08.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke napolnile mrežo novink, jutri že 4. krog

Pomurke tudi v novi sezoni navdušujejo s svojo učinkovitostjo, dosegajo po 10 golov na tekmo. Najboljša obramba pa je še vedno v domeni Rudarja Škal, ki še edini ni prejel gola. Poleg teh dveh ekip ima devet točk še neporaženi Maribor.

Jutri, v sredo, je na sporedu že četrti krog.

SŽNL, 3. krog, 6.9.
ŽNK Maribor – ŽNK Krka 5:1 (3:0)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina 5:0 (4:0)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krim 15:0 (7:0)
ŽNK Olimpija – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:1 (1:0)
ŽNK Rudar Škale – Velesovo 7:0 (3:0)

Lista strelk po 3. krogu:
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 9
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 8
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 6
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 4

SŽNL, 4. krog, 9.9.
Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini (17.00)
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje (17.00)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (17.00)
ŽNK Krka – ŽNK  Moje-lece.si Radomlje (17.00)

ŽNK Maribor – ŽNK Krka 5:1

Mariborčanke tudi po treh krogih ostajajo neporažene. Še boljše - ob Pomurju Teleing in Rudarju Škale so edine, ki se lahko pohvalijo s popolnim izkupičkom. Tokrat predvsem zahvaljujoč razigrani Živi Hanžič, ki je že v prvem polčasu, med 10. in 44. minuto, dosegla tri gole in zapečatila usodo Dolenjk.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Z zmago smo zelo zadovoljni. V prvem polčasu smo pokazali zelo dobro igro, v drugem pa smo malo popustili, a kljub temu brez skrbi pripeljali tekmo do konca.«

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Pokazali smo nekaj več, a tudi to ni bilo dovolj. Ekipa ni popolna, pozna se nam, da smo pozno začeli priprave. Prepričan pa sem, da bo prišla tudi naša zmaga. Če ne prej pa spomladi. Bilo pa bi dobro, da bi že prej slavili, ker bi to pozitivno vplivalo na samozavest igralk.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina 5:0

Vsega en polčas je bilo dovolj tudi Radomeljčankam, ki so bile prevelik zalogaj za Ajdovke. Barbara Kralj, Nina Predanič in Kaja Jerina (2) so poskrbele za visoko vodstvo 4:0 po prvih 45 minutah, nadaljevanje je bilo formalnost.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Igramo toplo, hladno. Dekleta se ne zavedajo, da so vsa srečanja enako pomembna. Vse preveč je nihanj v igri, ni prave motivacije in želje po igri. S takim razmišljanjem, pristopom in odnosom do igre bomo imeli z moštvi na vrhu razpredelnice še veliko težav. Čestitke gostjam, ki so odigrale borbeno, korektno in fer srečanje.«

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Čestitke Radomljam za zasluženo zmago. Moje igralke so jim po svojih najboljših močeh oteževale igro v napadu in obenem parkrat tudi same nevarno zapretile. Tehnične napake so še vedno prepogoste in jih bo potrebno čimprej odpraviti. Čeprav rezultati tega morda ne kažejo, pa rastemo iz tekme v tekmo.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krim 15:0

Aktualne državne prvakinje so tudi tekmo z novinkami vzele resno in do vrha napolnile mrežo gostij. Bile so tako prepričljive, da je lahko domači trener Bojan Jančar prepotrebne minute namenil tudi domači vratarki Sari Nemet, ki je menjala Ljiljano Gardijan. S šestimi goli je navdušila reprezentantka Tjaša Tibaut.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Profesionalno in korektno smo opravili s tekmicami, ki so organiziran in urejen klub. Ob takem nadaljevanju je pred njimi svetla prihodnost, Slovenija pa bo bogatejša za novo nogometno sredino.«

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»Čestitke nasprotnicam za zmago. Kljub visokem porazu sem s predstavo svoje ekipe zadovoljen. Dekleta so težke taktične zahteve s treningov uspešno prenesle na tekmo in delovale enotno. Težave smo imeli predvsem s hitro igro in individualno kvaliteto Pomurk, a smo se veliko naučili, kar pa je za tako mlado ekipo bistvenega pomena.«

ŽNK Olimpija – ŽNK Ankaran Hrvatini 1:1

Ljubljančanke so prišle do prve točke tudi na domačem terenu. Po zadetku Sare Gregorčič so bile blizu trem, a so vztrajne gostje prek Line Čepak v drugem delu poravnale rezultat. To je bilo dovolj za prvo primorsko točko sploh v novi sezoni.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»To je bila nedvomno odlična nogometna predstava obeh ekip. Naša dekleta so po eni veliki napaki, ki ni bila usodna, dominirali v prvem polčasu. Plod dobre igre je bil zadetek Sare Gregorčič po filigranski podaji Ines Špelič. Dominacija je prinesla še dve stoodstotni priložnosti, a sta bili Meletova in Maroltova premalo zbrani. Kdor ne da, ponavadi dobi. V drugem polčasu nam je zmanjkalo moči, rezervistke so se potrudile, žal pa niso uspele preprečiti zadetka. Remi je na koncu pravičen. Priložnost, da pred pavzo naredimo korak naprej ter zmagamo, imamo že jutri.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»V samem začetku igre se nismo zbrali. Pripravili smo si dve lepe priložnosti, vendar po lepo odigrani akciji Olimpije prejeli zadetek. Zaradi hude poškodbe kolena je predčasno igro zapustila Lara Pečar. V drugem polčasu smo odigrali podjetneje in tudi dosegli izenačujoči zadetek. V nadaljevanju smo postopoma stopnjevali, vendar žoga ni hotela v mrežo nasprotnika. Punce je potreba pohvaliti, vendar se moramo zavedati, da bodo morali biti natančnejši pri zaključkih. To nam bo prineslo zmage in točke. Pohvalil bi tudi ekipo Olimpije.«

ŽNK Rudar Škale – Velesovo 7:0

Po porazu v pokalu so se Velenjčanke pobrale, svojo jezo pa stresle nad vsaj po rezultatu sodeč nebogljenimi Gorenjkami. Najučinkovitejša je bila povratnica v velenjski dres Sanja Malinić, med strelke se je vpisala tudi najboljša strelka lige Lara Prašnikar.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Vesel sem zmage, predvsem pa pristopa ter v določenih trenutkih tudi igre. Postavili smo nov sistem, ki ga bomo sčasoma uporabljali in igrali proti vsem – tudi proti Radomljam in Pomurju.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Rudar je zasluženo zmagal. Pokazalo se je, da je težka tekma in sredina zmaga nad Olimpijo pustila nekaj posledic. Tempo nedelja sreda nedelja sreda je kar naporen za našo ekipo.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA