06.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Prvič tudi prvakinje

Nedelja je dan za ženski nogomet, na sporedu pa so tekme 3. kroga. V Slovenj Gradec prihaja Ajdovščina, v Beltince pa Maribor. Ankaran Hrvatini gostujejo v Radomljah, Rudar Škale v Jevnici.

SŽNL, 3. krog, 7.9.
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)
ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale (16.00)

Lista strelk po 2. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Evelina Kos (Velesovo) 3
3. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 3
4. Maša Špes (ŽNK Maribor) 3

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Ajdovščina (11.00)

Korošice v 3. krogu SŽNL računajo na prve tri točke. To bo derbi začelja, v goste jim prihajajo novinke iz Ajdovščine. Trenerja s poškodbami težav nimata, za Ajdovke bo to tretja tekma v prvoligaški zasedbi. Do sedaj zadetka še niso dosegle, prejele so jih 27.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Na papirju prihaja k nam slabša ekipa, a to je le na papirju. Igralk Ajdovščine ne poznamo, ne pričakujem lahke tekme. A povsem verjamem v moje igralke, saj treniramo vrhunsko. Vse drugo kot tri točke bo razočaranje.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Odhajamo v goste ekipi, ki je bila lani na začetku v podobnem položaju kot mi. Pričakujem precej bolj enakovreden boj, tudi mi pridobivamo izkušnje. Želeli bi se jim zoperstaviti čim bolj enakovredno!«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor (11.00)

Po dveh krogih počitka s prvenstvom pričenjajo tudi aktualne državne in pokalne prvakinje. V tem hipu imajo nekaj težav zavoljo manjka tekem ter poškodb Melani Jelen in Sare Nemet. Mariborčanke prihajajo v popolni postavi, njihov adut je tudi neobremenjenost po dobrem uvodu v sezono.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Pomurja Teleing:
»Precej časa je minilo od naše zadnje tekme. Ne vemo, v kakšni (tekmovalni) formi smo, se pa veselimo, ker se začenja SŽNL tudi za nas.«

Bojan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»V Beltince odhajamo, da bi odigrali dobro tekmo. Zavedamo se, da je Pomurje v veliki prednosti. Rezultata ne napovedujem. Želim si le, da bi odigrali tako, kot najboljše znamo.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Pred domačimi navijači bi Radomeljčanke do novih treh točk, ki bi jih ohranile na vrhu prvenstvene lestvice. Primorke so ohrabrene z uvodno zmago proti Velesovem, samozavest jim daje tudi remi na zadnji medsebojni tekmi.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Spoštujemo tekmice, ki imajo izkušeno in dobro ekipo. Na zadnjem gostovanju je bilo na koncu 0:0, bile pa so povsem enakovreden tekmec v vseh elementih igre. Tokrat igramo pred našimi zvestimi navijači, želimo si, da se z zmago obdržimo na visokih pozicijah. Dekleta se morajo zavedati, da lahkih tekem ni. Ker se bomo sicer hitro opekli. Upam, da pritisk na igralke ne bo vplival in da bodo odigrale samozavestno, odgovorno, potrpežljivo in kakovostno. Dobra igra in nova zmaga bi prinesli prepotreben mir in dodaten motiv za prihajajoča srečanja.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po zmagi v prejšnjem krogu smo pridobili na samozavesti. Tudi ta teden so dekleta dobro trenirala. Malce se otepamo poškodbo, ki so nastale. A sem prepričan, da bomo jutri nastopili v popolni postavi. Ob maksimalni borbenosti, ki so mi jo obljubile igralke, bo prišel tudi dober rezultat.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale (16.00)

Jevničanke v tej sezoni točk še nimajo, Velenjčanke pa kljub poškodbam lovijo nove tri. Za nameček je zbolel še trener rudark Dušan Uršnik.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Vemo, da je tekmec precej boljši od nas. Naša naloga pa je, da se pošteno in konkretno upremo in ponovimo igro iz Maribora. Želimo, da kar se da drago prodamo svojo kožo.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Vemo, kaj nas čaka – nekaj manjše močno namočeno igrišče. To nam bo še otežilo delo, a odkrito ciljamo na tri točke.«

Tekst: D.P.
Foto. 

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA