28.04.2016 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke suverene, derbija Olimpiji in Velesovem

Prvakinje ŽNK Teleing Pomurje so v 16. krogu SŽNL prepričljivo premagale Mariborčanke (0:6), ŽNK Olimpiji je pripadel derbi proti ŽNK Rudarju Škale (1:2:), Krimovke so slavile v Ajdovščini (3:1), Velesovo pa je bilo boljše od ŽNK Moje-lece.si Radomlje (1:0).

SŽNL, 16. krog, 24.4.
Velesovo – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:0 (1:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Teleing Pomurje 0:6 (0:2)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Olimpija 1:2 (1:2)

27.4.
Ajdovščina – ŽNK Krim MDC Group 1:3 (0:2)

Strelke po 16. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 34
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 33
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 26 

Razigrane zmajčice

V derbiju zgornjega doma prvenstvene lestvice je svojo 11. zmago v tej sezoni zabeležila ljubljanska Olimpija. Varovanke trenerja Milana Petroviča so v gosteh z 2:1 premagale Rudar Škale. Redko se zgodi, da vsi goli padejo že v prvih 19 minutah. Tako je bilo v Velenju.

Neža Bizjak je bila za Ljubljančanke uspešna v 4. in 19. minuti, Larissa Šoronda pa je za 14 minut poravnala rezultat v 5. minuti.

„Za nami je borbena in za gledalce zelo dobra tekma. Prvih 15 minut se nekako nismo našli, po prejetem zadetku smo hitro izenačili in bili neuspešni pri realizaciji. Sledila je kazen in vodstvo gostij z 1:2. Po prejetem drugem zadetku smo vzpostavili ravnovesje na igrišču, a bili preveč nezbrani pri zaključkih. Podobno se je dogajalo v drugem polčasu, ko nismo uspeli zadeti. Ni predaje, pred nami je še pet pomembnih krogov, na katerih moramo dati vse od sebe,“ je bil jasen trener Velenjčank Dušan Uršnik.

„Skozi celotno srečanje smo nadzirali pretok žoge in onemogočali organizacijo napada nasprotniku. S hitrimi protinapadi smo omogočili trem odličnim napadalkam, da pogosto prihajajo do priložnosti za zadetek. Bizjak, Žganec in Ivanuša so več kot odlično odigrale in bile tudi učinkovite. Vse ostale igralke so  odigrale srčno, borbeno in disciplinirano,“ je bil novih treh točk vesel trener Olimpije Milan Petrovič.

Radomlje v krizi

Za presenečenje so poskrbele igralke Velesovega, ki se jim delo na dolgi rok obrestuje. Varovanke trenerja Primoža Štrajharja so z golom Mance Smolnikar premagale Radomeljčanke. Gostje so vknjižile četrti poraz v prvenstvu, Gorenjke pa šesto zmago sezone. 

„Odigrali smo dobro. Če bi dosegli še kak gol, bi še prej prelomili tekmo v svojo korist,“ je bil nad igro svojih varovank navdušen trener Velesovega Primož Štrajhar.

„Smo v globoki krizi, ki ji ni videti konca. Igra v polju je solidna, škriplje predvsem igra v fazi napada. Težko si ustvarjamo priložnosti, še težje zadevamo. Premoremo dovolj kakovosti, ampak žal napadalke v tem trenutku ne dajejo tistega kar se od njih pričakuje. Potrebno bo strniti svoje vrste in s skupnimi močmi in prizadevanji vseh vpletenih dvigniti našo igro na višjo raven,“ je obžaloval poraz trener Radomeljčank Milomir Mandič, ki pogreša Nino Predanič, ki je znala z eno potezo ali z  samo enim dobro odmerjenim strelom odločiti srečanje. „V prvenstvu smo zapravili priložnost po višjih mestih na razpredelnici, ostaja nam še finale pokala in mesec dni trdega dela in priprav na najpomembnejšo tekmo sezone,“ še doda Mandič.

Krimovke trikrat za tri točke

Na zadnji tekmi kroga sta se v derbiju spodnega dela tabele udarila domača Ajdovščina in ŽNK Krim MDC Group, zmaga in tri točke pa so šli v Ljubljano. Katja Turk, Žana Rus in Nika Babnik so zadele za gostje, Zala Kuštrin pa je prispevala častni gol za domačinke.

„Mislim, da smo lahko spremljali zanimivo in dokaj enakovredno srečanje, v katerem pa so gostje pokazale več zbranosti in odločnosti, hkrati pa znale kaznovati naše velike in nedopustne napake v obrambi. Čestitke Krimovkam za zmago, mojim igralkam pa za prikazano željo po preobrnitvi rezultata in trud v drugem delu igre,“ je po tekmi strnil misli trener Ajdovk Luka Kompara.

Zgodaj smo dosegli dva zadetka, kar nam je precej olajšalo delo v 2. polčasu. Po tretjem zadetku smo nekoliko padli v igri, a je bila prednost dovolj velika, da smo vodstvo zadržali do konca. Čestitke in pohvale dekletom za dobro predstavo in dosego cilja, dodatne tri tekme v razigravanju,“ je bil navdušen trener krimovk David Fekonja.

Pomurke suverene

„Pomurje je izkoristilo svoje priložnosti in zasluženo zmagalo. Dali smo vse od sebe, ob tem pa naredili preveč napak za bolj ugoden rezultat,“ je po porazu Mariborčank proti Pomurkam povedal trener vijolic Boštjan Kamenšek. Aktualne državne prvakinje so slavile zmago s 6:0, dva gola je dosegla Manja Rogan, svojega prvega med članicami pa tudi 16-letna Vita Šiftar.

„Igramo dobro, formo raste. Veseli smo, ker priložnosti dobro izkoriščajo tudi mlade igralke. Ne smemo pa pozabiti velikega doprinosa Andreje Nikl, ki jo po potrebi koristimo tako v obrambi kot v napadu,“ je nekaj besed tekmi namenil direktor kluba Štefan Kozic.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA