04.05.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Po preobratu točke ostale v Mariboru

Pomurke tudi po 17. krogu ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice s popolnim izkupičkom. Novo zmago je dosegel tudi Rudar Škale, po preobratu so se treh točk veselili v Mariboru.

SŽNL, 17. krog, 3.5.
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 11:2 (5:0)
ŽNK Maribor – Velesovo 3:2 (0:1)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran Hrvatini 5:0 (4:0)
ŽNK Jevnica – ŽNK Preša Slovenj Gradec (odpovedano)

Lista strelk po 16. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 45
2. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 35
3. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 28
4. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
5. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 22
6. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 17
7. Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 17

:: Vse o SŽNL (razpored, strelke, fair play)

ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje 11:2 (5:0)

Pomurke so ob polčasu vodile 5:0, v 50. minuti celo 6:0. Potem so v dveh minutah gostje zabile dva gola (Manca Duščak in Nina Predanič). To je razjezilo domačinke, ki so do konca srečanje prispevale še pet golov za visoko zmago (11:2). S štirimi goli se je izkazala Monika Conjar.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje Bleitnci:
»Tokratna tekma je pokazala nekaj slabosti v naši zadnji liniji. V dveh minutah smo dobili dva gola. Ostali del tekme smo odigrali povsem korektno, dosegli smo 11 golov. Še vedno držimo nivo forme, upamo, da bo še nekaj časa temu tako. Vesel sem, ker je začela med članicami zadevati tudi Špela Kolbl, učinkovitost je zadržal tudi trojec Conjar, Bradič, Tibaut. Pogrešamo še kak gol dvojca Rogan – Boškan.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Ko izgubiš s takšno razliko ne moreš biti zadovoljen. Naš največji problem v tem trenutku je neigranje kar 3 centralnih branilk. Kadrovske težave in rotacije znotraj igralnih mest so pomembno vplivale na našo slabšo igro. Igralke Pomurja krasi hitra, agresivna, dinamična in kombinatorna igra. Navkljub trudu in hotenju je razlika v kakovosti ta hip več kot očitno na strani Pomurk, ki ta trenutek igrajo daleč najbolj gledljiv, atraktiven in učinkovit nogomet. Naša prvenstvena naloga je prespati boleč poraz in se z mislimi počasi osredotočiti na prihajajoči nedeljski obračun z ŽNK Maribor, ki bo odločal o poziciji 3 v SŽNL.«

ŽNK Maribor – Velesovo 3:2 (0:1)

Gorenjke so prišle v Maribor po zmago. Svoje smele napovedi so uresničile že v prvem polčasu, ki so ga dobile po golu Lucije Kos.  Do 75. minute so domačinke spreobrnil potek tekme in z goloma Karmen Ulbin in Urške Kozar povedle 2:1. Velesovo je poravnal v 87. minuti na 2:2 (Lucija Kos), v 90. minuti pa je domačim zmago priborila Ulbinova.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Odigrali smo zelo težko tekmo. Na koncu smo po vseh preobratih z malo sreče uspeli zmagat. Lahko bi bilo tudi obratno. Zmage smo zelo veseli.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Tekma je bilka odprta in enakovredna. Imeli smo celo več priložnosti, od same igre pa domačinke. Žal mi je, ker smo na koncu prejele zadetek. Remi in delitev točk bi bila povsem pravična. Na tem mestu bi pohvalil sojenje Tanje Vrabel in Staše Špur, ki sta več kot koreknto opravili svoje delo.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran Hrvatini 5:0 (4:0)

Trener Dušan Uršnik je svojim varovankam namenil teden dni počitka pred zaključkom sezone. Čeprav brez treninga so bile Velenjčanke s 5:0 boljše od gostij z Obale, ki so si ustvarile nekaj priložnosti, a je zatajila realizacija. V domači vrsti se je z dvema goloma izkazala Lara Prašnikar, po enega so dodale Maruša Sevšek, Tina Marolt in Amela Fetahović.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Ta teden so bile igralke proste, da se malce odpočijejo od nogometa. Končni rezultat je ugoden za nas. Lahko pa bi bila zmaga še višja. Videlo se, da je smo prekinil cikle treningov, zdaj bomo zopet povečali intenzivnost. Tekmo smo kontrolirali.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Rudar je dosegel visoko zmago, a smo pomagali tudi sami: prejeli smo tri poceni gole, a imeli pred tem precej lepih priložnost, da bi celo izenačile rezultat. Žal ga nismo dali. Rudar je svoje prilike izkoristil. Končni rezultat je malce nerealen.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Preša Slovenj Gradec

Tekma v Jevnici je bila zavoljo neprihoda ekipe iz Slovenj Gradca odpovedana.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA