01.06.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke prvakinje, Velenjčanke napovedale oster boj

Z derbijem in prepričljivo zmago Rudarja Škal v Beltincih se je končalo državno prvenstvo deklet. Naslov so četrtič zapored osvojile Pomurke. Tretje mesto so potrdile Radomeljčanke, v Ankaranu so ponosni na peto mesto. Hrvaška igralka Monika Conjar je z 51 goli prva strelka lige.

SŽNL, 22. krog, 31.5.

ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 1:4 (0:3)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 4:2 (2:0)
Velesovo – ŽNK Jevnica 5:1 (1:1)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Preša Slovenj Gradec 6:0 (2:0)

Lista strelk po 21. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 51
2. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 42
3. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 29
4. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
5. Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 23
6. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 22
7. Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 17
8. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 17
9. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 17

ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 1:4

Velenjčanke so še v drugi tekmi v nekaj dneh premagale aktualne prvakinje. Na pokalu so odločale enajstmetrovke, tokrat pa so varovanke trenerja Dušana Uršnika mrežo Pomurk napolnile v prvem polčasu. S tremi goli je navdušila Lara Prašnikar.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Zmagal je boljši tekmec. V tem hipu delujemo kot razbita vojska, Rudar pa je v tem hipu kot usklajena enotna ekipa. Veseli smo, ker je prvenstva konec in ker smo prvaki. Čestitke vsem igralkam in trenerjem ter vse, ki so jo okoli kluba pomagali do tega uspeha.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Z zmago smo na lep način sklenile uspešno sezono in dokazale, da imamo recept za igro Pomurja. Ta uspeh je izvrstna v vzpodbuda na naše nadaljnje delo.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Preša Slovenj Gradec 6:0

Primorke so s prepričljivo zmago (6:0) sklenili svojo drugo prvoligaško sezone, ki jim je na koncu prinesla visoko 5. mesto. V štirimi goli se je tokrat izkazala Petra Pasar.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Pohvaliti moram ekipo ŽNK Preša Slovenj Gradec, ki se je borila in odigrala pošteno tekmo kljub skromni zasedbi. Z visoko zmago smo postavili dober temelj za naprej. Uspeh smo tudi proslavili. Po drugi sezoni pa smo tudi dokazali, da se nikogar ne bojimo. Upam, da bomo tudi drugo sezono tako igrali. V punce ne dvomim, saj se je ustvarila lepa ekipa in vredna vseh pohval. Hvala tudi mojemu pomočniku Janu Muženiču, ki je stal ob strani v dobrem in slabem. Zahvaljujem se vsem, ki so pomagali in stali ob strani naši ekipi.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 4:2

Radomeljčanke so sezono sklenile na 3. mestu, to pa so tudi potrdile v boju z neposrednim konkurentom iz Maribora. Vijolice so že v 11. minuti ostale brez z rdečim kartonom kaznovane Neje Uršič, a so do zadnjega pretile Radomljam.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Kljub dejstvu, da so gostujoče igralke že v zgodnji fazi srečanja ostale brez izključene igralke, so odlično stale na igrišču in bile povsem enakovredne tekmice v vseh elementih nogometne igre. Odlično partijo je prikazala reprezentantka Dominika Čonč, ki je bila na sredini igrišča nerešljiva uganka za moje igralke. Ne glede na vse okoliščine je to težko prigarana zmaga mojih igralk, ki so skozi celotno sezono kazale dobro igro in na koncu povsem zasluženo osvojile 3. mesto v SŽNL.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Hvala bogu, da je konec. Tudi tokrat smo imeli veliko težav s poškodbami in prejetim rdečim kartonom na začetku tekme. Kljub temu smo odigrali dobro tekmo. Čestitam nasprotniku za zmago.«

Velesovo – ŽNK Jevnica 5:1

Jevničanke so povedle na Gorenjskem v 27. minuti, zadela je Nika Kastelic. Domačinke so izenačile v zadnji minuti prvega polčasa (Laura Slemc), potem pa zagospodarile na terenu, kar je rezultiralo v prepričljivi zmagi.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»To je bila prava in dobra prvenstvena tekma. Prvi polčas je minil v visokem tempu, rabili smo kar nekaj časa, da smo izenačile. V drugem delu smo prevladovali na igrišču in postavili stvari na svoje mesto.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Letošnjo sezono smo končali s pozitivno energijo in z željo, da v naslednji sezoni naredimo korak naprej. Prvi polčas je bil pokazatelj, da smo na dobri poti. V pričakovanju nove sezone si želimo, da bili tudi rezultatsko uspešnejši.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA