24.08.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke in Velenjčanke že na vrhu, derbi Radomljam

Po moških kolegih so s prvenstvom začela tudi dekleta. Uvodni krog je postregel z učinkovito igro Velenjčank in Pomurk. Derbi kroga je odločila Barbara Kralj, na gostovanju pa sta se predstavila tudi novinca – ŽNK Krim in ŽNK Olimpija. Na lestvici strelk je v vodstvu Lara Prašnikar.

SŽNL, 1. krog, 23.8.
ŽNK Maribor – ŽNK Krim 2:0 (1:0)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Olimpija 10:0 (7:0)
ŽNK Krka – Velesovo 1:7 (0:3)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:1 (1:1)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ajdovščina 11:0 (5:0)

Lista strelk (po 1. krogu):
1. Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 6
2. Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 3
3. Nika Lombar (Velesovo) 3

SŽNL, 2. krog, 30.8.
Velesovo – ŽNK Olimpoja (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Pomurje (17.00)
ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
ŽNK Krka – ŽNK Rudar Škale (17.00)

:: Več o SŽNL

ŽNK Maribor – ŽNK Krim

Na Štajerskem je gostoval novinec v ligi in nudil izvrsten odpor okrepljenim Mariborčankam, ki jim je z dvema goloma uvod v sezono olajšala Kaja Horvat, ena od igralk, ki je prišla na kaljenje iz Beltincev.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»To je bil dober začetek prvenstva proti mladi nepopustljivi in zelo dobro organizirani ekipi Krima. Glede na to da smo opravili edini skupni trening dva dni pred tekmo, sem z igro in pristopom zadovoljen. Vseeno bo potrebno še nekaj časa, da se bodo igralke bolje spoznale in uigrale.«

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»Tekmo smo pričeli brez treh ključnih igralk, kar se je močno poznalo na naši igri. Glede na to, da je Maribor ekipo sestavil šele pred nekaj dnevi, smo pričakovali neuigrane nasprotnice, a nas je Maribor nekoliko presenetil. Razlog je verjetno v sedmerici bivših igralk Pomurja, ki so pričele srečanje. Največ težav nam je povzročala dominantna posest žoge Maribora, kar nas je prisililo v bolj defenzivno igro, kot smo si želeli. Glede na težave s sestavo prve postave smo s končnim rezultatom lahko zadovoljni, a nas čaka se zelo veliko dela.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Olimpija

Pomurke, tudi aktualne državne prvakinje, so s desetimi goli v mreži novink iz Ljubljane pričele državno prvenstvo. Tri gole je k zmagi dodala Biljana Bradić. Kljub številnim prejetim zadetkom pa je bila gostujoča vratarka Lucija Mori najboljša posameznica v svoji zasedbi.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Prvenstvo se je začelo. S solidno predstavo smo prišli do prve zmage. Sem pa od nove Olimpije glede na imena in postavo vendarle pričakoval nekaj več.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpije:
»Krstno tekmo v novi sezoni smo dočakali močno oslabljeni. Pomurke so izkoristile nase uvodne minute nezbranosti. V drugem polčasu smo pol ure parirali brez dovoljenega gola. Pričakujem, da bomo iz tekme v tekmo boljši in z nestrpnostjo čakamo nadaljevanje prvenstva in pokalnega tekmovanja.«

ŽNK Krka – Velesovo

Gorenjke so sezono začele, kot so načrtovale – z zmago. V Krškem so bile s 7:1 boljše od domače zasedbe, ki jo je premierno vodil Nebih Zeneli. V dresu gostij se je s tremi goli izkazala Nika Lombar, trener Primož Štrajhar pa je pohvalil svoja dekleta za izvedbo in učinkovitost.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Kljub porazu ni razlogov za nezadovoljstvo. Dejstvo je, da je bilo Velesovo boljše in je zasluženo zmagalo. Tudi moje igralke so pokazale, da znajo igrati nogomet. Nas pa čaka še precej dela, da bomo povsem konkurenčni.«

Primož Štajhar, trener Velesovega:
»Skozi celotno tekmo smo nadzirali potek dogodkov. Dokaj kmalu smo zadeli in vzeli upanje nasprotnicam za uspeh. Trdo delo poleti se je že obrestovalo. Upamo na tako nadaljevanje.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ajdovščina

Velenjčanke so uvodni sezoni pokazale zvrhano mero učinkovitosti za prve tri točke v sezoni. Ajdovke niso sledile tempu aktualnih pokalnih prvakinj, kjer se je s šestimi zadetki izkazala Lara Prašnikar.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Led je prebit. Začeli smo z visoko zmago. Nismo še v optimalni formi, a imamo to srečo, da nam žreb prvenstva omogoča, da rastemo iz kroga v krog. Ko bo šlo za res, tekmeci pa iz zgornjega doma lige, bomo pravi.«

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Najprej čestitke ekipi Rudarja za suvereno in več kot zasluzeno zmago. Našim igralkam je primanjkovalo mirnosti v igri, kar je v veliki meri posledica pretiranega strahospoštovanja do nasprotnic. Mislim, da moramo najprej razmišljati o sebi in šele nato o nasprotniku. Gremo iz tekme v tekmo.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini

V derbiju kroga je odločal en gol. Zahvaljujoč prisebni in mirni Barbari Kralj pa so Radomeljčanke sezono začele s polnim izkupičkom. Ankaran je dokazal, da je v času priprav dobro delal, predvsem pa dobro kadroval. Lina Čepar je gostje popeljala v vodstvo že v 5. minuti, domačinke pa so s po enim golom na polčas slavile.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Odigrali smo bled in neprepoznaven 1. polčas. Gostujoča ekipa je dobro stala v polju in brez večjih težav kontrolirala dogodke na igrišču. Po grobi napaki naše zadnje vrste so v zgodnji fazi srečanja hitro povedle. Da smo 1. polčas res odigrali slabo, govori dejstvo, da nasprotnikovih vrat nismo niti enkrat resneje ogrozili. Drugi polčas smo izgledali za odtenek bolje in iz ustvarjenih priložnosti tudi zadeli. Po hudi napaki gostujoče vratarke smo prednost gostij izničili še v prvem polčasu, ko se je pred vrati v 36. minuti srečanja najbolje znašla Barbara Kralj. Tudi drugi zadetek je prispevala Kraljeva, ko  je prekrasno zadela s prostega strela. Današnja igra bo šla hitro v pozabo, v tem trenutku štejejo le točke, ki tudi z malo sreče ostajajo doma. V napovedniku sem pravilno ocenil, da nas čaka na današnjem srečanju zahteven nasprotnik, ki bo resen pretendent za mesta v zgornjem delu razpredelnice.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Najprej čestitam ekipi Radomelj za tri točke. Vemo, kako igrajo, zato smo se tudi postavili tako, da jim pariramo in skušamo s protinapadi presenetiti. V samem začetku smo imeli lepi priložnosti, eno smo tudi izkoristili. Žal pa so domačinke kaznovale naše napake, zato smo dobili dva gola. Zadovoljen sem z narejenimi menjavami, ker se vidi, da se punce trudijo biti konkurenčne ostalim. Žal smo bili premalo natančni, da bi rezultat izenačili. Čestitam ekipi, ker se je borila in bila homogena celo tekmo.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA