17.05.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Prenos iz Beltincev, Primorke v spomin na Uroša

S tekmami 19. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članic, kjer bo do konca tekmovanja liga razdeljena na zgornji in spodnji dom. Današnji obračun med novimi in starimi prvakinjami iz Beltincev in Radomljami si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na TV As.

SŽNL, 19. krog, 17.5.
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (17.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo (17.00)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Jevnica (17.00)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (17.00)

Lista strelk po 18. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 49
2. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 40
3. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 28
4. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
5. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 22
6. Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 19
7. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 17

ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (17.00)

Ekipi se bosta pomerili v dveh tednih dvakrat, tokrat pa je pričakovati, da bodo Radomeljčanke nudile boljši odpor. Tudi zato, ker bodo domačinke nastopile nekoliko oslabljene. Manjkali bosta Manja Rogan in Andreja Nikl, saj trener Bojan Jančar ne želi morebitnega poslabšanja zdravstvenega stanja svojih dveh igralk pred sredinim pokalnim finalom.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci:
»Pričakujem povsem drugačno tekmo kot pred dvema tednoma, mi smo malce oslabljeni, tako ali tako pa se obračunov z Radomljami vedno veselimo. Danes pa si bodo tekmo lahko ogledali tudi ljubitelji ženskega nogometa, ki jih ne bo v Beltince. TV AS bo obračun od 16.50 neposredno prenašal iz beltinškega športnega parka.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Dejstvo, da smo ostali po 2. krogu spomladanskega dela brez tako rekoč zadnje vrste vpliva na našo igro proti boljšim moštvom v SŽNL. Da smo oslabljeni in zelo ranljivi, je pokazalo zadnje domače srečanje proti ŽNK Maribor. Dobro se zavedamo, kdo je Pomurje in kaj nas čaka na nedeljskem srečanju v Beltincih. Prisiljeni bomo na rotacijo znotraj moštva, kar pomeni, da slabimo tisto, kar je dobro spredaj in za silo pokrpamo tisto, kar je zadaj. Ne slepimo se in si ne ustvarjamo nobenih lažnih iluzij, kot to počnejo nekatera moštva. Lani smo bili dosti bolj  konkurenčnejši Pomurju in da je temu res, govorijo tudi sami zase izidi:  6:0, 2: 0 in 5:0 v korist Pomurk. Letos pa je realnost zaradi naših težav povsem drugačna. Zavedamo se svojih slabosti, pred novo sezono se bomo morali okrepiti z 3 ali 4 kvalitetnimi igralkami, če želimo biti konkurenčnejši vodilnima moštvoma v SŽNL. Čestitke Pomurkam na 4. zaporedni osvojeni lovoriki in veliko dobrih iger in rezultatov na evropski sceni.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (17.00)

Tudi Velenjčanke se ubadajo s poškodbami, trener Dušan Uršnik ima obilo skrbi zavoljo težav Maje Jevtič in Moire Murič, ki bi ju še kako rabil za sredin pokalni obračun. Mariborčanke so s prebojem v ligo za prvakinje svoj letošnji cilj dosegle.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Tudi tokrat nas zanima taktično izpolnjevanje plana, ki smo si ga zadali. Vse pa sodi v sfero priprave na finale pokala, ki nas čaka v sredo. Ne glede na vse pa: tudi proti Mariboru želimo do treh točk.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo (17.00)

V spomladanskem delu so se zmage veselile Gorenjke, 4:0 je bilo za Velesovo. Domačinke bi se rade oddolžile, za nameček pa bodo domačinke igralke tudi v spomin na tragično preminulega člana kluba Uroša Vidalija.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Tekma  v Ankaranu bo posvečena našemu prijatelju in večletnemu članu kluba Urošu Vidaliju. Glede na to, da smo ta teden trenirali zelo malo, upam, da bo tekma ne glede na okoliščine dobra. Nasprotnika poznamo in vemo, da je lahko ranljiv. Za zmago se bo potreba potruditi in zmagati za našega prijatelja.«

ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Jevnica (17.00)

Obe ekipi sta imeli v minulem letu precej kadrovskih težav, a je prizadevnim nogometnim delavcem tako v Jevnici kot v Slovenj Gradcu uspelo zadržati pri življenju ženski nogometni sredini.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Vnovič nas čaka težka tekma. Težko nam bo, ker imamo velike težave z igralkami. Upam, da se nas zbere 11 in da skušamo presenetiti Jevnico, ki je tokrat favorit.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Tekme v ligi za obstanek so za nas v najbolj nepravem času. Večina deklet ima veliko obveznosti na šolah, zato treningov praktično ni bilo. Po zagotovilih deklet zanesljivo pridejo na tekmo z dobro voljo in pozitivno energijo. Upam, da bo to zadostovalo za točko na gostovanju in bi s tem bili zelo zadovoljni.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA