«

Bojan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»V Beltince odhajamo, da bi odigrali dobro tekmo. Zavedamo se, da je Pomurje v veliki prednosti. Rezultata ne napovedujem. Želim si le, da bi odigrali tako, kot najboljše znamo.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Pred domačimi navijači bi Radomeljčanke do novih treh točk, ki bi jih ohranile na vrhu prvenstvene lestvice. Primorke so ohrabrene z uvodno zmago proti Velesovem, samozavest jim daje tudi remi na zadnji medsebojni tekmi.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Spoštujemo tekmice, ki imajo izkušeno in dobro ekipo. Na zadnjem gostovanju je bilo na koncu 0:0, bile pa so povsem enakovreden tekmec v vseh elementih igre. Tokrat igramo pred našimi zvestimi navijači, želimo si, da se z zmago obdržimo na visokih pozicijah. Dekleta se morajo zavedati, da lahkih tekem ni. Ker se bomo sicer hitro opekli. Upam, da pritisk na igralke ne bo vplival in da bodo odigrale samozavestno, odgovorno, potrpežljivo in kakovostno. Dobra igra in nova zmaga bi prinesli prepotreben mir in dodaten motiv za prihajajoča srečanja.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po zmagi v prejšnjem krogu smo pridobili na samozavesti. Tudi ta teden so dekleta dobro trenirala. Malce se otepamo poškodbo, ki so nastale. A sem prepričan, da bomo jutri nastopili v popolni postavi. Ob maksimalni borbenosti, ki so mi jo obljubile igralke, bo prišel tudi dober rezultat.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale (16.00)

Jevničanke v tej sezoni točk še nimajo, Velenjčanke pa kljub poškodbam lovijo nove tri. Za nameček je zbolel še trener rudark Dušan Uršnik.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Vemo, da je tekmec precej boljši od nas. Naša naloga pa je, da se pošteno in konkretno upremo in ponovimo igro iz Maribora. Želimo, da kar se da drago prodamo svojo kožo.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Vemo, kaj nas čaka – nekaj manjše močno namočeno igrišče. To nam bo še otežilo delo, a odkrito ciljamo na tri točke.«

Tekst: D.P.
Foto. 

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA