24.11.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke bodo prezimile na vrhu

Z 11. krogom SŽNL je konec ženskega ligaškega nogometa za leto 2015. Na 1. mestu bodo leto 2016 čakale Pomurke, ki so zbrale v 11 krogih prav toliko zmag. Tokrat so z 10:1 odpravile Ankarančanke, drugouvrščene Velenjčanke so bile s 7:0 boljše od Krke. Tretja ekipa lige ŽNK Olimpija je s 6:2 premagala Velesovo, Radomeljčanke pa s 4:0 novinca ŽNK Krim. Tekma v Mariboru se je končala brez zmagovalca.

SŽNL se nadaljuje 20. marca 2016.

SŽNL, 11. krog, 22.11.
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Ankaran Hrvatini 10:1 (4:0)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim 4:0 (2:0)
ŽNK Maribor – Ajdovščina 1:1 (1:0)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Krka 7:0 (7:0)
ŽNK Olimpija – Velesovo 6:2 (2:1)

Lista strelk po 11. krogu:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 26
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 25
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 24
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 23
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 16
Nina Predanič (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 13
Nika Lombar (Velesovo) 12
Lina Čepak (ŽNK Ankaran Hrvatini) 11
Jelena Čubrilo (ŽNK Olimpija) 10

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Ankaran Hrvatini 10:1

Prvakinje iz Beltincev niso dovolile presenečenje – po 29 minutah so vodile 3:0 in si tako tlakovale pot do 11. prvenstvene zmage v prav toliko krogih. Tri gole je dosegla Tjaša Tibaut, po dva so dodale Biljana Bradić, Monika Conjar in Špela Kolbl. Gostje so častni gol zabile v 90. minuti.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Veseli smo, ker smo jesenski del odigrali na tako visoki ravni. Tudi na zadnji tekmi ni bilo nič drugače, ob desetih golih pa smo imeli vsaj še toliko priložnosti. Na nedeljski skupščini smo postavili tudi jasne smernice za delo naprej. Trenerski kader ostaja isti, obetajo pa se igralske spremembe.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po rezultatu se vidi, da so Pomurke resnično kvalitetnejši tekmec. Skušali smo ustaviti čim več protinapadov, a se je v naši mreži kljub temu znašlo precej žog. Dekletom nimam kaj očitati. V celotnem jesenskem delu smo imeli precej težav s poškodbami in s treningi. S stanjem na lestvici sem zadovoljen. Upam da bomo do druge sezone uspeli pokrpati določene pozicije in tako poskusili vzeti tudi kakšno točko ekipam z vrha.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim 4:0

Zdesetkane Radomeljčanke, nič bolje se ni godilo gostjam, so le strnile vrste in so po dvema goloma v vsakem polčasu prišle do novih treh točk. Dvakrat je bila uspešna Barbara Kralj, po enkrat pa Monika Boh in Nina Predanič.

Milomir Mandič, trener Moje-lece.si Radomlje:
»Gostujoče igralke so bile skozi celotno srečanje v podrejenem položaju. Osredotočile so se na branjenje svojih vrat, ambicij po napadalnih akcijah pa niso kazale. Ko smo že mislili, da v prvem polčasu ne bomo videli zadetkov, pa smo v 44. in 45. minuti srečanja priča dvema prekrasnima zadetkoma, ki sta ju dosegli Nina Predanič in Barbara Kralj. Oba zadetka sta bila dosežena z razdalje, prava evrogola, ki so redko videna na tekmah SŽNL. Drugi polčas smo odigrali aktivneje in iz ustvarjenih priložnosti  še dvakrat zadeli v polno. Po koncu srečanja se povsem zasluženo veselimo novih točk, s katerimi smo se obdržali v zgornjem delu razpredelnice.«

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»Zaradi poškodb in bolezni se zadnji večer pred tekmo nismo vedeli, ali bomo sestavili enajsterico za tekmo. Na koncu smo imeli 13 igralk sposobnih za igro in vse, ki so igrale, so dale svoj maksimum. S predstavo smo lahko kljub porazu zadovoljni, jezi le dejstvo, da smo zopet klonili tik pred iztekom polčasa. Čestitke nasprotnicam za zmago.«

ŽNK Maribor – Ajdovščina 1:1

Edino delitev točk v tem krogu so gledalci videli v Mariboru, kjer so bile točke bolj vesele gostje kot pa domačinke. Povedle so vijolice, v 16. minuti je bila uspešna Urška Kozar. Končni rezultat je v 59. minuti postavila Špela Pavlin.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Nismo zadovoljni z rezultatom. Glede na vse pomanjkljivosti v naši ekipi je to realen pokazatelj stanja. Gostje so zasluzeno odnesle točko iz Maribora. Potrebno bo pošteno razmisliti, kaj narediti, da se vrnemo na nivo iz prejšnjih dveh, treh sezon. Ce se ne bo nič zgodilo, bo to naša realnost še kar nekaj časa.«

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Nas samozavesten pristop v tekmo se je obrestoval. S potrpežljivo in odločno igro smo si na težkem gostovanju izborili neodločen rezultat, ki je za nas enak zmagi. Na zimski odmor tako odhajamo z visoko dvignjenimi glavami in zavestjo, da je nas nogometni razvoj v vzponu. Pohvale mojim igralkam za njihov pristop in požrtvovalnost v zadnji tekmi prvega dela sezone in hkrati čestitke za vsako odigrano minuto v ajdovskem dresu.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Krka 7:0

Velenjčanke niso imele pretiranega dela z zdesetkano ekipo Krke. Štirikrat je v prvem polčasu zadela Sanja Malinič, dva gola je dodala Lara Prašnikar, enega pa Loti Lukek.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Že pred tekmo smo ostali brez dveh igralk, kljub temu pa smo v Velenje prišli in odigrali resno. Čeprav smo bili brez menjave. Mojim igralkam nimam kaj očitati, trudile so se in pustile srce na igrišču.«

ŽNK Olimpija – Velesovo 6:2

Zmajčice so tekmo začele, kot so si lahko le želele – v 38. minuti so z goloma Neže Bizjak in Moira Murič pobegnile na 2:0. Gostji, vodi jih Primož Štrajhar, to ni zmedlo. V 43. minuuti so znižale na 1:2 (Evelina Kos), v 58. pa je Manca Smolnikar zadela za 2:2. V zadnjih 20 minutah tekme so domačinke zagospodarile na terenu in prišle do zmage s 4:2.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpije:
»Tekmo proti odlični ekipi Velesovo smo odigrali odločno in potrpežljivo. Po vodstvu 2:0 se je ekipa nekako zadovoljila in dovolila gostjam , da pridejo do izenačenja. Potem so dekleta z raznovrstno, tehnično dovršeno igro popolnoma zagospodarile na igrišču in v pičlih dvajsetih minutah dobesedno razbile gostje. Mihaela Pavlek, Ines Špelič in Moira Murič so na tej tekmi dale dodano vrednost. Vsem ostalim igralkam pohvala za požrtvovalno in odgovorno tekmo. Na koncu se enkrat čestitke vsem igralkam in vodstvu za odlično opravljeno delo v jesenskem delu prvenstva.«

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA