30.08.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Prvakinje na Obali, Olimpija v Velesovo

S tekmami 2. kroga se nadaljuje SŽNL. Državne prvakinje Teleing Pomurje gostujejo na Obali, pokalne prvakinje Rudar Škale pa odhajajo v Novo mesto. V Velesovo odhaja Olimpija.

SŽNL, 2. krog, 30.8.
Velesovo – ŽNK Olimpija (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Anakran Hrvatini – ŽNK Teleing Pomurje (17.00)
ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
ŽNK Krka – ŽNK Rudar Škale (17.00)

Velesovo – ŽNK Olimpija (11.00)

Gorenjke so z zmago proti Krki začele sezono. Mlada, a izkušena vrsta domačega trenerja Primoža Štrajharja na domačem terenu ne misli oddajati točk. Ljubljančanke pa bodo še potrebovale nekaj časa, da se uigrajo.

Primož Štrajha
r, trener Velesovega:
»
Glede na to da je ekipa Olimpije dobro delala na pridobivanju igralk in s tem izenačevanju SŽNL, lahko rečem, da znajo biti kar zanimiv nasprotnik. Seveda v nogometu ne štejejo imena in verjamem, da nimajo toliko močnih imen kot imamo mi močno ekipo«

Milan Petrovič
, trener ŽNK Olimpija:
»
V naslednjih dvanajstih dneh so pred nami štiri zanimive tekme. Z nedeljskim nasprotnikom igramo tudi v sredo. Igralke so trdno trenirale ves teden. V igralskem kadru je nekaj novosti, bolnne in poškodovane igralke se vračajo, tako da upamo na najboljše«

Ajdovščina – ŽNK Maribor (11.00)

V svoji drugi sezoni med prvoligaši se bodo doma predstavile še Ajdovke, ki jih po novem vodi Luka Kompara. V Mariboru, tudi s pomočjo igralk iz Beltincev, na Vipavskem računajo na nove tri točke.

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Na prvi domači tekmi v sezoni si želimo predvsem prikazati napredek v našem nogometnem razvoju. Napredek je viden, igralke se trudijo in dobro trenirajo, trud s treningov pa se mora začeti prenašati tudi v tekme. Začenši z nedeljsko z Mariborom.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribora:
»V Ajdovščino se odpravljamo z zeljo, da nadgradimo uigranost ekipe in osvojimo nove tri točke.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Pomurje (17.00)

Primorke napredujejo iz sezone v sezono. To jim priznava tudi konkurenca. Del nje je tudi Teleing Pomurje, ki je previdno odhaja v goste Ankaran Hrvatinom. Domači strateg Miha Gaberc bo skušal z igralkami otežiti pot Pomurk do nove zmage.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Med tednom smo opravili določene vaje in treninge. Da se bomo proti Pomurkam dobro postavili, bomo skušali zaustaviti njihove napade ter reševati nastale situacije v igri. Tekma bo vsekakor težka, saj se ve, da so odlična ekipa. Upam, da bomo tekmo speljali po zadanih načrtih. Zadovoljen bom, če bo ekipa drzala kompaktno in odigrala do zadnje minute borbeno.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Ekipa Ankaran Hrvatini napreduje iz sezone v sezono, zdaj so dobili tudi prvo reprezentantko. Spoštujemo in cenimo njihovo delo. Nase so opozorili že v prvem krogu. Naša naloga je, da odgovorno odigramo tekmo 2. kroga in se domov vrnemo z zmago.«

ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

To bo domači debi Krima, ki je novinec v ligi. Tudi zato ne bo manjkalo učnih ur. Radomeljčanke so že imele v preteklosti težave z vsaj na papirju slabšimi tekmicami. Trener Milomir Mandič na to opozarja tudi v izjavi pred tekmo. Kako pa se bo ta razvila, pa bo odvisno od motivacije gostij.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»Pričakujemo težko tekmo proti močni ekipi. Od svojih deklet tako kot vedno pričakujem borbenost in nepopustljivost, od prve do zadnje minute.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Igramo proti mlademu in neizkušenemu moštvu s Krima. Za nas bi bil vsakršen rezultat razen naše zmage veliko razočaranje. Upam, da se dekleta zavedajo, da lahkih srečanj ni in bodo dale na tekmi vsaka svoj maksimum. Če želimo držati stik z vrhom, moramo osvajati točke tudi na gostovanjih proti ekipam, ki slabše rangirajo od nas.«

ŽNK Krka – ŽNK Rudar Škale (17.00)

Domača zasedba se počasi sestavlja. Trener Nebih Zeneli bo imel to pot že nekaj širši nabor igralk, a kljub temu so gostje absolutne favoritinje.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Po prvi tekmi smo se malce sestavili, nekaj igralk se vrača. Menim ,da bomo bolj kompletni, čeprav nam je jasno, da so gostje favoritinje. Trudili se bomo, gremo od tekme do tekmo. Pričakujem pozitiven rezultat.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA