30.03.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke suverene, zabila tudi 16-letna Primorka

Derbi 13. kroga SŽNL je pripadel aktualnim prvakinjam ŽNK Teleing Pomurju, ki je z zmago (4:0) naredil velik korak k novemu naslovu državnega prvaka. Za presenečenje je poskrbela vrsta ŽNK Ankaran Hrvatini, ki je slavila na Koroškem (1:3), do prvih treh točk je prišla ŽNK Jevnica, Radomlje pa so s 5:0 odpravile Velesovo.

Prvenstvo se nadaljuje 12.4. s tekmami 14. kroga.

SŽNL, 13. krog, 29.3.
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 4:0 (2:0)
ŽNK Radomlje – Velesovo 5:0 (2:0)
ŽNK Jevnica – Ajdovščina 8:1 (3:1)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:3 (1:2)

Lista strelk po 12. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 27
2. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 26
3. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 22
4. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 19
5. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 17
6. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 16
7. Barbara Kralj (ŽNK Radomlje) 14

:: Vse o SŽNL (razpored, strelke, fair play)


ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 4:0 (2:0)

Ljubitelji ženskega nogometa so pričakovali precej bolj izenačen derbi in boj za sam vrh prvenstvene lestvice. A so Pomurke potrdile, da so v tem hipu korak pred konkurenco. Čeprav so pred spomladanskem delu prvenstva ostale brez sedmerice igralk. Mrežo gostij je v 8. minuti načela Monika Conjar, krizo gostij je v 12. minuti poglobila še Tjaša Tibaut. V 59. minuti je bila za 3:0 uspešna Biljana Bradić, za končnih 4:0 pa je zadela še Špela Kolbl.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Očitno smo v zadnjem tednu opravili štiri kvalitetne treninge. Pravočasno smo popravili formo, zato je naša zmaga povsem zaslužena. Imeli smo še kopico lepih priložnosti, trikrat smo stresli okvir vrat. Od Rudarja smo pričakovali precej več.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Tale poraz je veliko razočaranje za vse nas. Tako slabo že dolgo nismo odigrali… Vse je bilo pod nivojem in pričakovanji.«

ŽNK Radomlje – Velesovo 5:0 (2:0)

Radomeljčanke so z učinkovito igro izkoristile vse težave, ki jih imajo gostje, ki se vnovič borijo s poškodbami. Trener Primož Štrajhar je moral tudi brez Nike Lombar. Domačinke so v prvem polčasu povedle in povišale vodstvo na 2:0 prek Barbare Kralj, v drugem delu je Kraljeva zadela še enkrat, po en gol sta dodali Manca Jereb in Nina Ekić.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Danes smo odigrali dobro partijo in več kot zasluženo visoko premagali gostje. Skozi celotno srečanje smo prevladovali in vseskozi diktirali tempo in visok ritem igre. Plod dobre in kakovostnejše igre je pet zadetkov v gostujoči mreži, ki bi lahko ob malo večji zbranosti mojih igralk bila še izdatnejša. Veseli dejstvo, da naša vratarka Sonja Čevnik ni imela resnejšega posredovanja, kot tudi strelski dvig Barbare Kralj. Vse igralke na čelu z kapetanko Manco Jereb, ki je na sredini igrišča opravila velik posel, bi pohvalil za pristop, dobro igro in prikazano na zelenici. Na koncu bi še pohvalil glavno sodnico Tanjo Subotic, ki je svoje delo danes opravila brezhibno in korektno.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Na voljo sem imel le 11 igralk, kar je premalo. Domačinke so bile boljše. Vidi se, da se je spomladanski del sezone šele začel.«

ŽNK Jevnica – Ajdovščina 8:1 (3:1)

Do 13. kroga so Jevničanke čakale prvo prvenstveno zmago, ki pa si jo bodo zapomnile po izdatnosti. S kar 8:1 so odpravile Ajdovke. Štiri gole za prve tri točke je prispevala reprezentantka Kaja Jerina, tri Ksenija Marolt, enega pa Ana Mele. Laura Raspor je že v prvem polčasu dodala častni gol za Ajdovke.

Milan Petrovič, ŽNK Jevnica
»Vse je bilo tako, kot smo načrtovali, premaknili smo se z nulte točke. Veseli smo te zmage, ki smo jo v zadnjih krogih tudi napovedovali. S tem uspehom smo pridobili samozavest, morda vzamemo točko še komu. Na tem mestu še enkrat iskrene čestitke mojim dekletom.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»«

ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:3 (1:2)

Primorke so vnovič potrdile, da so mojstrice za gostovanja. Četrto zmago sezone so dosegle, zabile pa so že 15 golov. Doma jim gre precej slabše – ena zmaga in le pet golov v tekmečevi mreži. Varovanke trenerja Mihe Gaberca so povedle v 7. minuti, zadela je komaj 16-letna Urška Piciga. Na 0:2 je povišala v 30. minuti Petra Pasar. Domačinke so upe na preobrat obudile minuto pozneje, ko je na 1:2 znižala Sanja Malinić. Končni rezultat je v 81. minuti postavila izkušena Lina Čepak, ki je z 5. golom sezone zapečatila usodo gostiteljic.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Kar smo zamudili v Radomljah, se nam je vrnilo v Slovenj Gradcu, kamor smo prišli zelo motivirani. Vedeli smo, da lahko računamo tudi na tri točke. Uspelo nam je, veseli pa smo, ker se je med strelke vpisala naša najmlajša igralka. To nas še dodatno motivira, treh točk pa se nadejamo tudi čez tri tedne, ko gostimo Jevnico.«

Tekst: D.P.
Foto: Boštjan Rous/ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA